Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

“Economia bazată pe Cunoaştere” şi-a desemnat câştigătorii în cadrul competiţiei de business eAntreprenor

08.09.2011
Cea de-a doua ediţie a competiţiei “eAntreprenor” şi-a desemnat câştigătorii, premiul I fiind adjudecat de echipa din Saschiz (Mureş) – Femei Antreprenor, care a obţinut 189 de puncte. Pe locul doi s-a plasat Grădina cu flori, proiectul propus de echipa din Dărmăneşti (Dâmboviţa), care a acumulat 181 de puncte. Podiumul a fost completat cu echipa eAntreprenor Hangu (Neamţ), care a obţinut 177 de puncte.

Proiectul eAntreprenor, parte a Programului “Economia bazată pe Cunoaştere” (EBC), este o competiţie iniţiată de către Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), în calitate de organizator. Competiţia se adresează antreprenorilor locali din cele 255 de localităţi participante la acest program şi şi-a propus să devină un veritabil concurs adresat mediului de business local, participanţii fiind încurajaţi să dezvolte activități inovative prin care propriile lor afaceri, dar și mediul de afaceri local pot deveni mai competitive prin utilizarea resurselor TIC.

În acest an, în competiţie s-au înscris 29 de echipe din 24 de comunităţi (Arbore, Balta Albă, Băneasa, Bărbuleţu, Belin, Cândeşti, Corabia, Caraştelec, Dărmaneşti, Hangu, Jurilovca, Licurici, Perişor, Rafaila, Roata de jos, Saschiz, Sângeorgiu de Pădure, Șaru Dornei, Țăndărei, Târgu Lăpuș, Valea Moldovei, Valea Sării, Vişina, Zlatna), dintre care 16 echipe au încărcat materialele pentru toate activităţile şi au fost eligibile pentru evaluare.
Toate activităţile desfăşurate în cadrul acestei competiţii și care vor fi finanțate de MCSI se vor axa pe iniţiative inovative, bazate pe utilizarea instrumentelor TIC. Competiţia s-a desfăşurat în perioada 20 iunie 2011 – 7 august 201. Calendarul activităţilor a fost următorul: Activitatea 1 – Fii şi tu un întreprinzător de succes; Activitatea 2 – Resurse utile pentru afacerea ta; Activitatea 3 – Planuri de viitor (plan de afaceri).

Mai multe detalii pot fi obţinute accesând site-ul ecomunitate.ro/ sectiunea Business.

Cinci femei de succes pe locul I


Pliantul pentru promovarea celor cinci afaceri
din Saschiz intrate în competiția eAntreprenor

Cele cinci afaceri promovate de centrul PAPI din Saschiz şi personalul RECL din comunitate în cadrul competitiţiei “eAntreprenor”, care au urcat pe cel mai înalt loc al podiumului, sunt Kyzd SRL - administrată de Lidia Stoichiţescu, Silvagra SRL - administrată de Violeta Şoaită, Agerox M SRL - administrată de Angela Mihai, Cartref Saschiz SRL aparţinând Ancăi Danţeş şi întreprinderea individuală Dalmasso Maria Anca, aparţinând persoanei cu acelaşi nume. Societatea Kyzd SRL deţine pensiunea Hanul Cetăţii, aflată în imediata apropiere a Cetăţii Medievale din localitate.

“Ne-am înscris în competiţia eAntreprenor pentru a beneficia, în primul rand, de popularizare online, pe platforma eComunitate, pe Facebook sau alte site-uri de acest gen”, a spus administratorul Lidia Stocihiţescu. Finanțarea obținută din partea MCSI, prin castigarea unuia dintre premii le va fi de mare ajutor celor 5 antreprenori în atingerea obiectivelor pe care și le-au propus pentru următoarele șase luni. În acest sens, echipa din Saschiz dorește să achiziționeze un cititor de carduri și de coduri de bare, precum și o aplicație informatică pentru stocuri, realizarea unui calendar al evenimentelor și târgurilor locale, realizarea unei baze de date a producătorilor locali, promovare turistică, precum și participarea la târguri de produse tradiționale. “ Acțiunile derulate prin această competiție au completat, de altfel, paleta serviciilor pe care noi le oferim în mod curent întreprinzătorilor din comunitatea noastră”, a spus Florentina Călugăr, managerul RECL Saschiz.

O afacere cu flori a ocupat locul II


Site-ul pentru promovarea afacerii din Dărmănești
pe platforma eComunitate

Horticultorul din Dărmăneşti cu nume predestinat pentru o afacere cu flori, Mugurel Mărgărit, este câştigătorul locului doi în cadrul concursului eAntreprenor. Acesta şi-a înfiinţat o firmă care comercializează arbori de grădină şi plante de balcon şi apartament, dar oferă şi idei pentru aranjamente florale şi execută mici lacuri artificiale, fântâni arteziene şi havuzuri. “Toate lucrările le fac cu membrii familiei mele. Sper ca pe viitor să-mi dezvolt afacerea şi când spun asta, mă bazez în special pe băiatul meu care acum începe Facultatea de amenajări peisagistice. Vreau să mai construiesc o miniseră în care să pot produce material săditor, ca să nu mai depind de alţi furnizori”, a spus Mugurel Mărgărit.

Datorită participării sale la eAntreprenor, întreprinzătorul poate acum să îşi dezvolte afacerea, așa cum și-a propus. Prin câştigarea unuia dintre cele trei premii, Mărgărit Mugurel va putea să achiziţioneze structura metalică şi sistemul de irigaţii pentru realizarea unei minisere, fiind astfel în măsură să îşi cultive singur material saditor, fără a mai fi nevoie să îl cumpere de la furnizori. Totodată, el intenţionează să achiziţioneze un soft de design peisagistic, ce îi va folosi la realizarea de schiţe 3D pentru grădini şi spaţii verzi. Alte obiective pe care vrea să le atingă antreprenorul din Dărmăneşti, folosindu-se atât de premiul câştigat, cât și de experiența managerului RECL, sunt extinderea pieţei de desfacere, studirea concurenţei şi identificarea ofertelor avantajoase ale furnizorilor.
O altă provocare pe care şi-a propus-o horticultorul este să acceseze fonduri europene pentru a-şi dezvolta afacerea şi pentru a face faţă “ameninţărilor”, adică concurenţei care devine din ce în ce mai puternică.
Mugurel Mărgărit are o relaţie îndelungată cu personalul PAPI, care l-a ajutat să-şi deschidă un site - http://www.ecomunitate.ro/firme/amenajari-gradini-margarit/ - prin care îşi promovează afacerea. De asemenea, omul de afaceri a învăţat să folosească internetul în folosul său, pentru găsirea clienţilor, dar şi a furnizorilor şi pentru a comunica rapid şi eficient cu oamenii cărora urmează să le înfrumuseţeze grădinile.

Echipa Hangu, pe locul III în competiţia eAntreprenor


Pensiunea Lostrița

Câştigătoarea locului 3 este echipa formată de managerul RECL, Mihai Conut, şi proprietarul pensiunii Lostriţa din localitate. Înscrierea în competiţie a vizat, în primul rând promovarea pensiunii, prin prezentarea ofertei de cazare şi agrement pe care o deţine. „Prin intermediul personalului RECL Hangu, pensiunea Lostriţa a beneficiat de promovare atât pe internet, cât şi prin intermediul pliantelor, cataloagelor şi al afişelor. Vom contribui în continuare la promovarea acesteia, în special pe internet, pentru a primi cât mai mulţi clienţi atât din ţara, dar şi din străinătate“, a spus Mihai Conut, managerul RECL Hangu.

“Ne-am înscris în competiţie convinşi fiind că promovarea electronică pe internet, este una dintre principalele atu-uri în dezvoltarea afacerii pe care o avem. Pensiunea noastră este situată pe malul lacului Izvorul Muntelui, în satul Buhalniţa, comuna Hangu, şi oferă o atmosferă intimă şi primitoare în cadrul unui peisaj natural încântător. Spaţiul de cazare este alcătuit din opt camere şi două apartamente. Pensiunea mai dispune de un restaurant şi o terasa acoperită. Oferim o gamă diversificată de mâncăruri şi băuturi, dar ne remarcăm prin specialitatea casei, Pui a la Bunica”, a spus Sergiu Vamanu, reprezentantul firmei Relax Bicaz SRL, administratorul pensiunii Lostriţa.
Clasarea pe locul trei în cadrul competiţiei și finanțarea pe care o va primi din partea MCSI va permite antreprenorului echipei din Hangu să deruleaze obiectivele pe care şi le-a trasat pentru următoarele 6 luni, şi anume: atragerea a 200 de clienţi la cazare şi 300 pentru restaurant; realizarea de 500 de fluturaşi şi a 150 de cataloage; instruirea a două persoane în IT.
Pentru atingerea acestor obiective, antreprenorul din comunitatea EBC Hangu, ce deţine pesiunea Lostriţa, şi-a propus următoarele activităţi, dorite a fi finanţate prin competiţia eAntreprenor: achiziţia de echipamente IT&C ce îi vor folosi la realizarea cataloagelor şi a materialelor promoţionale, achiziţia a doua licenţe de soft, precum şi instruirea a două persoane care vor lucra la promovarea Pensiunii Lostriţa în IT, care vor participa la cursuri pentru dobândirea permisului European de Conducere a Calculatorului (ECDL).

Resurse online:

Oameni de afaceri în concursul eAntreprenor, cu ajutorul RECL Sângeorgiu de Pădure

Managerul RECL Băneasa a intrat în competiţia „eAntreprenor”

Voturi: 1
Cuvinte cheie: SaschizDărmăneştiHangujud. Dâmboviţajud. Neamţjud. MureșeAntreprenorcompetiţieplanuri de afaceri

Carastelec5

Cu o suprafață de 39,07 km pătrați, comuna Carastelec se află în zona colinară a platformei Sălăjene, respectiv în Colinele Toglaciului, la limita nord-vestică a județului Sălaj. Se învecinează cu comunele: Camăr, Ip, Bobota, Măieriște. Comuna se compune din două sate: Carastelec și Dumuslău. Centru de comună este localitatea Carastelec. Gospodăriile aparte, îngrijite, specifice satelor cu populație maghiară, alături de tradițiile și obiceiurile etniei maghiare, bine păstrate, fac din Carastelec un areal atractiv din punct de vedere turistic.În fiecare an, pe data de 15 septembrie,citeşte tot textul

poza