Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Cultură: Dobrun

Printre obiectivele culturale menţionăm: Căluşul Românesc şi Festivalul Internaţional de Cultură şi Şah "Mihai Eminescu".

Dobrun se află în Oltenia unde de mii de ani de Rusalii (sărbătoare ţinută anual la 50 de zile de Paştele Ortodox) se practică dansul căluşului, obicei din străbuni. Elevii şcolii din comună au o ceată de căluşari, care şi-au confecţionat costumele cu care merg prin sat şi la spectacole.

Ansamblul Dobruneasca s-a înfiinţat în anul 2001 prin susţinerea Domnului Primar Bondrescu Aurel, a directorului din perioada aceea domnului Teodorescu Mihai, a cadrelor didactice şi a instructorului Mitran Gheorghe. De la înfiinţare şi până în prezent ansamblul a participat la diferite concursuri şi festivaluri, unde a câştigat o mulţime de premii şi trofee. Amintim pe cele mai importante:

2002 - Corabia - "Floarea de tei" - locul III
2002 - Slatina - "Căluşul Românesc" – menţiune
2003 - Călimăneşti - "Cântecele Oltului" - premiu pentru interpretare Taraful ansamblului
2004 - Slatina - "Căluşul Românesc" - premiu pentru virtuozitate, premiu pentru cel mai bun vătaf
2005 - Slatina - "Căluşul Românesc" - Marele Premiu
2006 - Slatina - "Căluşul Românesc" - premiul I
2006 - Caracal - "Căluşul Românesc" - premiul II
2006 - Năvodari - "Dobroge, Mândră Grădină" - diploma de excelenţă.

Aşa cum aminteam, satul Roşieni, din comuna Dobrun este numit de localnici „Capitala şahului". Acest lucru este datorat în primul rând faptului că Roşieniul este gazda Festivalulului Internaţional de Cultură şi Şah "Mihai Eminescu". Festivalul marilor confruntări ale minţii adună în fiecare an zeci de concurenţi de toate vârstele şi categoriile sportive.

Turnee individuale de şah, pe categorii sportive de vârstă şi sex, blitz-uri, simultane, campionat pe familii, expozitii, concurs de creaţii artistice cu teme cultural-şahiste (pictură, sculptură, artizanat etc.), spectacole de varietăţi cu surprize şi alte activităţi, acestea sunt propunerile profesorului Bădiţa.
Festivalul mai este cunoscut şi ca "Festivalul nemuritor", pentru că va rezista, ca poezia marelui nostru Eminescu, ne asigură Nicolae Bădiţa.


Lunca Banului7

Fiind aşzată pe valea râului Prut, relieful predominant este seşul cu excepţia câtorva coline care se întind la vest de satele Lunca Veche, Oţetoaia şi Lunca Banului, cunoscute sub numele de „Chişul Iepurelui”, Pădurea Bastei şi colina „Saca”.citeşte tot textul

poza