Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Cu sprijinul EBC, GAL Dărmăneşti va atrage fonduri europene

04.12.2012
Grupul de Acţiune Local (GAL) Dărmăneşti (jud. Dâmboviţa) va atrage fonduri europene pentru a dezvolta întreaga zonă. Pentru ca această asociaţie să funcţioneze corespunzător, centrul PAPI din localitate s-a implicat direct în stabilirea unei strategii prin care banii europeni să ajungă la Dărmăneşti, beneficiind de dotările moderne IT&C puse la dispoziţie prin programul „Economia Bazată pe Cunoaştere”, derulat de MCSI.

PAPI Dărmănești

În comuna Dărmăneşti (jud. Dâmboviţa), în parteneriat cu comunele învecinate I.L. Caragiale şi Vlădeni, a fost constituit un grup de acţiune local (GAL), format din reprezentanţi ai Primăriei, ai firmelor şi întreprinzătorilor locali şi ai ONG-urilor din cele trei localităţi. Este o asociaţie care va sprijini întocmirea de proiecte finanţate din fonduri europene atât pentru persoane private, cât şi pentru instituţii publice, realizată cu scopul de implementare a strategiei de dezvoltare a teritoriului., Membrii GAL vor oferi consiliere privind completarea cererilor de finanţare, evaluare cereri de finanţare, monitorizare şi implementare de proiecte.

„GAL Dărmăneşti – IL.Caragiale – Vlădeni este o asociaţie de tipul public-privat. Deşi asociaţia este constituită şi va funcţiona cu fonduri europene, a fost o perioadă de început dificilă din lipsa fondurilor necesare funcţionării”, a explicat Maria Vlăsceanu, manager RECL Dărmăneşti.

PAPI, implicat în elaborarea strategiei

Centrul PAPI Dărmăneşti s-a implicat în elaborarea unei strategii pentru GAL, pentru ca activităţile să poată fi demarate conform graficului. Pentru ca asociaţia să funcţioneze fără probleme, are nevoie de o bună strategie de dezvoltare. O oportunitate a fost folosirea mijloacelor IT, care oferă posibilitatea realizării de materiale de promovare şi informare, asigură realizarea activităţii curente prin intermediul unor softuri specifice.

„Utilizarea Internetului şi a poştei electronice şi promovarea GAL este deosebit de benefică”, a declarat Matei Gheboianu, reprezentantul legal al GAL Dărmăneşti.

Practic, prin utilizarea internetului, are loc o mai bună comunicare, mai rapidă şi eficientă atât cu instituţiile care gestionează programele, cât şi cu potenţialii beneficiari. Întreaga activitate va fi promovată şi pe alte site-uri. Va avea loc o campanie de informare a populaţiei din teritoriu cu privire la oportunităţile oferite de GAL şi vor fi realizate buletine informative, pliante, fluturaşi, dar şi seminarii de promovare. Totodată, va fi organizat un seminar de informare privind modul de accesare a fondurilor europene şi va fi instruită o echipă tehnică, formată din patru persoane pentru realizarea unui contract de prestări servicii cu o firmă cu experienţă în domeniul accesării fondurilor europene şi 20 de persoane, lideri locali, pentru promovarea programelor şi întocmirea proiectelor.

„Activitatea GAL-ului influenţează locuitorii din trei comune vecine. Impactul asupra acestor trei comunități va fi major, deoarece cu acești bani europeni vom contribui semnificativ la dezvoltarea economică și socială a regiunii.”, a explicat Maria Vlăsceanu, manager RECL Dărmăneşti, care speră că în scurt timp, prin GAL Dărmăneşti, se vor derula proiecte europene.

Articole similare:

La Siminicea, EBC facilitează accesarea fondurilor europene destinate tinerilor fermieri

Sprijiniţi de personalul RECL, peste 200 de fermieri din Gîrda de Sus au accesat finanţări pe Măsura 141

Tulcenii, atinşi de „febra” fondurilor europene

Voturi: 0

Iara21

Comuna Iara este situată în sud-vestul judeţului Cluj, la limita dintre Depresiunea Transilvaniei şi Munţii Apuseni. Depresiunea de contact Iara, situată în partea centrală şi nordică a comunei, este sculptată în sedimente dominant paleogene ale „golfului Iara-Băişoara” şi este conturată în amonte de defileul Surduc. Masivul Muntele Mare este prezent prin extremitatea estică a sa în zona Ocoliş, iar Munţii Trascău sunt prezenţi prin prelungirile din partea estică, sud-estică şi sudică a comunei.citeşte tot textul

poza