Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

E-comunitatea din Teiu, reprezentată în Sicilia

18.01.2010
Reprezentanţii Şcolii cu clasele I-VIII „Vladimir Streinu” din comuna Teiu, judeţul Argeş, au efectuat, în luna decembrie, o vizită pregătitoare Comenius la Institutul Profesional „A. Miraglia” - IPSIA din localitatea siciliană Sciacca, Italia. În cadrul proiectului Comenius, şcolile din Teiu şi Sciacca vor iniţia schimburi de experienţă pe teme culturale şi educative, cu accent pe folosirea eficientă a tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor în procesul de învăţământ.

Delegatul unităţii de învăţământ argeşene, profesoara Corina Ciobanu, s-a întâlnit, în cadrul vizitei pregătitoare din Sicilia, cu directorul şcolii din Sciacca, Sergio Panunzio, precum şi cu alte cadre didactice ale instituţiei de învăţământ italiene. Profesorii au făcut schimb de impresii referitoare la instiţutiile participante la viitorul program şi mai ales au analizat programul de activităţi al acestora. Profesorii au stabilit, totodată, obiectivele noului proiect care va fi aplicat din 19 februarie 2010 şi care, în cazul şcolilor din Teiu şi Sciacca, va consta într-un schimb de experienţă.

Cu ocazia acestui schimb de experienţă vor fi prezentate tradiţiile, arta, cultura celor două ţări latine, vor fi comparate sistemele educative ale unităţilor de învăţământ partenere, cu accent pe folosirea eficientă a TIC în cadrul procesului instructiv-educativ. De asemenea, vor fi alese soluţiile de punere în practică a celor mai eficiente cunostinţe însuşite de profesori şi elevi, prin intermediul proiectului românesc Economia Bazată pe Cunoaştere (EBC). De pildă, partea italiană apreciază în mod deosebit utilizarea eficientă a mijloacelor media şi audio-vizuale în cadrul procesului învăţării limbilor străine.

Partea română consideră fructuos acest prim contact cu viitorul partener. „Vizita pregătitoare la şcoala din Sciacca mi- a oferit prilejul să cunosc oameni şi locuri, mi-a deschis noi orizonturi şi mi- a oferit, mai ales, posibilitatea să mă simt mândră că sunt româncă. Cadrele didactice şi directorul şcolii italiene au rămas foarte impresionaţi de diversitatea activităţilor şcolare şi extraşcolare pe care unitatea noastră de învăţământ le desfăşoară de - a lungul unui an şcolar şi au primit cu foarte mare interes viitoarea colaborare cu noi” , a declarat profesoara Corina Ciobanu, reprezentanta cu clasele I-VII „Vladimir Streinu” din Teiu.

Corina Ciobanu arată că vizita în Sicilia a fost benefică atât pentru domnia sa – în calitate de cadru didactic, a avut posibilitatea să se documenteze cu privire la practicile educative ale profesorilor italieni şi să-şi perfecţioneze cunoştinţele de limba engleză – cât şi pentru copiii pe care îi instruieşte şi care vor beneficia de roadele schimbului de experienţă.

Deplasarea din Italia a profesoarei Corina Ciobanu a fost realizată cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin proiectul sectorial Comenius al Programului de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii.

An nou efervescent la Şcoala din Teiu

În ceea ce priveşte unitatea de învăţământ din Teiu, începutul anului 2010 se anunţă a fi unul extrem de încărcat – dar totodată şi plin de satisfacţii - atât pentru profesori, cât şi pentru elevii lor.

Pe lângă schimbul de experienţă cu sicilienii, Şcoala „Vladimir Streinu” participă la alte două proiecte importante: “e-Vacanţa de iarnă” şi „Aer Pur în comunitate”. “E-Vacanţa de iarnă” se doreşte a fi o continuare a proiectului „e-Vacanţa”, derulat şi în vara trecută, în cadrul căruia elevii din Teiu au ocupat un onorabil loc 13.

Referitor la cel de-al doilea proiect, reamintim că elevii din anul terminal al Şcolii din Teiu au fost premiaţi în decembrie 2009 de către Asociaţia „Aer Pur România” pentru rezultatele obţinute în campania antifumat derulată la nivelul localităţii. Şcolarii au distribuit materiale informative localnicilor fumători, iar comunitatea locală a primit foarte bine campania. Anul acesta, activităţile pentru combaterea fumatului vor continua.

Elevii din Teiu au obţinut toate aceste performanţe în condiţiile în care în cele trei sate ale comunei nu există decât locuri cu acces la internet, unul dintre cele mai solicitate fiind PAPI.

Pe aceeaşi temă:

e-Poveşti: Viaţa văzută prin ochii copiilor din comunităţile defavorizate ale României este plină de speranţă

Campanie la Teiu-Argeş: Copilul tau îţi cere să te laşi de fumat!

Elevii din Teiu, cei mai buni voluntari

La Teiu, cuibul părăsit al lui Vladimir Streinu

Voturi: 4

Cuvinte cheie: TeiuArgeşComeniuseleviEBCe-comunitatee-Vacanţa

Adaugă comentariul tău

bravo!

Dată: 24.01.2010 Autor: georgeta.vamos
Tot copilasii nostri sunt cei mai buni! Si, bravo, profesorilor de la Teiu, ca se pricep sa-i scoata la lumina! Ca, altfel, toti se plang de tanara generatie!

Le dam clasa

Dată: 24.01.2010 Autor: dumitru.voinescu
Nu stiu de ce avem o imagine atat de proasta in Italia. Sper ca in cativa ani sa se indrepte. Ne tot scot ochii cu infractorii nostri, insa ei habar nu au cati sefi ai mafiei siciliene au fost prinsi in Romania in ultimii 10 ani.

Sicilienii

Dată: 23.01.2010 Autor: dan.husi
Sa vada si acesti italieni ca si noi avem copii cu care sa ne mandrim!

Carastelec5

Cu o suprafață de 39,07 km pătrați, comuna Carastelec se află în zona colinară a platformei Sălăjene, respectiv în Colinele Toglaciului, la limita nord-vestică a județului Sălaj. Se învecinează cu comunele: Camăr, Ip, Bobota, Măieriște. Comuna se compune din două sate: Carastelec și Dumuslău. Centru de comună este localitatea Carastelec. Gospodăriile aparte, îngrijite, specifice satelor cu populație maghiară, alături de tradițiile și obiceiurile etniei maghiare, bine păstrate, fac din Carastelec un areal atractiv din punct de vedere turistic.În fiecare an, pe data de 15 septembrie,citeşte tot textul

poza