Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

EBC îi implică pe elevii din Diosig în realizarea istoriografiei locale

03.12.2013
Pentru elevii din comuna Diosig, județul Bihor, proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere, iniţiat şi coordonat de Ministerul Societatea Informațională, finanţat de Banca Mondială şi Guvernul României, a însemnat cunoașterea valorilor și istoriei locale. Tot materialul adunat de ei pe parcursul acțiunilor educative în care au fost implicați lungul anilor în cadrul EBC și care se referă îndeosebi la resursele și tradițiile din localitate va fi acum folosit în realizarea unei istorii a comunității din Diosig.

Diana Lavinia Corbuțiu, manager RECL Diosig spune că proiectul EBC i-a ajutat pe elevii din localitate să învețe multe lucruri noi, dar și să-și cunoască, conștientizeze și prețuiască valoarea tradițiilor comunității din care fac parte. „Din acest punct de vedere, una dintre activitățile considerate a fi de succes în rândul elevilor din Diosig a fost înființarea Cercului de cunoaștere, „VITICULTURA-trecut, prezent și viitor”. El a atras zeci de elevi, care au fost încurajați și de către părinți să participe, pentru că s-a făcut o incursiune în istoria locală, s-a arătat ce a însemnat de sute de ani vița de vie pentru Diosig”, a explicat Diana Lavinia Corbuțiu, managerul RECL Diosig.

Managerul RECL a fost ajutat în demersul său de cadrele didactice de la școala din Diosig. Împreună i-au ajutat pe elevi să poarte discuții amănunțite cu viticultorii despre care se știe că au o bogată experiență în domeniu. Apoi, au fost invitați la bibliotecă unde li s-au pus la dispoziție toate documentele care fac referire la istoria localității, dar și la modul în care viticultura a influențat viața localnicilor de-a lungul timpului.

La final, utilizând infrastructura IT&C de la centrul PAPI, copiii au întocmit prezentări în PowerPoint despre viticultura și tradițiile viticole ale înaintașilor lor. Deoarece în localitate comunitatea maghiară reprezintă 49%, toate prezentările au fost făcute bilingv, în limba română și maghiară.

„A fost o experiența importantă pentru elevi, dar mai ales pentru noi deoarece munca de cercetare și eforturile lor de sintetiza digital toate informațiile pe care le-au adunat cu sârg vor asigura, de fapt, baza realizării unei mini-istoriografii pentru Diosig, reprezentând dovezi și resurse de informare pentru generațiile viitoare”, a explicat Diana Lavinia Corbuțiu, manager RECL Diosig.

Un pas important în realizarea unei incursiuni în istoria locală a comunităţii, din perspectiva specificului local, adică, cultura viţei de vie şi producţia de vin autohton, a fost făcut cu ocazia derulării proiectului eCULTURA „Valoare, istorie, tradiţie împreună e-cultura”, derulat sub umbrela proiectului ”Economia Bazată pe Cunoaștere”, proiect derulat și finanțat de Ministerul pentru Societatea Informațională. Atunci au fost implicați în activitățile proiectului nu mai puțin de 30 de elevi din Diosig, însă pe parcurs interesul pentru tema respectivă a fost atât de mare încât numărul participanților a crescut constant, la fel ca și activitățile propuse.

„Elevilor li s-a părut extrem de interesant pentru că au aflat lucruri pe care nu le ştiau despre localitatea lor natală și pe care altfel nu aveau cum să le afle sau le aflau foarte greu și poveștile ar fi fost incomplete”, a precizat managerul RECL Diosig.

Articole similare:

EBC susţine elevii din Diosig şi Recaş să înveţe istoria viticulturii

Portalul EBC, punctul de plecare în realizarea monografiei comunei Balta Albă

Voturi: 0

Cuvinte cheie: Diosigjudețul BihorviticulturăeCULTURAistoriografiepăstrarea și conservarea tradițiilor locale

Amărăşti1

Comuna Amărăşti este aşezată în partea sudică a Platformei Olteţului din Podişul Getic şi are ca vecini comuna Găvile la nord, comuna Creţeni la sud, comuna Suteşti la est şi comuna Guşoieni la Vest. The village is composed of the localities Amărăşti, Memoiu, Mereşeşti, Palanga and Padina. The territory of the commune has as characteristics hills with an altitude of 300-350 m, narrow peaks and the region of the medium height hills is cut by deep valleys.citeşte tot textul

poza