Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Elevii din Vulcana Băi au vizitat obiective turistice din cinci județe grație unui proiect Comenius inițiat de EBC

04.12.2013
Tabăra Coaction este cea de-a treia activitate ce s-a desfăşurat recent în cadrul proiectului Comenius Regio “Cooperare fără bariere între regiuni din Letonia şi România pentru îmbunătăţirea ofertei educaţionale”. Directoarea şcolii din Vulcana Băi (județul Dâmbovița), Manuela Gheorghe, a fost un pion important în scrierea acestui proiect. Cunoştinţele acumulate de către aceasta la instruirea organizată în decembrie 2011, în cadrul programului „Economia Bazată pe Cunoaştere”, derulat de Ministerul pentru Societatea Informațională, şi-au spus cuvântul şi, astfel, comunitatea a reuşit să câştige acest proiect.

Proiectul le-a oferit elevilor şi dascălilor din comunitatea EBC ocazia de a pleca într-o aventură unică, în căutarea moştenirii culturale, iar aventura mult aşteptată, a fost tabăra în cadrul căreia elevii şi profesorii au descoperit locuri pline de mister şi spiritualitate. Oamenii care i-au primit cu căldură în mijlocul micilor lor comunităţi, le-au arătat și demonstrat că ospitalitatea este, într-adevăr, o trăsătură definitorie a neamului nostru, oaspeții având ocazia să intre astfel în contact direct cu destinaţii pline de istorie, și au primit lecţii inedite de geografie, istorie, artă şi cultură şi, pe lângă acestea, cea mai importantă lecţie, aceea prin care au înţeles că suntem cetăţeni europeni şi că, în ciuda graniţelor ţării noastre, pe care o numim cu nostalgie acasă, întreaga Europă este casa noastră.

”Căutarea identităţii naţionale nu poate fi făcută limitându-ne la împrejurimile satului nostru!”

"Coaction este strigătul nostru de luptă şi proiectul sub egida căruia, drumul şcolii şi al comunităţii noastre s-a deschis către Europa. Uniţi de dorinţa de cunoaştere specifică vârstei, sub îndrumarea atentă a unui grup de profesori inimoşi, veseli şi creativi, am pornit în marea aventură a vacanţei de vară, în ceea ce ştiam cu siguranţă că avea să devină una dintre cele mai frumoase amintiri ale copilăriei elevilor. Căutarea identităţii naţionale şi culturale nu este o sarcină uşoară şi, cu siguranţă, nu este una ce poate fi atinsă din comoditatea propriilor case sau limitându-ne la împrejurimile satului nostru. Adevăratul sens al unităţii culturale şi spirituale îl putem percepe doar străduindu-ne să vedem şi să înţelegem cât mai mult din tot ceea ce înseamnă România. Înţelegând România, vom putea înţelege rolul ei în Europa şi rolul nostru în marea familie europeană", a spus profesoara Sorina Pîrvu, responsabil educativ în cadrul proiectului.

În tabără, copiii au ajuns la Băile Herculane (jud. Craș Severin), au vizitat Mănăstirile Tismana (jud. Gorj) şi Horezu (jud. Vâlcea). Întregul program al taberei a presupus acţiuni destinate cunoaşterii şi descoperirii de locuri şi experienţe noi, nelipsind jocurile şi timpul petrecut la piscină, dar nici expediţiile în unele dintre cele mai reprezentative locuri din acea zonă a ţării: cascada Bigăr (jud. Caraș Severin), una dintre cele mai frumoase cascade din lume, statuia lui Decebal din golful Mraconia, cazanele Dunării si hidrocentrala Porţile de Fier (jud. Mehedinți).

"Am pornit la drum, însetaţi de cunoaştere şi emoţionaţi către destinaţia mult aşteptată: Băile Herculane. Înainte de a ajunge la aici, am făcut cunoştinţă cu opera unuia dintre cei mai mari artişti români, poate cel mai puternic şi influent ambasador al României din toate timpurile: Constantin Brâncuşi. Aşa cum spiritualitatea şi cultura român se întrepătrund asemenea firelor colorate în modelele complicate ale iei tradiţionale şi itinerariul călătoriei noastre a îmbinat vizitele de interes cultural cu cele în locuri de o spiritualitate şi emoţie aparte. Am vizitat, plini de emoţie, mănăstirile Tismana şi Hurezi, cel mai mare complex monahal, ctitorită de însuşi Constantin Brâncoveanu, în 1693", a adăugat profesoara Sorina Pîrvu.

Printre nenumăratele întâmplări de care îşi vor aminti mereu cu plăcere, trebuie amintită şi vizita în comuna Eftimie Murgu unde au fost întâmpinaţi cu multa căldură şi prietenie de primarul, Ilia Licu Imbrescu, membru în Asociaţia Comunelor din România. În comuna Eftimie Murgu au vizitat o serie de case tradiţionale, specifice zonei, precum şi şcoala din localitate şi un inedit muzeu organizat în cadrul acesteia. Tot atunci au avut pentru prima dată ocazia de a vizita un sit mulinologic, unic în România, parc ce număra 22 de mori cu ciutură (roată orizontală cu cupe radiale).

”Tabăra Coaction ne-a dat aripi!”

"Tabăra Coaction şi-a pus amprenta asupra noastră, ne-a dat aripi şi ne-a arătat o multitudine de lucruri, locuri şi oameni de la care putem învăţa şi care ne pot inspira să fim mai buni şi să facem cât mai mult pentru noi înşine, pentru semenii noştri şi pentru comunitatea din care facem parte", a mărturisit, Sorina Pîrvu.

Peste tot au purtat cu mândrie logo-ul şi spiritul COACTION şi au cântat imnul nou-născut al proiectului. Au organizat concursuri şi activităţi legate de cultura şi istoria ţării partenere, Letonia, cu scopul de a spori şi fixa cunoştinţele și despre aceasta.

Articole similare:

Cu ajutorul EBC, Vulcana Băi a câştigat un nou proiect internaţional, în parteneriat cu Jakabpils, Letonia

Economia Bazată pe Cunoaştere deschide calea proiectelor europene Comenius

Voturi: 0

Cuvinte cheie: Vulcana BăiLuncavițajudețul Dâmbovițaproiecte internaționaleproiecte Comenius

Talpa11

Comuna Talpa este situată în nordul judeţului Teleorman, la 45 km distanţă de reşedinţa de judeţ, Alexandria. Relieful este unul specific de câmpie cu o climă temeprat continentalăciteşte tot textul

poza