Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Educaţie: Giera

Şcoala cu clasele I-VIII Giera beneficiază de dotare cu laboratoare de fizică, 2 laboratoare de informatică, unul realizat prin proiectul “Economia Bazată pe Cunoaştere” prin care se beneficiază şi de conectare a tuturor echipamentelor IT la internet iar al doilea laborator prin O.M.Ed.C.T nr.3.258/20.02.2008 precum şi o bibliotecă. Elevii şcolii au participat la olimpiade dintre care cea mai recentă este olimpiada de matematică faza locală.

Există şi un spaţiu public, dotat cu echipamente IT conectate la internet, P.A.P.I. (Punct de Acces Public la Informaţie) unde se realizează activităţi educaţionale, de informare şi comunicare, cursuri, organizare evenimente etc.

Pe raza localităţii există un număr de 3 şcoli şi 3 grădiniţe.

Dintre activităţile culturale desfăşurate în şcoala din Giera enumerăm:

- “De ziua ta”- omagiu adus femeilor şi în special mamei, recital de poezie şi cântece urmat de “Balul mărţişorului”;

- “Eminescu veşnic tânăr”- prezentarea poetului naţional, recital din creaţia poetului, creaţii proprii;

- “Educaţie pentru sănătate”- prezentarea de teme de educaţie medicală a elevilor;

- “Să cunoaştem natura”- evenimentul se desfăşoară cu scopul de a educa elevii în vederea protejării mediului ambiant;

- “Ziua copilului”- elevii şcolii participă la diferite concursuri sportive şi distractive;

- “Sărbătoarea pomului de Crăciun”- evenimentul se desfăşoară cu ocazia Sfintelor Sărbători  de iarnă unde elevii prezintă colinde, poezii şi piese artistice;

- Serbări şcolare la care participă formaţia de dansuri multietnice Giera care prezintă dansuri caracteristice pentru cinci etnii conlocuitoare din comuna Giera.

Listă şcoli:

Şcoala cu clasele I-VIII Giera - Şcoală Gimnazială

Profesori:

9

Elevi:

87

Adresă:

Comuna Giera,sat Giera nr.88,pe strada principală,paralel cu drumul DN59B care traversează localitatea.

Email:

s.giera@yahoo.com

Grădiniţa cu program normal Giera - Grădiniţă

Profesori:

2

Elevi:

42

Adresă:

Comuna Giera, sat Giera, strada principală.

Şcoala cu clasele I-IV Toager - Şcoală Primară

Profesori:

1

Elevi:

8

Adresă:

Comuna Giera, sat Toager,strada principală

Grădiniţa cu program normal Toager - Grădiniţă

Profesori:

1

Elevi:

20

Adresă:

Comuna Giera,sat Toager, strada principală

Şcoala cu clasele I-IV Graniceri - Grădiniţă

Profesori:

1

Elevi:

10

Adresă:

Comuna Giera, sat Graniceri

Grădiniţa cu program normal Grăniceri - Grădiniţă

Profesori:

1

Elevi:

10

Adresă:

Comuna Giera,sat Grăniceri

SqlException : Failed to initialize the Common Language Runtime (CLR) v2.0.50727 due to memory pressure. Please restart SQL server in Address Windowing Extensions (AWE) mode to use CLR integration features.