Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Istoric: Giera

Repere istorice:

1322 – prima atestare documentară a localităţii Giera, ca propietate a neamului Cened.

1343-1379 – este amintită cu numele de Gor.

1717 – la recensământul din acel an, figurează a fi locuită de sârbi stabiliţi aici în secolul XVII, iar în 1667 s-a construit prima biserică ortodoxă de rit vechi.

1723-1725 – se regăseşte pe harta contelui Mercy sub denumirea de Gyr

1900 – comuna avea 214 gospodării cu o populaţie de 1266 locuitori, din care: 825 germani, 321 sârbi şi 120 unguri. Conform religiei se împart în 940 romano-catolici, 5 reformaţi şi 321 ortodocsi de rit vechi.

1912 – este ridicată actuala biserică ortodoxă sârbă

1935 – conform "Monografiei Banatului" de Ion Lotreanu, reiese că în localitatea Giera situată în placa satului Ciacova, trăiesc 1243 de locuitori în majoritate germani şi unguri de condesine romano-catolică, restul fiind români şi sârbi de rit ortodocşi.

Tot atunci în Giera funcţiona o şcoală primară, o şcoală confesională sârbă, exista o cooperativă de credit, o fabrică de sifoane, oficul poştal şi gara C.F.

O particularitate deosebită a satului Giera este  dată de alternanţa etnică majoritară.

La început a fost populaţia de etnie sârbă, întemeietoarea satului, urmată de populaţia svăbească, care timp de secole a fost majoritară. Însă ulterior pentru câţiva ani a fost rândul populaţiei maghiare să fie majoritare, iar din anul 1995 majoritară să ajungă populaţia de etnie română.

În această succesiune de etnii care au devenit majoritare rând pe rând şi-au găsit locul şi alte etnii, care deşi nu au ajuns să fie majoritare fac parte din specificul comunei. Aici este vorba de etnia rroma şi ucraineană.

O altă particularitate deosebită la nivel de comună este armonia dintre etnii.

 

Bicaz10

Oraşul Bicaz este situat în partea de vest a judeţului Neamţ, în zona montană, la confluenţa râului Bicaz cu râul Bistriţa. În ceea ce priveşte cadrul natural, oraşul Bicaz este plasat la limita dintre masivul Ceahlău, munţii Tarcăului, munţii Stânişoarei. Ca înălţimi se remarcă muntele Sima - 1147 m, Batca Stegea - 1316 m şi Cosmiţa - 1012,5 m. De pe munţii din jur se varsă în râul Bistriţa numeroase pâraie: Izvorul Muntelui cu afluent pârâul Furcituri, Izvorul Alb, Potoci, Secu, Cojusna, Podiş, Neagu, Gicovenilor, Dorului. În râul Bicaz se varsă pârâiele Basa şi Apusului.citeşte tot textul

poza