Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitatea EBC Jurilovca a fost desemnată destinație europeană de excelență pentru anul 2013

05.12.2013

Jurilovca este marea câștigătoare a concursului EDEN „Destinații Europene de Excelență” din acest an. A obținut distincția datorită turismului accesibil organizat la nivel național de Agenția Națională pentru Turism în conformitate cu criteriile de selecție agreate de Comisia Europeană. Dosarul de participare la această competiție a fost realizat de managerul RECL Jurilovca, Paul Condrat, care susține că participarea localității în programul Economia Bazată pe Cunoaștere a adus un important aport la obținerea distincției.

La acest concurs, aplicanții sunt consiliile județene. Acestea aleg o comunitate pe care să o susțina și să o reprezinte, iar Consiliul Județean Tulcea a ales în acest an Jurilovca, considerând că este una dintre cele mai importante destinații ale județului.

Comuna Jurilovca este cunoscută în rândul turiștilor ca fiind punctul de plecare spre o destinație care atrage tot mai mulți vizitatori, inclusiv de peste hotare, și anume Gura Portiței, unde se află și cel mai important complex turistic din zonă. Dar sunt şi alte locuri deosebite, printre care, Capul Doloşman, singura faleză stâncoasă din zona litorală a României, situl arheologic, cea mai veche colonie greacă de pe teritoriul țării, insula Bisericuța.

Tema concursului din acest an a fost accesibilitatea, nu doar din punct de vedere al infrastructurii de transport, ci și prin prisma programelor speciale dezvoltate pentru toate categoriile sociale, inclusiv programul de discounturi.

Pentru întocmirea dosarului de concurs a lucrat o echipa mixtă formată din specialiști ai administrației județene și ai Primăriei Jurilovca, reprezentată prin managerul RECL, Paul Condrat.

„În calitate de manager RECL m-am ocupat de acest dosar, destul de complex și voluminos. L-am realizat împreună cu specialiști din cadrul Consiliului Județean. Am întocmit un dosar cu informații despre comună și poze reprezentative, folosind resursele TIC obținute prin programul Economia Bazată pe Cunoaștere. A cuprins o prezentare generală, informații despre atracțiile din zonă și obiectivele turistice, parteneriatele și proiecte pe turism în care am fost implicați, facilitățile în turism, detalii despre servicii și cazare și fotografii despre acestea. Am lucrat pe calculator și am avut nevoie și de internet, așadar resursele TIC ne-au fost vitale. Mai mult, Punctul de informare Turistică din Jurilovca e găzduit de Centrul PAPI, așa că am avut norocul să putem lucra în același loc, având la dispoziție toate cele necesare. Aproximativ 1.000 de turiști calcă în fiecare an pragul Serviciului de Informare Turistică unde primesc toate informațiile de care au nevoie pentru a ne cunoaște cât mai bine”, a mărturisit managerul RECL Jurilovca.

Unul dintre aspectele bine punctate de jurizare a fost programul EBC, din care comuna Jurilovca face parte, deoarece comunitatea de aici a fost implicată în două proiecte Conect: „Schimb de bune practici în vederea dezvoltării sectorului turistic din Nord-Estul Dobrogei pe traseul Parcul Național Munții Măcinului – Lacul Razim” și „Razim – Deltă / Halmyris – Peuce – valorificarea turistică a unui drum antic”.

„M-am bucurat că la capitolul parteneriate am avut șansa să punctăm programul EBC pentru că a contat foarte mult în aplicație. Jurizarea a punctat faptul că noi am făcut parte din comunitățile EBC și că am avut activitate. Noi am avut chiar două proiecte pe turism Conect în cadrul EBC, unul implementat de comuna Luncavița în care noi am fost parteneri și unul în care am fost în calitate de beneficiari în parteneriat cu localitățile Nufăru și Beștepe. A fost punctat acest lucru și, astfel, putem spune că am obținut distincția și datorită EBC”, a adăugat Paul Condrat.Pași importanți în viitorul apropiatÎn luna noiembrie 2013, reprezentanți ai comunei Jurilovca vor fi prezenți la Bruxelles pentru a li se înmâna oficial distincția, care atrage mai multe avantaje pentru comunitate.

„Așteptăm săptămâna viitoare o echipă din partea echipei „European Destinations of Excellence” aflată în subordinea Comisiei Europene, pentru realizarea unui clip. Acesta este unul dintre avantajele obținerii titlului câștigător. Am fost anunțați, de asemenea, că în 11-12 noiembrie 2013 este așteptată la Bruxelles o delegație din partea comunei Jurilovca pentru a participa la festivitatea de premiere. Atunci se va semna acordul de parteneriat la rețeaua Eden, acord care înseamnă promovarea comunei în cadrul anumitor evenimente, participarea la târguri naționale și internaționale de turism”, a completat Paul Condrat.

Comunitățile EBC, premiate în turismul mondial

Proiectul EDEN promovează modele de dezvoltare a turismului durabil în Europa. În fiecare an, au loc concursuri naţionale în cadrul cărora este selectată câte o „Destinaţie Europeană de Excelenţă” din fiecare ţară participantă. Această distincție sporeşte vizibilitatea destinaţiilor europene câștigătoare în toată Europa, dar de asemenea va fi promovată și de Autoritatea Naţională pentru Turism în cadrul târgurilor de turism organizate la nivel național.

Trebuie spus, că și în anul 2010, o altă comunitate EBC - staţiunea balneoclimaterică Geoagiu Băi, județul Hunedoara, a fost inclusă în topul destinaţiilor turistice din întreaga Europă care au primit titlul "Destinaţii europene de excelenţă” (EDEN) în turismul acvatic și balneo. Acest lucru s-a întâmplat tot prin implicarea echipei de la centrul RECL din localitate.

De asemenea, anul 2009 a venit cu o reușită de acest fel pentru comunitatea EBC Sălişte, judeţul Sibiu, căreia i-a fost atribuit trofeul internaţional "Pomme d'Or" sau "Golden Apple" ("Marul de Aur"), de către Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism (FIJET), pentru Zona Ecoturistica Marginimea Sibiului, "Cea mai romantică regiune ecoturistică din lume", după Forbes Magazine.

Trebuie spus că Premiul FIJET Golden Apple este, pentru industria turismului, echivalentul Oscarului pentru cinematografie şi, mai mult, a fost pentru prima dată în toata istoria sa de aproape 40 de ani, de când a fost înfiinţat, când acesta este atribuit, în acelaşi an, pentru trei destinaţii/ personalităţi turistice ale unei ţări. Unicul "Golden Apple" deţinut pâna atunci de România a fost decernat, în 1975, Manastirii Moldovița.

Mai recent, în primăvara anului 2012, echipele RECL din nouă comunități EBC au reuşit să-și înscrie localitatea în ghidul turistic şi cultural „Cele mai frumoase sate din România”, primul şi singurul ghid care promovează satul românesc din punct de vedere turistic şi cultural. Proiectul este derulat de Asociaţia „Cele mai frumoase sate din România”, împreună cu partenerii săi, ghidul fiind realizat cu suportul financiar al Ambasadei Franţei la Bucureşti şi al Delegaţiei Wallonie-Bruxelles și a fost, de asemenea, prezentat oficial şi în cadrul Parlamentului European.

Este vorba despre comunitățile Vulcana-Băi ( jud. Dâmbovița), Poiana Stampei și Sucevița ( jud. Suceava), Ciugheș/ comuna Palanca ( jud. Bacău), Luncavița și Jurilovca (jud. Tulcea), Șercaia (jud. Brașov), Valea Viilor (jud. Sibiu) și Saschiz (jud. Mureș). Un număr de 61 de sate din țară au primit această distincţie, acordată pentru frumuseţea peisajului, biodiversitate, accesul către localitate, păstrarea tradiţiilor locale și stilul arhitectonic unitar.

Articole similare:

Staţiunea Geoagiu Băi, apreciată la nivel european

Nouă comunități EBC au fost incluse în ghidul ”Cele mai frumoase sate din România”

Comunităţile din Mărginimea Sibiului şi Delta Dunării se mobilizează pentru a-i oferi României "un viitor turistic enorm, care poate fi strălucitor"

Voturi: 0

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza