Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Final de succes al proiectului derulat prin EBC „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris, bună stare cui te citeşte”

03.01.2013
Pornind de la principiul că doar studiind experienţa înaintaşilor atât prin intermediul cărţilor tipărite în format clasic, cât şi al celor electronice, directoarea Şcolii Gimnaziale Sânger (jud. Mureş), Rodica Glasu, a vrut să sporească interesul pentru cultură al elevilor. Cu ajutorul dotărilor moderne IT&C puse la dispoziţie prin intermediul programului „Economia Bazată pe Cunoaştere”, aceasta a întocmit, a lansat şi a încheiat cu succes proiectul cultural „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris, bună stare cui te citeşte”. Acesta s-a desfăşurat în parteneriat cu localitatea Victoria (jud. Iaşi), în cadrul componentei de granturi eCULTURĂ, finanțat de MCSI.

Stimularea apetitului pentru cultură şi lectură, atât locală, cât şi naţională, a fost principalul obiectiv al proiectului. Întâlnirile de lectură s-au numit „De la Vasile Alecsandri la Eugen Ionesco”, iar în cadrul lor elevii au lecturat cărţi şi au vizionat filme adecvate acestui subiect.

„Au fost cinci mari activităţi care au necesitat multă pregătire şi care la rândul lor au inclus mai multe activităţi. Au fost sesiuni de lectură şi de vizionare de filme româneşti, cele mai multe având loc în biblioteca din comună. Tot acolo a avut loc şi o întâlnire a elevilor pasionaţi de istorie, cu săteanul Ioan Olar în vârstă de 94, veteran de război. Acesta le-a povestit cum a trăit şi cum a luptat el în timpul celui de-al doilea război mondial. A fost o adevărată carte de istorie pentru copii”, a spus directoarea Şcolii Gimnaziale Sânger, Rodica Glasu, coordonatoarea proiectului.

În timpul vacanţei de vară, activităţile incluse în proiect s-au desfăşurat conform graficului. Copiii au participat la sesiuni de audiţie grupate sub genericul „Basmele românilor, izvor nesecat de înţelepciune”. Activitatea a fost organizată împreună cu bibliotecara din comună, Maria Suciachi.

„Colaborarea cu centrul PAPI din comuna Victoria, judeţul Iaşi, a inclus o vizită interesantă în luna octombrie. Am cunoscut oameni gospodari, prietenoşi şi ospitalieri. Bibliotecara de acolo şi primarul ne-au prezentat centrul PAPI, Primăria, şcoala din localitate, dar momentul care ne-a impresionat cel mai mult, mai ales pe copii, a fost vizita la Mitropolia din Iaşi, chiar de hramul Sfintei Parascheva”, a adăugat Rodica Glasu.

Au participat, de asemenea, la proiect primăria comunală, bibliotecile din Sânger şi din comuna Victoria.

„În cadrul parteneriatului, principalul obiectiv, accesarea platformelor virtuale de către diferite persoane din cele două comunităţi, a fost îndeplinit. Mai mult, schimbul de experienţă a dus la îmbunătăţirea cunoştinţelor şi comportamentelor copiilor, dar şi ale adulţilor din cele două comunităţi. Activităţile de vizionare de spectacole, teatru şi filme din cadrul bibliotecii au atras mai ales copiii. Iar noi adulţii ne-am reamintit basmele copilăriei. Prin acest proiect, am dat valoare culturii noastre locale şi naţionale, iar cei mici vor creşte în acest spirit. În ceea ce mă priveşte, schimbul de informaţii între cele două biblioteci a dus la implementarea şi folosirea unor tehnici moderne care nu au fost utilizate până acum”, a completat Adriana Grădinaru, bibliotecară în comuna Victoria.

Proiectul a debutat în 21 mai şi s-a încheiat după cinci luni, în 22 octombrie. La final de proiect, toţi cei implicaţi în acest proiect au participat la o masă rotundă unde au putut schimba păreri, impresii şi au concluzionat că trebuie să se ocupe constant de interesul copiilor pentru lectură şi că în acest demers trebuie incluşi şi părinţii. În acelaşi timp, bibliotecile din cele două comune trebuie să îşi diversifice activitatea prin abordarea unor tehnici moderne de lecturare cu ajutorul e-book-urilor.

Articole similare:

EBC îi familiarizează pe elevi cu lectura: între cărţile clasice şi eBook-uri

La Ştefan cel Mare, cei mai fideli abonaţi ai Bibliotecii Comunale sunt premiaţi

Biblioteca “Vasile Zamfir” din Vişina a reuşit să-i împrietenească pe săteni cu lumea cărţilor

Voturi: 0
Cuvinte cheie: SângerVictoriajud. Mureşjud. Iaşilecturăbibliotecăschimb experienţăeleviproiectul Carte frumoasăcinste cui te-a scrisbună stare cui te citeşte

Lunca Banului7

Fiind aşzată pe valea râului Prut, relieful predominant este seşul cu excepţia câtorva coline care se întind la vest de satele Lunca Veche, Oţetoaia şi Lunca Banului, cunoscute sub numele de „Chişul Iepurelui”, Pădurea Bastei şi colina „Saca”.citeşte tot textul

poza