Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Curs de educație financiară la RECL Tulgheș

05.12.2013
În lunile august și septembrie 2013 la Biblioteca Comunală Tulgheș, nod al Rețelei Electronice a Comunității Locale (RECL), s-a desfășurat cursul de educație financiară „BaniIQ”. Au beneficiat de instruire două grupe de persoane adulte și alte două de liceeni, în total 18 membri ai comunității. La finalul cursului, cu toții au fost plăcut impresionați de rolul educativ, acumulând cunoștințe financiare necesare vieții de zi cu zi. Au învățat cum să își planifice bugetul, la ce trebuie să fie atenți atunci când apelează la serviciile financiare și cum pot investi inteligent.

„BaniIQ” este un program de educație financiară prin care beneficiarii au fost pregătiţi să își construiască un viitor sănătos financiar prin luarea unor decizii înţelepte, responsabile și informate, care îi vor ajuta să devină tot mai independenți financiar. Programul i-a ajutat pe tineri să devină responsabili din punct de vedere financiar şi să aibă o contribuţie pozitivă în dezvoltarea societăţii, pentru ca mai apoi, să transmită informaţiile mai departe, către familie, rude şi prieteni.

„Iniţiativa noastră vine în întâmpinarea nevoii românilor de a avea acces la educaţie financiară, pentru a face faţă mai bine cheltuielilor zilnice, pentru a înţelege şi utiliza în cunoştinţă de cauză produsele şi serviciile financiare. Orice bancă își dorește să aibă un partener educat, care să poată înțelege pe deplin de ce produs are nevoie, care să știe cum să facă comparații între produse și servicii” , a declarat Cătălin Creţu, director general România, Visa Europe.

Tematica cursurilor a inclus noţiuni teoretice şi studii de caz despre planificarea financiară, organizarea bugetului personal, modalităţi de utilizare a serviciilor financiare pe internet, economisire, investiţii şi multe altele. Cursanții au străbătut patru mari secțiuni: planificare financiară, bugetul personal, economisirea și investițiile și bănci și servicii financiare. Astfel, ei și-au îmbunătăţit cunoştinţele despre produsele şi conceptele financiare, cum ar fi: buget, planificare, investiţii, venituri şi cheltuieli, credite, risc financiar.

„Din cele 114 persoane din județ care au urmat cursul de educație financiară 18 l-au absolvit la Biblioteca Comunală Tulgheș. Calculatoarele EBC și Biblionet au fost folosite intens de cele patru grupe de cursanți, două de adulți și două de liceeni. Interesul a fost foarte mare și rezultatul testului și diploma le-au dat mare satisfacție cursanților. Folosirea judicioasă a bugetului personal sau al familiei reprezintă baza succesului în viață”, a spus bibliotecara, Maria-Otilia Bârsan.

Prin informare, instruire şi consultanţă, îşi dezvoltă abilităţile şi încrederea pentru a deveni mai conştienţi de riscurile şi de oportunităţile existente şi pentru a face alegeri informate.

Mărturiile cursanţilor

„Particip pentru prima oară la un training online - este instructiv şi distractiv în acelaşi timp" , K. E., 35 de ani.

"De când am participat la training, de fiecare dată când sunt la cumpărături, aşez produsele pe coloane de consum obligatoriu şi neobligatoriu." ,V. M., 58 de ani.

"În familia noastră, soţia se ocupă de buget şi planificarea plăţilor - e cazul să-i fiu recunoscător." , B. N., 75 de ani.

Acum am înţeles diferenţa dintre un card de debit şi un card de credit, am înţeles conceptul de leasing, am înţeles cum funcţionează sistemul bancar şi ce rol are Banca Naţională. Acum ştiu la ce taxe şi dobânzi să mă aştept când vreau să-mi fac un card de credit şi de ce nu e bine să-ţi refinanţezi împrumutul la bancă, din cauza taxelor de penalizare şi a dobânzii mai mari. A fost un curs foarte interesant şi voi recomanda programul!”, D. S., studentă ASE, 22 ani.

Bibliotecile – centre active în comunitate

„BaniIQ” s-a desfășurat în bibliotecile din Tulgheș, Miercurea Ciuc, Toplița, Borsec, Cârța, Șimonești, Căpâlnița și Ciumani.

„Bibliotecile redevin centre active și implicate în comunitatea lor pe măsură ce oferă acces sporit la informații relevante. Suntem fericiți să dezvoltăm un nou parteneriat care folosește resursele bibliotecilor publice din Romania pentru a atinge comunitățile locale” a declarat, la rândul său, Paul-Andre Baran, director al programului Biblionet.

În total, un număr de 114 persoane au parcurs trainingul ce a avut loc la bibliotecile publice din județul Mureș și s-au calificat în cursa pentru marele premiu de 1.000 de euro oferit de sponsori.

Articole similare:

Cu sprijinul EBC, Biblioteca din Tulgheş a devenit prietenul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică

Birou de informare bancară la biblioteca din Filiași

Voturi: 0

Cuvinte cheie: Tulgheșjudețul Harghitaprogramul BanIQinformare financiarăeducație financiară

Amărăşti1

Comuna Amărăşti este aşezată în partea sudică a Platformei Olteţului din Podişul Getic şi are ca vecini comuna Găvile la nord, comuna Creţeni la sud, comuna Suteşti la est şi comuna Guşoieni la Vest. The village is composed of the localities Amărăşti, Memoiu, Mereşeşti, Palanga and Padina. The territory of the commune has as characteristics hills with an altitude of 300-350 m, narrow peaks and the region of the medium height hills is cut by deep valleys.citeşte tot textul

poza