Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Griviţa

Comuna Griviţa , judetul Galati este atestata documentar din a doua jumatate a secolului al XIX - lea , fiind situata in partea central vestica a judetului. Profitand de asezarea geografica , localitatea este bine sistematizata fiind asezata pe doua dealuri( de rasarit si de apus ) unite printr-o vale si perpendicular pe acestea este soseaua principala ce leaga comuna noastra de comunele vecine Costache Negri - la rasarit si Ivesti - la vest. În componenţa comunei intră şi satul Călmăţui care se află la o distanţă de 3km de comună la iesirea spre Ivesti. Comuna Griviţa se întinde pe o suprafaţa de 3945 ha din care 480 ha sunt ale satului Călmăţui. Este o zonă de şes, predominant deluroasă cu o clima continentală unde verile sunt uscate şi foarte calde iar iernile sunt geroase şi cu viscole. Comuna este străbătută de pâraul Călmăţui- ce da şi numele satului Călmăţui.

poza

Ne mândrim cu locuitorii acestei comune care s-au dovedit întotdeauna harnici şi săritori la nevoie. Ne mândrim cu o clădire a Primăriei ultradotata, ce cuprinde opt birouri, o sală de şedinţe, un oficiu şi trei grupuri sanitare. A fost dată în folosinţă în decembrie 2007 şi a fost construită printr-un contract de asociere cu Consiliul Judeţean Galaţi în valoare de 540000RON. De asemeni avem o şcoală recent reabilitată cu sistem de încălzire termică,sistem de alimentare cu apă curent şi modernizarea sălilor de clasă.

Istoric

Prima aşezare ce s-a înfiinţat pe aceste meleaguri a fost satul Călmăţui, sat ce îşi ia numele de la valea cu acelaşi nume pe care este aşezat, acesta devenind şi comună mai târziu. În apropierea lui ia fiinţă în jurul anului satul 1860 satul Flondoroaia care în jurul anului 1870 îşi va schimba numele în Griviţa. În urma unei greşeli în actele

mai multe detalii...

Resurse locale

Comunitatea noastră nu deţine prea multe resurse,de aceea cred că resursa umana este cea mai importantă şi de pe urma căreia comuna noastră ar putea să se dezvolte mai mult, solul deasemeni este o resursa inepuizabilă.

Prioritatatea de dezvoltare a zonei este realizarea u

mai multe detalii...

Tradiţii

Obiceiurile şi tradiţiile din zonă comunei noastre nu au un specific aparte, ele se regăsesc în obiceiurile care se practică în zona Moldovei.

mai multe detalii...

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza