Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitatea EBC Suceviţa – de la un punct pe hartă la o staţiune turistică

16.07.2012
Localitatea Suceviţa, cunoscută până nu de mult doar pentru mănăstirea aflată aici, a devenit în anul 2006 una dintre cele 255 de comunități beneficiare a programului Economia Bazată pe Cunoaștere, implementat de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale. Fiind o regiune cu un bogat potential turistic și graţie implicării localnicilor, a edililor, precum și a echipei de proiectîn mai multe proiecte naţionale şi internaţionale, acum în comună există peste 1.000 de locuri de cazare şi o bogată ofertă turistică.

De mulţi ani Suceviţa este un punct obligatoriu de trecere pentru turiştii porniţi să viziteze mănăstirile bucovinene. Dar numai atât. Autocarele pline opreau la poarta aşezământului, stăteau ceva vreme, apoi plecau mai departe.

În ultimii ani, însă, mulțumită și eforturilor susținute ale managerului RECL, Sorin Jolobai, lucrurile s-au schimbat mult. Prin conceperea, demararea și derularea unui număr semnificativ de proiecte, în care și-a folosit know-how-ul obținut prin participarea la diferitele seminarii/ activități/ cursuri/ training-uri susținute de Ministerul Comunicatiilor și Societății Informaționale pentru personalul EBC, la ora actuală în Suceviţa există peste 40 de pensiuni și hoteluri care au de la două la patru margarete sau trei sau patru stele şi care oferă peste 1.000 de locuri de cazare.

În localitate mai există un punct de informare turistică construit printr –un proiect cu finațare europeană, un centru de închiriere a bicicletelor şi a beţelor pentru nordic walking, proiect realizat de RECL Sucevița prin parteneriat cu Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava „ Suceava, un centru de echitaţie şi mai mulţi operatori de turism”. Aceştia din urmă oferă servicii specifice, inclusiv ghizi specializaţi pentru amatorii de drumeţii.

Astăzi, mare parte dintre locuitorii comunei îşi câştigă existenţa graţie turismului care s-a dezvoltat în comună în ultimii ani, și asta datorită resurselor umane și a resurselor tehnologice moderne puse la dispoziție de MCSI prin programul EBC.

Proiectele regionale, dezvoltarea durabila - motor al dezvoltării

La ora actuală, localnicii sunt implicaţi în numeroase proiecte cu finanțare internă şi internaţională, acestea fiind inițiate, derulate și monitorizate de o echipă complexă, din care face parte si RECL Sucevița. Întâi au fost proiecte locale. Primii dintre cei angrenaţi în afacerile turistice au făcut parte din organizaţii mai mari. Apoi, proprietarii de pensiuni din Suceviţa au creat propria lor asociaţie. Cu fiecare pas au descoperit tot mai multe oportunităţi, iar informaţiile obţinute şi prin PAPI, organizate în cadrul RECL, i-au ajutat să ţintească tot mai sus. Astăzi e greu de spus în câte proiecte de mare anvergură sunt implicaţi cei din Suceviţa. Printre cele mai recente se află celebrul Program Operaţional Regional REGIO, desfăşurat de Uniunea Europeană în colaborare cu Guvernul României.

Un alt program este Proiectul NAP (Natural Activ Park), prin care au fost create primele trasee de mountain-biking şi nordic-walking. Proiectul a fost finanţat cu fonduri PHARE şi implementat de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava. Cei care doresc să vadă rezultatele, nu au decât să consulte site-ul .www.turismactiv.ro. Acolo vor găsi o imagine cuprinzătoare a ceea ce amatorii de turism în natură pot găsi la Suceviţa.

De la regional la transfrontalier

O altă iniţiativă de succes a fost şi proiectul Suceviţa-Voloca inițiat de comunitatea locală. În cadrul acestuia, cele două localităţi, una din România iar cealaltă din Ucraina, şi-au propus să-şi promoveze împreună valorile naturale şi culturale. Astfel se urmăreşte deschiderea de noi perspective în contextul unei colaborări regionale transfrontaliere. Zestrea culturală străveche a celor două sate româneşti aflate în ţări diferite, obiceiurile asemănătoare, precum şi monumentele fiecăruia sunt mai bine puse în valoare laolaltă, decât separat. Iar rezultatul se poate vedea si pe pagina web, parte a derulării proiectului, www.suceviţa-voloca.ro .

Articole similare:

Sprijiniţi de personalul RECL, peste 200 de fermieri din Gîrda de Sus au accesat finanţări pe Măsura 141

Soluțiile pentru revigorarea economiei locale din Suatu, identificate de personalul RECL

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Sucevitajud. SuceavaREGIOPHARENAPproiecte regionalemountain-bikingnorvegian-walking

Talpa11

Comuna Talpa este situată în nordul judeţului Teleorman, la 45 km distanţă de reşedinţa de judeţ, Alexandria. Relieful este unul specific de câmpie cu o climă temeprat continentalăciteşte tot textul

poza