Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

EBC, o șansă pentru Jimbolia de a se înscrie în rândul oreșelor civilizate din Europa

07.12.2013
Pentru orașul Jimbolia, din județul Timiș, EBC a fost un proiect care a determinat comunitatea și administrația publică locală să se implice în proiecte care să pună localitatea în rândul orașelor civilizate europene. Atragerea fondurilor europene necesare s-a dovedit a fi un demers mai puțin complicat datorită experienței debândite de personalul RECL prin proiectul Economia Bazată pe Cunoaștere, derulat și finanțat de Ministerul pentru Societatea Informațională.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere a fost un real succes pentru orașul Jimbolia. Managerul RECL, Vasile Pop a explicat că întreg personalul RECL a fost instruit pentru a se implica în atragerea fondurilor europene pentru oraș. Nu a fost ratat nici un curs derulat de EBC în acest sens și, astfel personalul RECL și ceilalți funcționari din administrația publică au căpătat capacitatea și încrederea pentru a nu rata nici o oportunitate de a iniția și scrie proiecte cu mari șanse de finanțare. Rezultatele nu s-au lăsat așteptate, iar Jimbolia a atras bani europeni și s-a dezvoltat, fiind acum un adevărat oraș european.

Cel mai modern centru de zi din țară pentru copii cu dizabilități

Cea mai recentă reușită de acest fel este faptul că Jimbolia are acum unul dintre cele mai moderne şi mai bine dotate centre de zi pentru copii cu dizabilităţi din ţară. În urma unei investiţii de peste 700.000 de euro, Centrul de zi „Nu mă uita” a fost modernizat, iar copiii cu handicap au acum cele mai moderne condiții pentru recuperare. „Este o investiţie foarte importantă pentru Jimbolia, care ne pune în rândul oraşelor europene cele mai civilizate, care se îngrijesc de cei mai dezavantajaţi dintre cetăţeni”, a explicat Darius Adrian Postelnicu, primarul Jimboliei.

Însă pentru a ajunge aici, la acest standard de viață, de-a lungul timpului, personalul RECL s-a implicat activ și în numeroase alte proiecte, considerate prioritare pentru oraș, pornind de la realizarea sistemului de canalizare pluvială și ajungând la finanțarea, construcția pistelor de biciclete sau construcția unui ambulatoriu de specialitate nou și modern, în care se tratează acum nu numai locuitorii Jimboliei ci și cei din localitățile învecinate din județul Timiș, toate realizate din fonduri europene. Managerul RECL Jimbolia spune că EBC a fost extrem de important pentru oraș. „De când s-a implementat proiectul EBC în comunitatea noastră, au fost constituite cele patru noduri RECL, unde s-au realizat, la început, în special activități de alfabetizare digitală a cetățenilor. Ca urmare a activităților personalului RECL, s-a ridicat nivelul de cunoștinte ale tuturor cetățenilor noștri, inclusiv al celor de vârsta a treia, toți au putut accesa Internetul și, astfel, așteptările civice au început să crească, la fel și presiunea execritată de locuitori asupra edililor orașului”, a explicat Vasile Pop, manager RECL Jimbolia.

Programele Televiziunii Jimbolia, atracția sfârșitului de săptămână

Localnicii au ajuns să cunoască toate reușitele dar și problemele cu care se confruntă localitatea, grație managerului RECL care s-a implicat și în diverse proiecte de informare a cetățenilor cu privire la toate acestea prin crearea unei pagini de Facebook a orașului, dar și prin implementarea postului de televiziune local. Acum, programele realizate la Televiziunea Jimbolia au devenit atracția sfârșitului de săptămână la Jimbolia.

Practic, tot datorită experienței dobândite în cadrul EBC, Vasile Pop a participat la crearea postului de televiziune, în urma unui proiect dintre orașul Mako, Ungaria și Jimbolia. El face parte din echipa postului de televiziune și crede în viitorul lui. „Experiența de manager RECL m-a ajutat foarte mult la întocmirea documentelor necesare obținerii aprobărilor și înființării televiziunii”, a declarat Vasile Pop. Acum, postul de televiziune emite pe pe cablu, internet și Facebook, iar emisiunile lui sunt așteptate atât de locuitorii din Jimbolia, cât și de către cei aflați la muncă în străinătate, care pot viziona evenimentele de „acasă”. Pe profilul https://www.facebook.com/akelstrojan12?fref=ts sunt postate săptămânal emisiunile de știri. „Au scris mesaje de aprecieri și persoane emigrate”, a explicat managerul RECL Vasile Pop. Acum locuitorii din Jimbolia sunt mândri de comunitatea lor și comentează toate evenimentele din Jimbolia direct pe pagina de Facebook a orașului.

Articole similare:

EBC a susţinut înfiinţarea unei televiziuni pentru comunitatea din Jimbolia

Pentru localnicii din Berchiseşti, EBC a fost şansa pentru reintegrare în societate şi incluziune socială

Voturi: 0

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza