Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comuna Vărăști, actualizată zilnic pe Facebook

05.12.2013
Pentru o mai bună transparență și promovare a acomunității sale, managerul RECL Vărăști (jud. Giurgiu) a creat un cont pe rețeaua de socializare Facebook. În cei doi ani de când este prezentă în spațiul virtual, comunitatea a strâns peste 1.300 de membri. Cei mai mulți sunt locuitorii din comună, dar și cei plecați peste hotare. Așa reușesc cu toții să afle în același timp ce evenimente au loc în Vărăști și, de asemenea, să comunice și să schimbe păreri pe marginea acestora.

Managerul RECL Vărăști Cosmin Constantin, a creat această pagină în urmă cu aproape doi ani, când majoritatea comunităților EBC au decis să recurgă la Facebook pentru a-și promova mai eficient comunitățile și activitățile pe care le derulează. De atunci, pagina de Facebook a comunității Vărăști este actualizată în fiecare zi cu informații educative și cu tot ceea ce le este folositor locuitorilor comunei.

„Făcusem un cont pe un alt site, dar între timp acesta a devenit contra cost, așa că am renunțat. Am considerat însă că este nevoie de o interfață a comunei și mă bucur că am putut să preiau din experiența rețelei naționale a comunităților EBC și să pun acest lucru în practică prin intermediul Centrului PAPI Vărăști. Principiul acum este acesta: dacă nu ai Facebook, nu exiști. Plecând de la această afirmație, mai în glumă, mai în serios, noi am luat-o în serios și am făcut pagina. Folosind resursele TIC din PAPI am creat contul și de atunci postez tot ceea ce se întâmplă în comună sau ce le este de folos consătenilor. De regulă, fac cunoscute activitățile pe care noi le facem în PAPI, dar postez și acțiunile pe care le face primăria, comunitatea din Vărăști, activitățile școlii, cele desfășurate în căminul cultural, practic, tot ceea ce se întâmplă în comună. Informațiile educative le iau din diferite surse, de pe diverse site-uri. Pagina o actualizez zilnic. Am grijă ca în fiecare dimineața, fie seara să postez materiale noi. Este o interfață a comunității și foarte multe personalități din județul Giurgiu au venit în prim contact cu localitatea noastră prin intermediul acestei pagini”, a spus managerul RECL Vărăști, Cosmin Constantin.

1.337 membri pe Facebook

În momentul de față, comunitatea virtuală a strâns 1.337 de membri.

„Urmăresc postările membrii din comunitate, dar și cei plecați peste hotare. Pagina de Facebook e și un bun prilej de regăsire pentru foștii locuitori. Cu toții discută despre ceea ce regăsesc pe această pagină și am avut surpriza plăcută să văd că încetul cu încetul obiectivul meu se îndeplinește. Și anume, acel de a schimba mentalități în rândul comunității”, a adăugat managerul RECL Vărăști.

În acest moment, sunt aproximativ 7.000 de fotografii postate pe acest cont care reflectă activitatea Centrului PAPI Vărăști cu privire trecutul și prezentul localității, la comunitate, la activitățile primăriei și ale școlii, activitățile culturale și sportive din comună.

Articole similare:

Bănia, comuna bănăţeană cea mai uşor de găsit pe internet

PAPI Diosig, Chișlaz, Halmeu și Suatu îşi promovează activitatea pe Facebook

Voturi: 0

Amărăşti1

Comuna Amărăşti este aşezată în partea sudică a Platformei Olteţului din Podişul Getic şi are ca vecini comuna Găvile la nord, comuna Creţeni la sud, comuna Suteşti la est şi comuna Guşoieni la Vest. The village is composed of the localities Amărăşti, Memoiu, Mereşeşti, Palanga and Padina. The territory of the commune has as characteristics hills with an altitude of 300-350 m, narrow peaks and the region of the medium height hills is cut by deep valleys.citeşte tot textul

poza