Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Dărmăneşti

Pe drumul încărcat de istorie care leagă Bucureştiul de Târgovişte, cunoscut ca "Drumul Domnişorului", la jumatatea dintre cele două oraşe mari, găsim comuna Dărmăneşti. În componenţa comunei intră satul Dărmăneşti şi Mărginenii de Sus. Comuna se întinde pe o suprafaţă de 3314 ha, fiind populată cu 5.050 de locuitori.

poza

Satul nostru se află la graniţa dintre câmpie şi deal, prin urmare vegetaţia este formată din plante ierboase specifice zonei de stepă şi din păduri de foioase (stejar, fag, salcâm). Clima este temperat continentală cu influenţe de ariditate. La 4 km est de satul nostru curge râul Prahova, iar la vest avem pârâul Provita şi râul Cricov.
 

Printre vecinătăţile comunităţii se numără :

  • comuna I.L.Caragiale (5km);
  • comuna Vlădeni (4km) unde există o rezervaţie de zimbri;
  • Filipeştii de Târg - aici se pot vedea ruinele Palatului Cantacuzino (Micul Trianon) şi grădina palatului unde găsim specii deosebite de arbori
  • oraşul Târgovişte (30km), fosta capitală a Ţării Româneşti – aici se pot vizita o mulţime de vestigii istorice (Cetatea de scaun, Biserica Domnească, Turnul Chindiei)

Pe dealurile din apropiere se află Mânăstirea Viforata şi Mânăstirea Dealul unde este îngropat capul domnitorului Mihai Viteazul.

Istoric

Despre trecutul îndepărtat al satului şi al primului aşezământ omenesc se cunoaşte prea puţin. Originea lui se pierde în negura vremurilor şi legenda vine să completeze datele necunoscute de adevărul istoric.

mai multe detalii...

Resurse locale

Resursele de care dispune satul Dărmănești sunt variate și constituie o oportunitate pentru cei interesati sa investească. Principala prioritate de dezvoltare a zonei, ținând cont de resurse, este agricultura. în acest sens, trebuie avută în vedere atragerea de investitori care, prin folosirea de tehnologii moderne, sa valorifice potențialul ag

mai multe detalii...

Tradiţii

Dărmăneștenii au păstrat o parte din obiceiurile moștenite de la strămoși iar altele s-aupierdut în timp. În zonă, sărbătorile Craciunului și ale Anului Nou sunt însoțite de colinde și obiceiuri specifice: Steaua, Colindul, Plugușorul, Sorcova. Vara, de Sfantul Pantelimon, se organizează bâlciul. O alta tradiție păstrată este tradiția olar

mai multe detalii...

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza