Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

ŞCOALA CU CLASELE I-VIII ”Mihai Eminescu” – Buhuşi

Prezentare proiect: EDUCAŢIA EUROPEANĂ - O PROVOCARE PENTRU ŞCOALA ROMÂNEASCĂ

Descriere:


SIMPOZION  NAŢIONAL

      Simpozionul a avut ca scop identificarea posibilitatilor de realizare a unor colaborari si parteneriate in vederea participarii la programe europene .
Pentru  a obtine rezultate cat mai eficiente s-au organizat patru sectiuni.
  • Instrumente moderne de predare pentru o scoala europeana
  • Parteneri educationali intr-o societate romaneasca europeana
  • Alternative educationale
  • Portofolii, miniproiecte
   Toate lucrările au fost publicate intr-o carte intitulata " Educaţia europeana - o provocare pentru învăţământul  românesc"


                                                                                                                                                                                                                                             


Coordonatori :
 dir.prof. Ivan Vasilica , prof. Judit Paduraru si prof.Oana Malinici


               Aspecte de la simpozion:

Tip proiect:

documentare si informare

Perioada:

19.01.2008 -

Locul de desfăşurare:

în comunitate - scoala

Comentariu:

Activitati:

Beneficiari

 

Copii

Parinti

Alti membri

Numar

---

Varsta

---

Sex

---

Tip alţi membri

cadrele didactice
Participanti

 

Elevi

Cadre didactice

Voluntari

Numar

-356-

Varsta

-18- 55-

Sex

---

Tip voluntari

-

Componenta TIC:

realizare filme/alte materiale video

Comentariu:

Finanţare

Costuri:

fonduri proprii si taxa de participare

Sponsor:

societati comerciale din comunitate
Parteneri

Numar:

ISJ - Bacău , CCD "Grigore Tăbacaru" - Bacău

Tip:

inspectoratul scolar

Localizare:

-

Nume locatie:

-

Comentariu:

 A fost un simpozion national cu patru sectiuni:1. instrumente moderne de predare pentru o scoala europeana;2. Parteneri educationali in societatea romaneasca' 3. Alternative educationale; 4. Portofolii, miniproiecte.

Rezultate:

 S-a realizat un schimb de experienta eficient intre cadrele didactice implicate in procesul instructiv- educativ, s-a dezvoltat potentialul de creativitate, inovare si cercetare a cadrelor didactice, s-au oferit oportunitati de invatare sprijinite pe echipamente bazate pe IT.

Indicatori:

 A fost un prilej pentru promovarea rezultatelor cadrelor didactice, s-au identificat posibilitati de realizare a unor colaborari si parteneriate in vederea participarii la programe europene.

Bicaz10

Oraşul Bicaz este situat în partea de vest a judeţului Neamţ, în zona montană, la confluenţa râului Bicaz cu râul Bistriţa. În ceea ce priveşte cadrul natural, oraşul Bicaz este plasat la limita dintre masivul Ceahlău, munţii Tarcăului, munţii Stânişoarei. Ca înălţimi se remarcă muntele Sima - 1147 m, Batca Stegea - 1316 m şi Cosmiţa - 1012,5 m. De pe munţii din jur se varsă în râul Bistriţa numeroase pâraie: Izvorul Muntelui cu afluent pârâul Furcituri, Izvorul Alb, Potoci, Secu, Cojusna, Podiş, Neagu, Gicovenilor, Dorului. În râul Bicaz se varsă pârâiele Basa şi Apusului.citeşte tot textul

poza