Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Conferinţa “De ce suntem creştini ortodocşi?”- evenimentul anului la Vărăşti, organizat prin EBC

06.09.2013
PAPI Vărăşti a găzduit în luna aprilie o conferinţă pe teme religioase susţinută de Preotul Vasile Gavrilă de la Biserica Rusă din Capitală. Catalogată drept evenimentul anului pentru comunitatea vărăşteană, conferinţa a fost organizată de managerul RECL Cosmin Constantin. Acesta promite că nu va fi ultima iniţiativă de acest gen, cu atât mai mult cu cât are un proiect amenajarea unui teatru de vară la PAPI care va găzdui pe viitor astfel de evenimente culturale.
/>Dacă anul trecut în cadrul proiectului eCULTURA “Lectura dăunează grav inculturii”, finanţat de EBC prin Ministerul Societății Informaționale, Cosmin Constantin reuşea să îl aducă în faţa vărăştenilor pe Virgiliu Gheorghe, autorul cărţii “Efectele televiziunii asupra minţii umane”, anul acesta Părintele Vasile Gavrilă a fost oaspetele de seamă al comunităţii giurgiuvene. Ceea ce l-a determinat pe parohul Paraclisului Universitar din Bucureşti să onoreze inivitaţia managerului RECL a fost relaţia strânsă de prietenie pe care o are cu acesta de ani buni.

 

“Părintele este în acelaşi timp şi duhovnicul meu. Avem o relaţie aparte, la dumnealui merg când problemele devin apăsătoare. Dacă anul trecut am discutat cu biofizicianul Virgiliu Gheorghe, doctor în bioetică al Universităţii Aristotel din Tesalonic despre efectele tehnologiilor moderne asupra dezvoltării mentale a copiilor, tematica conferinţei de anul acesta a fost menită să răspundă multor întrebări pe care cei prezenţi şi le-au pus despre viaţă, despre relaţia cu Dumnezeu şi despre credinţă”, a precizat managerul RECL Cosmin Constantin.

100 de persoane prezente la evenimentul găzduit de PAPI

La conferinţa pe teme religioase au luat parte peste 100 de persoane: preoţii din comună, dar şi din localităţile învecinate, profesori, elevi, şi autorităţi locale. Evenimentul a avut loc cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului care a manifestat foarte mare interes faţă de iniţiativa managerului RECL Vărăşti.

“Nu întâmplător am ales perioada Postului Paştelui pentru a organiza această conferinţă. Părintele Vasile Gavrilă le-a vorbit celor prezenţi timp de o oră şi jumătate despre credinţă şi relaţia omului cu divinitatea, după care au venit întrebările din partea acestora. Aşa cum conferinţa susţinută de Părintele Rafail Noica, un munte al ortodoxiei româneşti în data de 30 mai la Cluj a fost considerată în lumea culturală evenimentul anului la nivel naţional, pentru noi conferinţa preotului Vasile Gavrilă a fost evenimentul anului la nivel local. Chiar şi Preasfinţitul Părinte Ambrozie, episcopul Giurgiului a dovedit un mare interes pentru această conferinţă, un astfel de eveniment de mare amploare putând fi organizat în orice mare oraş al ţării”, a declarat Cosmin Constantin.

Conferinţa poate fi urmărită de cei interesaţi pe YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=nFp8reYZoPE) prin intermediul filmului postat de managerul RECL. Postarea are în acelaşi timp menirea de a vorbi lumii întregi despre comunitatea Vărăşti şi despre proiectele derulate aici graţie programului Economia Bazată pe Cunoaştere.

Proiecte de viitor

Începută în 2012 odată cu proiectul eCULTURĂ derulat de EBC prin Ministerul pentru Societatea Informațională, seria de conferinţe de la Vărăşti va continua. Pentru viitorul apropiat Cosmin Constantin plănuieşte să îl invite în mijlocul vărăştenilor pe Preotul Constantin Coman, profesor la Facultatea de Teologie din Bucureşti.

“Preotul Constantin Coman mi-a fost profesor la Facultatea de Teologie. Dumnealui are foarte mare aplecare către tot ceea ce înseamnă familie, viaţa de familie, aspecte foarte afectate în ultimul timp de tendinţele generaţiei actuale. Acordul în principiu îl avem, părintele va conferenţia cu siguranţă la noi, urmează să stabilim data şi tema dezbaterii”, a precizat managerul RECL.

Nu numai credinţa va fi tema conferinţelor de la Vărăşti. Managerul RECL Cosmin Constantin intenţionează să aducă în comunitatea vărăşteană şi alte personalităţi din rândul elitelor româneşti care să susţină conferinţe pe teme culturale şi sociale. Iar aceste evenimente vor fi găzduite de amfiteatrul de vară pe care vrea să îl amenajeze în spatele clădirii PAPI.

Aici vor mai avea loc spectacole artistice susţinute de grupul vocal “ Şoaptele îngerilor” înfiinţat tot la iniţiativa RECL dar şi de trupa de teatru “Şi eu pot fi actor!”alcătuită din cei mai mici membrii ai comunităţii locale. “Urmează ca în zilele următoare să mă întâlnesc cu domnul primar să discutăm detaliile acestui proiect şi să vedem dacă el poate fi finanţat din bugetul local ori va trebui să accesăm fonduri din alte surse. Menirea noastră şi a centrului PAPI este de a face ceva sănătos pentru comunitatea locală, ceva care să dureze. Aşa văd eu lucrurile”, a declarant managerul Cosmin Constantin.

Articole similare:

EBC, proiectul care a contribuit la renaşterea satului vărăştean

Proiect derulat prin EBC, “Lectura dăunează grav inculturii”, a conturat noi idealuri la Vărăşti

Voturi: 1
Cuvinte cheie: Vărăștijudețul Giurgiuevenimente culturaleevenimente EBCYouTubeconferințe EBCefecte eCULTURA

Talpa11

Comuna Talpa este situată în nordul judeţului Teleorman, la 45 km distanţă de reşedinţa de judeţ, Alexandria. Relieful este unul specific de câmpie cu o climă temeprat continentalăciteşte tot textul

poza