Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Expoziţie de numismatică organizată la iniţiativa RECL Valea Moldovei

10.09.2013
După ce a ajutat la amenajarea Muzeului „Istorie şi cultură tradiţională la Valea Moldovei”, managerul RECL Mihai Fedorovici şi-a propus un alt obiectiv cultural, acela de a organiza o expoziţie de numismatică în sediul şcolii din localitate. Monedele şi bancnotele vechi de zeci şi sute de ani au fost deja strânse cu ajutorul elevilor şi al unor colecţionari, iar expoziţia va fi amenajată cel mai probabil în luna septembrie 2013.

În calitate de cadru didactic la Şcoala cu Clasele I-VIII din Valea Moldovei, managerul RECL Mihai Fedorovici a fost mereu preocupat ca ambientul din incinta instituţiei să fie plăcut şi interesant pentru toţi cei care îi calcă pragul. Şi pentru că în localitatea sa natală , Gura Humorului, are doi prieteni pasionaţi de numismatică s-a gândit că o expoziţie de monede şi bancnote vechi ar fi o idee bună pentru a da culoare şi valoare culturală spaţiilor mari şi stinghere de pe holurile şcolii. Aşa că a lansat o provocare în rândul elevilor săi, aceea de a căuta prin sertarele părinţilor şi bunicilor şi a aduce la şcoală elemente de numismatică vechi de zeci şi sute de ani.

“Copiii răspund în general pozitiv la astfel de iniţiative mai ales că în dreptul fiecărui bănuţ va fi trecut numele celui care l-a donat. Campania a fost lansată în urmă cu trei patru luni şi avem până în prezent 300- 400 de exponate. O parte dintre ele ne-au fost donate de doi prieteni de-ai mei din Gura Humorului, pasionaţi de numismatică”, a declarat managerul RECL Mihai Fedorovici.

Expoziţie lansată în luna septembrie

Managerul RECL s-a ocupat deja de confecţionarea suporturilor pe care vor fi aşezate elementele de numismatică şi aşteaptă ca direcţiunea şcolii să aloce fondurile necesare achiziţionării unei vitrine suficient de mare pentru a adăposti toate exponatele. “Cu ajutorul unei cunoştinţe de-ale mele am confecţionat gratuit 50 de tăbliţe pe care vor fi aşezate monedele şi bancnotele. Vitrina cu exponate va fi amplasată pe un hol supravegheat video, astfel că nu vor fi nici un fel de probleme de securitate. Oricum, exponatele noastre au rolul mai mult de a satisface curiozitatea pasionaţilor de numismatică nefiind propriu-zis obiecte de mare valoare”, a precizat Mihai Fedorovici.

Managerul RECL speră ca expoziţia de numismatică să fie amenajată în luna septembrie, odată cu începerea noului an şcolar.

Preocupări culturale

Expoziţia de numismatică nu este singura preocupare de ordin cultural a personalului RECL Valea Moldovei. Managerul Mihai Fedorovici s-a implicat serios în amenajarea de catre Primărie a Muzeului „Istorie şi cultură tradiţională la Valea Moldovei”. Ca şi în cazul elementelor de numismatică, obiectele care şi-au găsit loc în încăperile muzeului au fost colectate tot cu ajutorul elevilor săi. De la amenajarea sa, muzeul a fost vizitat de sute de persoane interesate de valorile culturale şi istoria plaiurilor sucevene. Pentru elevii din comunele învecinate incinta muzeului a fost spaţiul desfăşurării unor lecţii de istorie ori limba română.

“Au venit vizitatori aproape din toate localităţile învecinate cu câte un microbuz sau un autocar. Elevii au fost aduşi de profesorii lor pe tematici diferite,de exemplu pentru lecţii de limba română legate de tradiţii sau arhaisme. De regulă, cine trece prin zonă intră să viziteze muzeul care este singura interfaţă culturală a noastră cu restul lumii”, a declarat managerul RECL.

Despre Muzeul „Istorie şi cultură tradiţională la Valea Moldovei”, cei interesaţi pot afla mai multe şi de pe site-ul ebibliotecaebc.webs.com construit de managerul RECL cu ocazia derulării unui proiect eCULTURA. “Nu ştiu dacă este mult sau puţin, dar site-ul a fost accesat până acum de circa 300 de vizitatori”, a precizat managerul RECL.

Muzeul de la Valea Moldovei a fost amenajat în aceeaşi clădire în care îşi au sediul Căminul Cultural şi Punctul de Acces Public la Informaţie. În prezent sunt funcţionale numai două încăperi, cea de-a treia fiind în amenajare.

Articole similare:

EBC aduce un muzeu etnografic virtual la Calafindeşti

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Valea Moldoveijudețul Suceavamuzee EBCnumismaticăcolecționari

Talpa11

Comuna Talpa este situată în nordul judeţului Teleorman, la 45 km distanţă de reşedinţa de judeţ, Alexandria. Relieful este unul specific de câmpie cu o climă temeprat continentalăciteşte tot textul

poza