Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Educaţie: Călan

Sistemul educaţional din oraşul Călan este structurat pe toate forme de învătamânt,respectiv: învatamânt preşcolar, primar, gimnazial, liceal si postliceal, cuprinzând 6 grădinite cu un număr de 304, dintre care 4 işi desfăsoară activitatea în aceeaşi clădire cu şcoala, iar 2 sunt de sine stătătoare , învatamânt primar şi gimnazial cuprinzând 9 şcoli cu un număr de 936 elevi.

Serviciile educaţionale ale oraşului sunt considerate destul de bune în comparaţie cu cele ale altor oraşe de aceeaşi mărime. Un argument în acest sens îl constituie rezultatele obţinute de elevi la diferite concursuri şi olimpiade naţionale, unde au primit numeroase premii şi diplome, precum si rezultatele satisfacătoare avute la testele naţionale în procentaj de 83,06%.

Învăţământul liceal este reprezentat de Grupul Şcolar "Ovid Densuşianu" începând cu anul 1999 având o istorie destul de lungă, începându-şi activitatea ca o şcoală de ucenici particulari pe lângă Uzina Călan .Din 1924 până în 1948 funcţionând sub denumirea de "Şcoala Profesională Siderurgică" In anul 1966 s-a dat în folosinţă un nou complex şcolar profesional, în oraşul Nou Călan,urmând anul 1981 în care s-a dat în folosinţă noul local al şcolii cu 16 săli de clasă, cabinete şi laboratoare, iar în anul 1982 sala de sport.

Proiectele educaţionale desfăşurate în cadrul Şcolii Generale Călan sunt următoarele:
- “Clubul copiilor informati” - proiect finanţat de PHARE prin “Programul Consolidarea Societatii Civile în România”, în parteneriat cu Asociatia Sprijiniti Copii Alba,I.S.J Hunedoara,I.S.J. Alba
- “Porti deschise” –proiect nefinanţat în parteneriat cu Grup Scolar “O,Densusianu”Călan ”
- Tineri în România-proiect finanţat de Asociatia Cercetasilor Belgia Seraing,în parteneriat cu Projets Jeunes en Roumanie.
- ”A doua sansa”-proiect educational în parteneriat cu Asociatia Romilor Pakiw Deva si Primaria Călan.
- ”Junior Achievement”-proiect educational în parteneriat cu Ministerul Educaţiei si Cercetarii si Junior Achivement România.
- "Clubul copiilor informaţi” - proiect finanţat de PHARE prin “Programul Consolidarea Societăţii Civile în România”, în parteneriat cu Asociaţia Sprijiniţi Copii Alba, I.S.J Hunedoara, I.S.J. Alba
- “Porţi deschise” – proiect nefinanţat în parteneriat cu Grup Şcolar “O. Densuşianu” Călan ”
- Tineri în România - proiect finanţat de Asociaţia Cercetaşilor Belgia Seraing, în parteneriat cu Projets Jeunes en Roumanie. ”
- "A doua şansă” - proiect educaţional în parteneriat cu Asociaţia Romilor Pakiw Deva şi Primăria Călan.
- "Importanţa protejării mediului înconjurător” - proiect educaţional în parteneriat cu Şcoala O.V. Călan, Grădiniţa O.V. Călan, Primăria oraşului Călan, S.C. Media Best Soluţions S.R.L. Deva.
- “Ziua Europei e şi ziua ta” - proiect educaţional în parteneriat cu Primăria oraşului Călan.
- ”Viitorul începe azi.Educaţie pentru o societate democratică” - proiect educaţional în parteneriat cu Şcoala Generală cls. I—VIII Bretea Română, Primăria oraşului Călan, S.C Media Best Soluţions S.R.L. Deva, Cuvântul Liber Deva.
- ”Protejarea florei şi faunei ecosistemului din perimetrul oraşului Călan” - proiect educaţional în parteneriat cu Primăria oraşului Călan.
- ”Castelul Corvinilor o legendă vie” - proiect educaţional în parteneriat cu Şcoala Generală nr.2 Hunedoara.
- ”1 Decembrie Ziua Naţională a României” - proiect educaţional în parteneriat cu Şcoala Generala O.V.Călan şi Şcoala Generală cu cls. I-VIII Bretea Română.
- ”Minunea veşnicei uniri” - proiect educaţional în parteneriat cu Clubul copiilor Hunedoara.
- ”Micul cititor” - proiect educaţional în parteneriat cu Biblioteca judeţeană Ovid Densuşianu, Deva.
- ”Euro parcurile” - proiect educaţional în parteneriat cu Grădiniţa Voinicelu Călan si Primăria oraşului Călan.
- ”Lumea mare a celor mici” - proiect educaţional în parteneriat cu publicaţia “Doxi”.
- ”Aripi în pădure” - proiect educaţional în parteneriat cu Administraţia Parcului Naţional Retezat şi Administraţia Parcului Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina.

Listă şcoli:

Şcoala Generală cu clasele I-VIII Călan - Şcoală Gimnazială

Profesori:

75

Elevi:

816

Adresă:

Sistemul educaţional din oraşul Călan este structurat pe toate formele de învăţământ,respectiv: învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi postliceal, cuprinzând 6 grădiniţe cu un număr de 304, dintre care 4 îşi desfăşoară activitatea în aceeaşi clădire cu şcoala, iar 2 sunt de sine stătătoare , învăţământ primar şi gimnazial cuprinzând 9 şcoli cu un număr de 816 elevi.Elevii şi profesorii îşi desfăşoară activitatea în 3 corpuri de clădire.

Şcoala din Călan a primit peste 5.000 de cărţi care au fost colectate în urma campaniei „O carte deschide o lume nouă”, campanie ce a fost derulată în perioada 1 iunie – 1 septembrie 2010 de către C.N. Poşta Română S.A.

Email:

sgargetiacalan@yahoo.com

Grup Şcolar "Ovid Densusianu"

Profesori:

56

Elevi:

732

Adresă:

Se află situat la aproximativ 2 km de centrul oraşului pe strada Ovid Densusianu

Email:

liceucalan2000@yahoo.com

Carastelec5

Cu o suprafață de 39,07 km pătrați, comuna Carastelec se află în zona colinară a platformei Sălăjene, respectiv în Colinele Toglaciului, la limita nord-vestică a județului Sălaj. Se învecinează cu comunele: Camăr, Ip, Bobota, Măieriște. Comuna se compune din două sate: Carastelec și Dumuslău. Centru de comună este localitatea Carastelec. Gospodăriile aparte, îngrijite, specifice satelor cu populație maghiară, alături de tradițiile și obiceiurile etniei maghiare, bine păstrate, fac din Carastelec un areal atractiv din punct de vedere turistic.În fiecare an, pe data de 15 septembrie,citeşte tot textul

poza