Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Elevii din Teiu, pe podiumul eTwining 2010

17.02.2010
Deschiderea comunităţilor sărace către sistemele moderne de comunicaţii şi tehnologia informaţiei, prin programul „Economia bazată pe Cunoaştere”, are rezultate peste aşteptări. Aceste rezultate au devenit vizibile pe plan internaţional în cazul comunei Teiu din judeţul Argeş. Astfel, în numai doi ani de lucru cu calculatorul, cei mai mici membri ai comunităţii au atins performanţe care au fost răsplătite în cadrul conferinţei eTwinning 2010, organizate în oraşul spaniol Sevilla.

Proiectul eTwinning „Schoolvision”, derulat în 2009 şi de către elevii clasei a III-a de la Şcoala cu clasele I-VIII „Vladimir Streinu” din Teiu, Arges, a ajuns în marea finală şi a fost premiat în cadrul conferinţei eTwinning 2010, desfăşurată în prima decadă a lunii februarie la Sevilla, Spania.

Copiii din Teiu s-au înscris la secţiunea „Utilizarea creativă a mijloacelor media digitale”. Secţiunea la care au concurat şcolarii a avut drept model Concursul Eurovision şi a constat în intrepretarea de către elevii fiecărei şcoli participante a unei melodii. Elevii din Teiu au participat la această competiţie cu melodia lui Mihai Constantinescu „O lume minunată” pe care copiii au învaţat-o, au interpretat-o şi au înregistrat-o.

La competiţia eTwining s-au înscris participanţi din 30 de state, majoritatea membre ale Uniunii Europene, proiectul fiind iniţiat în Marea Britanie. Nu mai puţin de 19 dintre unităţile şcolare din UE, printre care şi şcoala din Teiu - de altfel singura instituţie de învăţământ românească înscrisă în această categorie a competiţiei internaţionale - , au concurat la secţiunea tehnici digitale, profesorul şi copii argeşeni clasându-se pe poziţia a patra. Premiul lor, sponsorizat de către eSkills week, va consta în echipament şcolar.

Pe parcursul acestei competiţii, elevii au avut oportunitatea de a se simţi mici vedete, de a comunica în limbi străine, de a utiliza cu succes noţiunile dobândite în timpul desfăşurării proiectelor EBC. Nu în ultimul rând, ei au demonstrat că ştiu să utilizeze creativ mijloacele media digitale, drept pentru care proiectul lor a fost premiat.

Înregistrând şi vizionând ceea ce au făcut ei, în comparaţie cu alţii, elevii şi profesorii români implicaţi în proiect au avut o ocazie excelentă de a aprecia diversitatea culturilor, precum şi o şansă de a se afla în legătură cu tradiţii din întreaga Europă. Participarea la această competiţie a fost un adevărat salt pentru comunitatea noastră, care pune accentul pe cunoaştere şi pe o evoluţie permanentă. Nimic în viaţă nu este întâmplător. Cred că nici acest proiect nu a fost creat la întâmplare, ci a fost creat pentru a ne oferi tuturor - elevi, cadre didactice, membri ai comunităţii locale - şansa de-a conştientiza rolul nostru în construirea unei societăţi europene, demnă de cetăţenii săi ”, a precizat profesorul Corina Ciobanu, coordonatorul proiectului eTwining din Teiu.

Pentru copii, această experienţă a fost una fascinantă, mai adaugă Corina Ciobanu. „ M-am bucurat foarte mult că, dintre cele 350 de proiecte înscrise în competiţia finală, printre cele zece câştigătoare s-a aflat şi Schoolvision. M-am bucurat foarte mult pentru eleviii implicaţi în proiect având în vedere că sunt foarte mici (8-9 ani) şi ca munca lor a fost apreciată. Impactul acestui proiect fost unul pozitiv din toate punctele de vedere: nu numai că elevii s-au simţit bine, dar au învăţat cu fiecare activitate desfăşurată, lucruri noi, utile culturii lor generale şi formării lor viitoare. Au învăţat să conştientizeze că un computer poate deveni un prieten real dacă ştii să-l foloseşti când şi cât trebuie ”, a concluzionat profesorul coordonator.

Cadrele didactice din toate cele 30 de ţări participante au avut ocazia, la eTwining, să se perfecţioneze în cadrul unor ateliere TIC. Acestea reunesc participanţi din diferite ţări europene, atât în vederea constituirii unor reţele profesionale, cât şi pentru schimb de experienţă. Anual, statele europene organizează ateliere care facilitează crearea de reţele şi găsirea de noi parteneri.

Implicarea în proiectul Schoolvision 2009 a echipelor celor 30 de ţări, printre care şi România, a fost salutată de coordonatorul de proiect – şi totodată fondatorul acestuia - Michael Purves din Scoţia. „ M-am simţit mândru pentru că am avut ocazia să întâlnesc partenerii care au muncit cu mine în ultimul an şi care au făcut din acest proiect un adevărat succes. Acum este perioada în care ne vom concentra pe Schoolvision 2010, pentru că ne dorim să-l facem din nou în luna mai, când noii câştigători vor fi anunţaţi. Mulţumesc celor 30 de parteneri care au contribuit la realizarea acestei minunate experienţe “, a declarat Michael Purves.

La Teiu-Argeş, pregătirea pentru Schoolvision 2010 este pe cale de a fi demarată. “Vom începe deja lucrul la noul proiect Schoolvision 2010”, a arătat profesorul Corina Ciobanu.

Pe aceeaşi temă:

Programul internaţional „Mind Mosaic” prinde rădăcini la Teiu

„e-Vacanţa" cu miros de cozonaci la Teiu

e-Poveşti: Viaţa văzută prin ochii copiilor din comunităţile defavorizate ale României este plină de speranţă

Campanie la Teiu-Argeş: Copilul tau îţi cere să te laşi de fumat!

Elevii din Teiu, cei mai buni voluntari

La Teiu, cuibul părăsit al lui Vladimir Streinu

Voturi: 2

Cuvinte cheie: TeiuşcolarieducaţieSevillaeTwinning 2010premiu

Adaugă comentariul tău

somnifere

Dată: 21.02.2010 Autor: alina.mares
Sunt de acord cu "somniferele"!! m-am uitat pe manualul de limba romana de liceu si, intr-adevar, ma ia somnul. E tern si plictisitor, cu multe teme ce au mai mult in comun cu nivelul de facultate. Eu am luat 10 la Bac la romana si ma uit acum in manual la niste chestii de care nu am auzit niciodata. Oricat ar fi copiii de azi mai destepti decat noi, cei de 40 de ani, nu cred ca le-a explodat in asa hal capacitatea de acumulare a cunostintelor. De unde si lehamitea celor mai multi copii de a invata dupa manual! Foarte bune astfel de programe. Ii mai trezeste, inveseleste si imprieteneste cu scoala!

Mai multe detalii...

Dată: 21.02.2010 Autor: cory.prof
Aici gasiti mai multe date legate atat de proiect cat si despre Conferinta eTwinning de la Sevilia http://scoalateiuarges.ning.com/

Fascinant

Dată: 20.02.2010 Autor: dan.vergu
Bucuria acestor copii care fac ceva cu placere la scoala mi se pare de-a dreptul fascinanta. In Romania totul e plictisitor la scoala si insuri ministrul afirma ca manualele sunt somnifere asa ca la cat mai multe programe.

relatii interculturale

Dată: 20.02.2010 Autor: teodora.iancu
E bine ca acesti copii invata de mici cum sa colaboreze cu copiii din alte tari, cum sa-i urmeze si apoi cum sa-i intreaca. Cred ca asta e ceea ce ne-a lipsit mai mult noua: nu stiam ce se intampla in afara tarii noastre, iar de relatii interculturale cu cei asemeni noua din Vest, nici vorba! Si asta inca se vede. Dar vin cei mici din urma.

o sumedenie de preocupari

Dată: 18.02.2010 Autor: georgeta.vamos
Pare foarte activa scoala aceasta din Teiu! Mie mi-a placut initiativa cu campania de anti -fumat si scolirea in acest sens a parintilor. De acolo tin minte comunitatea Teiu. Dar, vad ca au o sumedenie de preocupari si au si multe succese. Bravo lor! Si copiilor si profesorilor! Si ce mandri trebuie sa fie parintii lor!!

Carastelec5

Cu o suprafață de 39,07 km pătrați, comuna Carastelec se află în zona colinară a platformei Sălăjene, respectiv în Colinele Toglaciului, la limita nord-vestică a județului Sălaj. Se învecinează cu comunele: Camăr, Ip, Bobota, Măieriște. Comuna se compune din două sate: Carastelec și Dumuslău. Centru de comună este localitatea Carastelec. Gospodăriile aparte, îngrijite, specifice satelor cu populație maghiară, alături de tradițiile și obiceiurile etniei maghiare, bine păstrate, fac din Carastelec un areal atractiv din punct de vedere turistic.În fiecare an, pe data de 15 septembrie,citeşte tot textul

poza