Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Cu ajutorul calculatoarelor EBC, elevii din Dobrun pot juca şah online

21.09.2012
Sportul minţii, o tradiţie în localitatea Dobrun (jud. Olt), este jucat acum de copii şi pe calculator, datorită mijloacelor IT&C puse la dispoziţie prin programul „Economia Bazată pe Cunoaştere”, derulat de MCSI. Săptămânal, aceştia iau lecţii clasice şi virtuale în cadrul proiectului “Şahul începe cu o idee creativă”. Acelaşi proiect le-a prilejuit în luna mai şi o excursie la Federaţia Română de Şah.

Câştigător al unei finanţări obţinute prin Programul Educaţia 2000+, proiectul “Şahul începe cu o idee creativă” este în plină derulare la Şcoala cu clasele I-VIII din localitatea Dobrun.

Un număr de 40 de copii, împărţiţi pe două grupe, una de începători şi cealaltă de avansaţi, merg fără rezerve la lecţiile de şah susţinute de profesoara Leonora Căprărescu, managerul proiectului, şi de Luminiţa David, directoarea şcolii din localitate, cu o vastă experienţă în domeniu.

“Activitatea se ţine cu regularitate, săptămânal, în cadrul cercului de şah desfăşurat la şcoală. Chiar dacă a fost vacanţă, copiii au venit cu plăcere pentru că sunt pasionaţi de sportul minţii. Recent au venit la cerc şi elevi care nu fac parte din grupul ţintă al proiectului, iar asta ne-a bucurat foarte mult”, a declarat Leonora Căprărescu, managerul proiectului.

Şah online pe calculatoarele EBC

Una dintre activităţile proiectului îşi propune utilizarea reţelei de calculatoare a şcolii pentru accesarea de platforme on-line de şah şi chiar stabilirea de contacte cu pasionaţi din alte ţări ale Europei.

Pentru moment, copiii au făcut doar primii paşi în acest sens şi au învăţat să joace şah on-line folosind Yahoo Messenger. Instrumentele care le stau la dispoziţie pentru atingerea acestor obiective sunt calculatoarele cu care şcoala a fost dotată prin proiectul „Economia Bazată pe Cunoaştere”, iar rezultatele se anunţă promiţătoare. Totodată, iniţiatorii proiectului vor să îi selecteze din rândul celor 40 de copii, pe viitorii participanţi la olimpiadele naţionale de şah.

În excursie la Bucureşti

Cum acest proiect educațional se adresează, totuși, copiilor proveniţi din familii cu posibilităţi materiale reduse, excursia din data de 26 mai, când, însoţiţi de cei cinci profesori din echipa de proiect, copiii au mers la Bucureşti, a fost activitatea care i-a impresionat deocamdată cel mai mult şi le va rămâne fără îndoială mult timp în memorie. În capitală au avut prilejul să viziteze Federaţia Română de Şah, unde au legat prietenii cu alţi copii pasionaţi de acest sport.

“Cei 40 de elevi din grupul ţintă sunt copii defavorizaţi din punct de vedere material, social şi afectiv. Ei nu îşi pot permite o excursie, motiv pentru care această activitate i-a impresionat cel mai tare. Excursia a fost în acelaşi timp şi un schimb de experienţă pentru că la sediul Federaţiei Române de Şah, elevii noştri au putut juca un simultan cu alţi copii din țară, ceea ce le-a plăcut foarte mult”, a arătat managerul proiectului.

Participanţi la Festivalul de Şah de la Roşieni

Mai mult, copiii din Dobrun au primit la finalul lunii trecute, la rândul lor, vizita unora dintre copiii cu care au legat prietenii în timpul excursiei din Bucureşti, cu ocazia Festivalului Internaţional de Cultură şi Şah de la Roşieni, din comuna Dobrun.

Iniţiat de fostul profesor de limba română Nicolae Bădiţă, acum în vârstă de 85 de ani, Festivalul Internaţional de Cultură şi Şah se derulează an de an în satul-stațiune Roşieni, din comuna Dobrun, sat denumit și Capitala Șahului.

Anul acesta, festivalul, care a ajuns la ediția cu numărul 27, s-a desfășurat în perioada 20-26 august, iar printre participanţi s-au numărat şi elevii pregătiţi prin proiectul “Şahul începe cu o idee creativă”, dar și noii lor prieteni. “Când am fost la Federaţia Română de Şah ne-am cunoscut cu un antrenor şi am stabilit o legătură cu acesta, astfel că la festival au venit şi câţiva copii din Bucureşti”, a explicat profesoara Leonora Căprărescu.

Articole similare:

Sportul minţii, câştigător al programului Educaţia 2000+ la Dobrun

Elevii din patru şcoli gălăţene vor studia şahul ca disciplină şcolară

15 şcoli EBC au câştigat finanţări în cadrul proiectului Educaţia 2000 +

Voturi: 0

Cuvinte cheie: Dobrunjud. OltşaheleviProgramul Educaţia 2000+

Lunca Banului7

Fiind aşzată pe valea râului Prut, relieful predominant este seşul cu excepţia câtorva coline care se întind la vest de satele Lunca Veche, Oţetoaia şi Lunca Banului, cunoscute sub numele de „Chişul Iepurelui”, Pădurea Bastei şi colina „Saca”.citeşte tot textul

poza