Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Educaţie: Dărmăneşti

Începuturile şcolii Dărmănești  datează înainte de anul 1860 când se învăţa în tinda bisericii. În anul 1901 învăţătorul preot Dobre Miulescu pune bazele unui nou local al şcolii. După reforma învăţământului, şcoala comunală devine şcoala de şapte clase, unde vin şi copii din satele vecine. Ulterior, în curtea şcolii se construieşte sala de sport şi atelierul pentru pregătirea practică a elevilor de la Şcoala de Arte şi Meserii. Rezultatele elevilor la diferitele concursuri şi olimpiade şi oamenii de valoare pe care i-a dat satul Dărmănești   demonstrează buna pregătire a cadrelor didactice are au trecut prin această şcoală de-a lungul timpului. 

Ca activităţi complementare studiului didactic, elevii satului participă la: concursuri şcolare, olimpiade pe discipline, concursuri extraşcolare precum „Cantecele Cricovului”, „Olimpicii Cunoasterii”, „Micul matematician” sau simpozioanele „O Europa curata”, „Omul şi natura”, „Nondiscriminare” şi concursuri sportive cu premii la nivel naţional (locul I la tenis de masă).

În comuna Dărmănești își desfășoară activitatea în total 51 de cadre didactice prin grija cărora sunt educați 601 elevi, atât din școala gimnazială și grădiniță cât și din școala de arte și meserii din localitate.

Începând din anul 2001, în comună are loc Şcoala de Vară, organizată de către şcoala şi biserica din localitate. Programul a apărut ca o alternativă de petrecere a timpului liber pentru copii din sat. Activităţile şcolii de vară se desfăşoară duminica, începând cu ora 18, pe toata perioada vacanţei mari. La aceste cursuri participă nu doar copiii localnicilor, ci şi cei care vin în vacanţa de vară la ţară, la bunici sau la rude. Cursurile Şcolii de Vară sunt susţinute de voluntari, profesori, studenţi şi elevi originari din sat. Aceştia desfăşoară activităţi extraşcolare cu copiii, în principal cursuri de desen, îi învaţă cântece, poezii, engleză şi franceză, pun în scenă diverse scenete.

Cea de-a VI-a ediţie a concursului e-Vacanţă, desfăşurată în 2010, a fost câştigată de Şcoala cu clasele I-X Dărmăneşti – SAM, din judeţul Dâmboviţa, care a reuşit să acumuleze 72 de puncte. Pentru a ajunge aici, ei au participat la toate concursurile eVacanţă de până acum, au învăţat din greşeli, au perseverat şi nu şi-au pierdut entuziasmul.

Listă şcoli:

Şcoala cu clasele I - X Dărmăneşti - ŞAM

Profesori:

30

Elevi:

378

Adresă:

Dărmăneşti

Premiul I la concursul judetean ”SUNTEM COPII AI EUROPEI!”

 
 

Email:

scoala.darmanesti@yahoo.com

Şcoala cu clasele I - VIII Mărginenii de Sus - Şcoală Gimnazială

Profesori:

15

Elevi:

105

Adresă:

Mărginenii de Sus

Email:

scoala.olari@yahoo.com

Grădiniţa cu program normal Dărmăneşti

Profesori:

4

Elevi:

92

Adresă:

Dărmăneşti


Grădiniţa cu program normal Mărginenii de Sus

Profesori:

2

Elevi:

26

Adresă:

Mărginenii de Sus

Bălcăuţi13

Comuna Bălcăuţi este situată în partea de nord-est a României, cu prelungiri în nordul Moldovei, desfăşurându-se pe o suprafaţă de 5 km pătraţi. Comuna Bălcăuţi face parte din judeţului Suceava, fiind situată în podişul Sucevei, la o distanţă de circa 35 km de reşedinţa de judeţ. Comuna Bălcăuţi este aşezată într-o zonă deluroasă la 8 km sud de Siret fiind străbătută de câteva pârâiaşe. Actualul teritoriu al Comunei Bălcăuţi era odinioară parte din codrii, cu un relief deluros. Comuna Bălcăuţi are în componenţă 3 sate: Bălcăuţi, Gropeni, Negostina.citeşte tot textul

poza