Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Istoric: Bărăşti

..Denumirea comunei are o vechime foarte mare, ea aparând într-un document dat de domnitorul Alexandru Mircea la 22 iulie 1570, în care se mentioneaza ca martori Stan din Barasti alaturi de alte doua persoane: Mihail din Colonesti si Radu din Tatulesti, comune învecinate.Existenta unor populatii pe aceste teritorii, de sute sau chiar mii de ani, este atestata de cele citeva obiecte din piatra reprezentind ciocane si topoare, care au fost descoperite pe terenurile cultivate din Barastii de Cepturi, descoperiri intimplatoare, pentru ca nu s-au organizat niciodata sapaturi arheologice si nici actiuni de colectionare a obiectelor gasite de cetateni. Nu demult, a fost descoperit la arhivele statului din Bucuresti documentul cu nr. 61. original, in limba slavona, pergament cu pecete atirnata, cazuta, datat 18 Ianuarie 1480, prin care BASARAB CEL TANAR, voievod intareste lui TICUCI si fratilor sai sate si alte bunuri, printre care si Cepturile (Barastii de Cepturi ). In baza acestui document, comuna Barasti este atestata documentar, datare care ramine in istorie chiar daca vechimea reala este mai mare. Trebuie stiut ca despre istoricul acestor locuri sa scris foarte putin.Este cunoscut un singur studiu monografic amplu, intitulat ,,ZONA DE TRANZITIE INTRE DEAL SI SES ,, datat 1944, autor prof.univ. ION ILIE DAVIDOIU ,fiul satului Barastii de Cepturi, care sa ocupat in principal de aceasta zona.
 

Pochidia9

Pochidia reprezintă o comunitate din judeţul Vaslui situată la graniţa cu judeţul Galaţi.citeşte tot textul

poza