Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Fermierii din Roata de Jos solicită și pentru agricultură un program tip ”Prima Casă”

08.12.2013
Caravana de informare "PNDR vine în satul tău" privind fondurile europene pentru dezvoltarea agriculturii și satului românesc, a ajuns la mijlocul lunii noiembrie și în comunitatea EBC Roata de Jos (județul Giurgiu). Este cea mai amplă campanie de mediatizare privind fondurile europene în localitățile din mediul rural. Fermierii din comunitatea EBC au venit, în schimb, și cu idei noi, cum ar fi conceperea de către Executiv a unui program de subvenții tip ”Prima Casă”, prin care să fie sprijinită și agricultura nu numai piața imobiliară sau a construcțiilor.

Obiectivul principal al acestei campanii de informare, derulate de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), este acordarea informaţiilor specifice accesării fondurilor europene acordate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) către publicul ţintă al APDRP, în mod eficient şi transparent, și creearea unui climat de încredere prin prezentarea unor proiecte de succes. De asemenea, se urmărește creşterea indicelui de absorbţie a fondurilor nerambursabile acordate prin FEADR pentru proiecte de investiţii derulate prin PNDR (Programul Naţional de Dezvoltare Rurală).

În Roata de Jos caravana a ajuns în 15 noiembrie 2013, s-a desfășurat în sala de consiliu a primăriei din localitate și au participat 20 de persoane.

La întâlnire au venit numai cei deciși să rămână și să investească în agricultură

„Acțiunea a fost foarte bine venită pentru că s-au prezentat oamenii pe care chiar îi interesează accesarea fondurilor prin FEADR. Nu au venit cei cu un hectar de teren, ci au venit cei care vor să lucreze pământul, vor într-adevăr să stea la țară și să continue ce au făcut părinții lor. Din punctul acesta de vedere a fost o acțiune binevenită. Majoritatea celor care au venit au fost fermieri interesați să-și ia acești bani și s-a discutat despre faptul că dacă nu ai bani, nici fondurile europene nu te ajută foarte mult. La noi în comunitate sunt oameni care au accesat programe de finanțare, dar au accesat pe măsurile mici, 141, respectiv 312. La celelalte este nevoie de cofinanțare. În schimb, pentru proiectele de investiții derulate prin FEADR mai întâi fac plata fermierii, după care depun cererea de rambursare și apoi vin banii. Deci trebuie ca în prealabil să existe banii necesari pentru a demara un astfel de proiect”, a explicat Cristina Drăghiciu, manager RECL Roata de Jos.

„La întâlnirea cu reprezentanții APDRP fermierii au spus că au nevoie de o implicare a executivului, așa cum se întâmplă în cazul programului ”Prima Casă”, unde și Guvernul subvenționează locuințele. Ar fi frumos dacă s-ar găsi un astfel de ajutor și pentru fermieri, pentru ca și aceștia să se poată dezvolta, să mergem înainte. Cei din PNDR, respectiv, APDRP au venit pregătiți cu broșuri și au stat la discuții cu fermierii”, a adăugat Cristina Drăghiciu.

Promotorii proiectului le-au împărţit oamenilor din comunitate broşuri şi pliante prin care aceștia au fost informaţi despre ultimele noutăţi legate de finanţarea agriculturii şi dezvoltării rurale în România şi i-au pregătit în a-şi dezvolta spiritul anteprenorial, atât de necesar pentru derularea proiectelor europene.

Acțiunea a fost o prezentare a propunerilor pentru 2014-2020. În acest sens, campania se realizează sub formă de caravană informativă, în cadrul căreia 15 rulote expoziționale parcug un traseu național în toate județele țării. Aceste caravane efectuează deplasări în peste 3.200 de comune, timp de 10 luni, astfel încât să poată oferi informații și distribui materiale informative și promoționale către cel puțin 160.000 de beneficiari PNDR (atât ai proiectelor de investiții încheiate cu APDRP, cât și ai plăților directe acordate prin APIA) și către publicul larg.

Articole similare:

Sătenii din Bărbulețu știu că fondurile europene “se dau” şi prin PAPI

Managerul RECL din Balta Albă a deschis apetitul sătenilor pentru fonduri europene

Voturi: 1
Cuvinte cheie: Roata de Josjudețul Giurgiufinanțare europeanăPNDRcampanie informare fermiericonsultanță agricolă

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza