Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Festivalul Vinului promovat de Centrul PAPI Luduș

03.12.2013
Câteva mii de oameni au participat la Festivalul Vinului de la Luduș, în acest an. Sărbătoarea a ținut trei zile. Afluxul mare de ludușeni se datorează și centrului PAPI, care a promovat acest eveniment pe site-ul propriu: http://recl-ludus.xhost.ro. Pagina web a fost creată de administratorul IT, Mirela Stoica. Ea este și cea care actualizează informațiile pentru a informa în timp util ludușenii despre evenimentele din comunitate.

Pagina web a Centrului PAPI a fost creată în anul 2010 de administratorul IT, Mirela Adina Stoica, beneficiară a cursurilor de profil organizate Ministerul pentru Societatea Informațională sub umbrela proiectului ”Economia Bazată pe Cunoaștere”, pentru toți managerii RECL și administratorii IT din cele 255 de comunități din țară. Site-ul are rolul de a exploata la maximum popularizarea serviciilor oferite de Centrul PAPI și de mediatizare a evenimentelor din orașul Luduș, cu precădere a celor care au legătură cu Primăria și Consiliul Local. De atunci, din 2010, informațiile de interes public sunt actualizate punctual și conștiincios.

„Eu încerc întotdeauna să actualizez informațiile cât mai repede pentru că lumea intră pe blog, vede ce e postat, vede ce evenimente sau campanii sunt în desfășurare. Informațiile sunt de interes general, pentru ludușeni și sunt și postări legate de cultură, strict ca informație pentru oraș. Am postat cu două săptămâni înainte anunțul că urmează să aibă loc Festivalul Vinului, astfel că cei care au intrat pe site-ul Centrului PAPI au putut să afle în ce zile se va desfășura evenimentul, cine va cânta- pentru că a fost muzică pentru toate gusturile. Producătorii locali, și nu numai, au venit să își vândă produsele, au avut loc expoziții de produse tradiționale românești, degustări de vin, concursuri, iar ludușenii care au accesat pagina web au aflat toate aceste lucruri. E o modalitate de promovare, multă lume folosește internetul și poate să vadă postările, care sunt utile nu doar ludușenilor, ci și locuitorilor din localitățile învecinate, care nu sunt la curent cu ceea ce se întâmplă la noi decât prin intermediul internetului. Și avem vizitatori pe site, sunt vizualizări”, a spus managerul RECL Luduș.

Promovarea evenimentului pe site-ul Centrului PAPI a fost binevenită, cu atât mai mult cu cât Festivalul Vinului a stat sub semnul incertitudinii o bună perioadă de timp din cauza bugetului redus al primăriei. Spre deosebire de edițiile precedente nu s-au alocat fonduri pentru promovare, tocmai pentru a se economisi bani pentru cheltuielile mai importante de făcut, în folosul comunității.

De altfel, primarul orașului Luduș, Cristian Moldovan, a ținut să precizeze că Festivalul vinului din acest an s-a organizat fără niciun ban de la bugetul local. Prin protocolul încheiat cu o firmă din Cluj-Napoca, Primăria a oferit spațiul, iar firma s-a ocupat de întreaga manifestare, cu tot ceea ce a implicat ea. Această economie făcută la bugetul local a fost apreciată de mai marii județului.

„Este o dovadă de maturitate și de gândire economică sănătoasă pentru oraș.”, a declarat vicepreședintele Consiliului județean Mureș, Ovidiu Dancu.

Festivalul vinului a avut loc în zilele de 11, 12 și 13 octombrie și s-a bucurat de un număr mare de spectatori și expozanți.

Articole similare:

Prima ediție a Festivalul vinului la Diosig, o inițiativă a EBC

Zilele Orașului Sărmașu, mai ieftine cu 20% datorită promovării online

Voturi: 0

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza