Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Două noi afaceri au luat naștere datorită implicării PAPI Schela

07.12.2013
În urma campaniei de informare desfășurată în primăvara acestui an de Primăria Schela și Centrul PAPI privind accesarea prin GAL a fondurilor nerambursabile de la Uniunea Europeană, doi membri ai comunității au depus proiecte și au câștigat finanțare. E vorba de doi localnici care fie vor pune pe picioare cu acești bani o afacere, fie o vor extinde pe cea care o dețin în momentul de față.

Prin Grupul de Acțiune Locală „Lunca Joasă a Siretului”, doi localnici au obținut finanțare, unul pentru extinderea afacerii cu solarii de legume, altul pentru înființarea unei ferme de albine. Sumele nerambursabile sunt importante, de 10. 000, respectiv 40.000 euro și sunt oferite de Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, prin intermediul GAL.

„În luna martie Centrul PAPI a desfășurat o campanie de informare despre ce înseamnă GAL-ul, ce proiecte se pot depune, ce sume pot fi accesate. Am ținut mult să transmitem comunității aceste informații pentru că fiecare mică afacere realizată printr-un proiect e un pas făcut în dezvoltarea mediului rural. Iar cei doi localnici au venit la întâlnirea de informare organizată de Centrul PAPI și după ce le-am prezentat avantajele s-au și hotărât, pe loc. Dacă depui proiect ca simplu cetățean demersurile intră pe o altă filieră. Prin GAL e un atu. GAL-ul are avantajul că deține specialiști și consultanți care verifică proiectele, le trec printr-o sită astfel încât să fie bine întocmite, iar astfel ajung să aibă prioritate. Proiectele agricole, spre exemplu, sunt întocmite și verificate de specialiștii noștri de la Camera Agricolă din cadrul Primăriei. Sunt depuse apoi prin Axa LEADER căreia i s-a alocat o sumă de 280.000 euro pe comunitate. Aceste proiecte care ajung să primească finanțare reprezintă mici piloni în strategia de dezvoltare locală”, a spus managerul RECL Mircea Dima.

Cei doi localnici din Schela care au obținut finanțare prin GAL au depus proiecte pe Măsura 112, instalarea tinerilor fermieri. Aceștia sunt Maricica Latu care deține solarii și cu banii primiți va extinde această afacere de familie și Costel Chiosa care va face investiții în apicultură.

Maricica Latu a lucrat in Italia, iar când a venit a deschis o seră lângă casă. Apoi a aplicat pentru un proiect care să permită extinderea solariilor.

„Solariile le-am înființat în regie proprie pe 8 ari și cultiv roșii și castraveți pe care apoi le vând în piață. Am aflat de posibilitatea de a depune proiect pe Măsura 112, prin GAL, în cadrul unei întâlniri organizată de Centrul PAPI și Primărie. Am înțeles atunci că GAL-ul e un fel de APDRP mai mic, iar proiectele sunt verificate de specialiști, având astfel o mai mare șanse de a câștiga finanțare. Am avut încredere și vestea a fost o mare surpriză. M-am bucurat foarte mult. Banii îi voi investi în teren agricol. Vreau să cumpăr 3 hectare de teren agricol pentru a extinde solariile. Acum caut pământ la persoanele care au de vânzare. Deocamdată e destul de greu pentru că nu avem curent electric în zonă și avem nevoie pentru a scoate apa din puț, dar până la sfârșitul anului domnul primar ne-a spus că va rezolva această problemă, astfel încât în anul următor când vom începe munca efectivă să avem toate condițiile. Pentru 3 hectare voi avea nevoie și de ajutor așa că vom angaja și localnici”, ne-a mărturisit Maricica Latu.

Aceste campanii de informare privind accesarea fondurilor europene prin GAL ajută cetățenii să privească spre noi perspective. Iar cei care au curaj să întocmească proiecte și apoi obțin finanțare îi ajută să crească și să dezvolte o afacere.

„Posibilitatea oferită de GAL e un lucru nemaipomenit și un plus pentru comuna Schela. Prin activitatea lor dezvoltă comunitatea prin reducerea ratei a somajului, crearea de noi locuri de muncă unde vor fi angajați alți membrii ai comunității, prin contribuții achitate care ajung în bugetul local. E un venit care generează un alt venit. Iar pe de altă parte, acești localnici le demonstrează și celorlalți consăteni din comunitate că se poate, le oferă un exemplu de succes”, a declarat primarul Maricel Petrea.

În următoarea sesiune de depunere a proiectelor prin GAL, sesiunea 2014-2020, Primăria Schela cu sprijinul Centrului PAPI din localitate, va depune un proiect care privește reamenajarea și reabilitarea căminului cultural. Valoarea necesară realizării acestor lucrări depășește suma maximă ce se alocă prin GAL, 100.000 euro, dar Consiliul Județean Galați a dat asigurări că va cofinanța proiectul cu diferența de 52.000 euro.

Articole similare:

Cu ajutorul Centrul PAPI Schela, GAL „Lunca Joasă a Siretului” a ieşit câştigător

EBC, implicată în deschiderea unei noi afaceri locale la Dărmăneşti

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Schelajudețul BrăilaGALantreprenoridezvoltare afaceriafaceri noi

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza