Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

La Holod, rromii au învățat să scrie și să citească pe calculatoarele EBC

03.12.2013
În localitatea Holod, din județul Bihor, proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere, derulat şi finanțat de Ministerul pentru Societatea Informațională, a reprezentat șansa unei categorii defavorizate, cea a rromilor, să devină șoferi.

Pentru comuna Holod, din județul Bihor, EBC a fost constituit un real ajutor pentru întreaga comunitate. „Proiectul s-a dovedit a fi unul extrem de bun, fiind un proiect cu un impact major pentru comunitate”, a declarat Mircea Pop Muntean, managerul RECL Holod.

Ioan Horga, primarul localității arată că proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere a avut rezultate foarte bune în Holod. Astfel, dacă în urmă cu câțiva ani, în comună calculatorul era o noțiune necunoscută pentru populație, acum Rețeaua Electronică a Comunității Locale, care include patru noduri: Primărie, școală, biblioteca publică și Punctul de Acces Public la Informație, beneficiază de internet de mare viteză, de un număr de 19 calculatoare, două imprimante de rețea, două imprimante multifuncționale, un videoproiector, scanner, aparatură de conversație cu ajutorul internetului, aparat foto.

În comuna bihoreană Holod, 20% din populație este de etnie rromă. Șansa rromilor de a se integra și a-și găsi un loc de muncă a fost redusă. Majoritatea nu știau să scrie, să citească și nu au urmat cursurile școlii, dar își doreau să obțină permisul de conducere, pentru a-și găsi mai ușor un loc de muncă.  

În ajutorul lor a venit însă centrul PAPI care a accesat proiectul „Să ajutăm comunitățile de rromi să obțină perimisul de conducere”. Rromii au învățat cu ajutorul angajaților PAPI să citească și să parcurgă online chestionarele de la școala de șoferi.

Mulți dintre ei și-au luat permisele de conducere și s-au declarat mulțumiți de ajutorul primit. Copiii lor vin tot la PAPI pentru a se pregăti pentru a-și lua permise de conducere. „Doi membri din familia mea și-au luat permise de conducere pentru că au învățat pe calculatoarele de la Centru (PAPI). Sper că voi putea și eu să ajung șofer. Fac chestionare, care sunt exact ca la examen”, a declarat Mihai Covaci, al treilea aspirant din aceeași familie la un permis de conducere.

În acest scop, personalul PAPI s-a implicat şi i-a ajutat pe rromii din Holod să înveţe ce înseamnă calculatorul. Încet, încet au învăţat să citească, să se logheze la internet, să înţeleagă termenii din legislaţia rutieră. Oamenii au reuşit la examene şi acum mulţi dintre ei au permise de conducere şi sunt mândri de acest lucru. Unii au ajuns să fie angajați șoferi, alții își conduc propriile lor mașini, în țară sau în străinătate.

Articole similare:

Centru pentru incluziunea socială a romilor, la Roata de Jos

RECL Valea Moldovei încurajează tinerii rromi să urmeze cursuri superioare

Voturi: 0

Cuvinte cheie: Holodjudețul Bihorromiincluziunea socială a romilorpermise de conducere

Amărăşti1

Comuna Amărăşti este aşezată în partea sudică a Platformei Olteţului din Podişul Getic şi are ca vecini comuna Găvile la nord, comuna Creţeni la sud, comuna Suteşti la est şi comuna Guşoieni la Vest. The village is composed of the localities Amărăşti, Memoiu, Mereşeşti, Palanga and Padina. The territory of the commune has as characteristics hills with an altitude of 300-350 m, narrow peaks and the region of the medium height hills is cut by deep valleys.citeşte tot textul

poza