Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitatea din oraşul Predeal, chemată să-şi proiecteze viitorul

19.11.2009
Oraşul Predeal din judeţul Braşov beneficiază de o finanţare în valoare de 564.000 lei din fonduri europene pentru elaborarea strategiei proprii de dezvoltare până în anul 2020, mai precis pentru definirea viitorului acestei localităţi. Strategia trebuie elaborată într-un an de zile, cu ajutorul localnicilor care pot avansa scenarii de revitalizare a oraşului.

Consultarea localnicilor este esenţială în stabilirea viitorului oraşului şi a proiectelor prioritare de dezvoltare, cuprinse în strategie, a explicat Ionel Goidescu, primarul oraşului Predeal. “Proiectul nostru urmăreşte elaborarea strategiei de dezvoltare a oraşului Predeal. Pentru aceasta, vom desfăşura un proces de analize specifice, de consultare a factorilor locali interesaţi şi a comunităţii, care să includă atât generarea de scenarii de dezvoltare a oraşului, cât şi stabilirea unor priorităţi de intervenţie, în conformitate cu necesităţile identificate la nivel local, dar şi cu strategiile similare existente la nivel judeţean, regional şi naţional”, a declarat primarul Ionel Goidescu.

Potrivit edilului, noua strategie va veni în completarea celei existente la nivelul administraţiei locale, aprobată în 2005 de Consiliul local Predeal. Noua strategie, pentru elaborarea căreia comunitatea locală este chemată să-şi precizeze doleanţele, va valorifica potenţialul turistic al localităţii şi va contribui la relansarea economiei locale, a arătat la rândul său Adina Donosa, managerul de proiect.

« Primăria oraşului Predeal va dispune de o strategie de dezvoltare locală, elaborată în cadrul unui proces participativ, conform modelelor de bună practică utilizate în statele membre ale Uniunii Europene, care va defini o traiectorie clară pentru viitorul oraşului şi va identifica paşii necesari de urmat pentru dezvoltarea fiecărui sector de activitate, conform nevoilor, problemelor si potenţialului localităţii »
Adina Donosa, manager de proiect

În calendarul elaborării strategiei pentru Predeal sunt prevăzute mai multe etape precum organizarea şi desfăşurarea procedurilor de achiziţii publice, elaborarea profilului demografic, social şi economic al oraşului, desfăşurarea sesiunilor de instruire, consultarea publică a populaţiei, elaborarea efectivă a strategiei şi aducerea prevederilor ei la cunoştinţa populaţiei.

Susţinerea financiară a proiectului este asigurată prin intermediul Fondului Social European (FSE). Acest instrument financiar susţine o gamă largă de investiţii în dezvoltarea şi formarea resurselor umane, în cadrul politicii de coeziune pe care o promovează. De asemenea, FSE finanţează proiecte privind întărirea capacităţii instituţionale şi a eficienţei administraţiilor şi serviciilor publice la nivel naţional, regional şi local, pentru a putea implementa reforme, în special în domeniile educaţie, sănătate, economie, ocuparea forţei de muncă şi protecţia mediului.

Portofoliul de proiecte se va naşte singur

Administraţia locală din Predeal estimează că în cursul elaborării strategiei de dezvoltare se va putea definitiva cu uşurinţă şi un portofoliu local de proiecte prioritare, pentru care se va putea solicita finanţare europeană. În plus, elaborarea strategiei va facilita luarea celor mai potrivite decizii de către Primăria Predeal şi de către Consiliul local, în condiţiile în care va exista o traiectorie clară de dezvoltare urbană.

Mai mult, administraţia locală va dispune de de un model de planificare strategică integrată care va permite pe de o parte monitorizarea, evaluarea, măsurarea performanţei, revizuirea şi actualizarea periodică a strategiei de dezvoltare, iar pe de altă parte va ajuta mediul de afaceri şi posibilii investitori din această zonă. Nu în ultimul rând, graţie strategiei, administraţia din Predeal va dispune de o capacitate crescută de a lucra în parteneriat şi de a asigura consultarea publică, în vederea identificării problemelor comunităţii, prioritizării acestora şi formulării de recomandări pentru intervenţie.


Resurse online

Predealul se pregăteşte pentru Olimpiadă

Voturi: 1
Adaugă comentariul tău

Predealul

Dată: 04.12.2009 Autor: viorel.pantea
Predealul se dezvolta, acolo cresc vile si hoteluri de mai mare frumusetea, insa si Bucurestiul trebuie sa termina mai repede autostrada pana la Brasov pentru ca turistii din Capitala sa nu mai stea in trafic cate 6 ore asa cum tot se arata pe la televizor.

preturi bulgaresti

Dată: 25.11.2009 Autor: stan.paraschiv
Nu stiu cum naiba s-a intamplat ca bulgarii ne-o iau inainte si cu muntele. Adica stiu: au niste preturi mici la hoteluri mari care i-ar oripila pe marii nostri hotelierii ( ca sa comparam mere cu mere).

reducere tarife

Dată: 25.11.2009 Autor: vasile.mincu
Poate le va veni ideea sa bage in strategie construirea unor hoteluri sau pensiuni care sa poata functiona cu tarife ca la bulgari sau austrieci. Si in care prezenta unei piscine, saune, jacuzzi si acordarea unui meniu all inclusive sa nu mai fie privite ca pe ceva nemeivazut si atunci un motiv sa ceri preturi imparatesti.

Emanatie

Dată: 23.11.2009 Autor: dan.husi
Daca toti vor fi pusi sa mediteze la viitorul Predealului, este clar ca le vor veni idei istete si se vor pune pe treaba. Numai sa aiba rabdare sa faca si proiectele pentru finantare si sa aiba banii necesari pentru cofinantari.

Bălcăuţi13

Comuna Bălcăuţi este situată în partea de nord-est a României, cu prelungiri în nordul Moldovei, desfăşurându-se pe o suprafaţă de 5 km pătraţi. Comuna Bălcăuţi face parte din judeţului Suceava, fiind situată în podişul Sucevei, la o distanţă de circa 35 km de reşedinţa de judeţ. Comuna Bălcăuţi este aşezată într-o zonă deluroasă la 8 km sud de Siret fiind străbătută de câteva pârâiaşe. Actualul teritoriu al Comunei Bălcăuţi era odinioară parte din codrii, cu un relief deluros. Comuna Bălcăuţi are în componenţă 3 sate: Bălcăuţi, Gropeni, Negostina.citeşte tot textul

poza