Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Istoric: Călan

Atestat documentar în anul 1387, oraşul Călan este situat pe locul unei aşezări rurale din Dacia Romană care se numea Ydata pe timpul dacilor, Aquae în timpul ocupaţiei romane. Nenumărate dovezi materiale (fragmente de ceramică arsă, piatră şlefuită, cremene, topoare, brăţări din bronz etc.) au fost descoperite în satele Valea Sângeorgiului, Santamarie de Piatră, Strei Sacel şi Strei, atestând prezenţa omului pe aceste meleaguri din cele mai vechi timpuri. Urmele găsite în cele două peşteri din dealul Măgura păstrate la Muzeul judeţean din Deva arată că pe aceste meleaguri au existat aşezări omeneşti încă din neoliticul vechi (5500-3500 i.e.n.). Perioada de tranziţie de la neolitic la epocă bronzului (2200-1800i.e.n.) este atestată de fragmentele de ceramică, vase din lut ars cu ornamente încadrate în cultură Cotofeni.

Epoca bronzului (perioada mijlocie 1600 -1300 i.e.n.) este reliefată prin obiectele găsite aici din care se remarcă : topor, secure, brăţara etc. În perioada Daciei romane (106-271) s-au format pe teritoriul oraşului Călan pagus-ul Aquae, precum şi alte aşezări romane (vicus-uri).

În anul 1760 localitatea purta numele de Puszta Kalan. În acest hotar s-a construit societatea metalurgică şi în jurul ei pe un teren în parte mlăştinos, primele case de colonii muncitoreşti. În anul 1860, administraţia Societăţii Braşovene de Mine şi Metalurgie, avînd în frunte, ca preşedinte, pe Max Egon, principe de Furstenberg, iar ca vicepreşedinte, pe baronul Ludwig von Habersen, a cumpărat în anul 1867 pentru uzină din Călan, un teren de cca.180 de iugăre, în parte mlăştinos, de la Sandor Bertha, căsătorita cu groful Adam Vas.

În anul 1868, a fost angajat ing.Otto Gmelin, din Germania, pentru proiectarea uzinei. La 25 mai 1869, se începe executarea fundaţiei primului furnal.În perioada 1949-1952 s-au clădit primele blocuri de locuinţe şi o şcoală de ucenici. În anul 1959 în dreapta râului Strei, pe terasa de lîngă seculara biserică din SteiSângeorgiu, a început construirea Oraşului Nou Călan.

Carastelec5

Cu o suprafață de 39,07 km pătrați, comuna Carastelec se află în zona colinară a platformei Sălăjene, respectiv în Colinele Toglaciului, la limita nord-vestică a județului Sălaj. Se învecinează cu comunele: Camăr, Ip, Bobota, Măieriște. Comuna se compune din două sate: Carastelec și Dumuslău. Centru de comună este localitatea Carastelec. Gospodăriile aparte, îngrijite, specifice satelor cu populație maghiară, alături de tradițiile și obiceiurile etniei maghiare, bine păstrate, fac din Carastelec un areal atractiv din punct de vedere turistic.În fiecare an, pe data de 15 septembrie,citeşte tot textul

poza