Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Competiţia eAntreprenor, şansa proiectului pilot pentru modernizarea fermelor din Cândeşti

15.09.2011
Proiectul realizat de managerul RECL Cândeşti (jud. Botoşani) oferă acces la informaţie pentru două familii de fermieri cu tradiţie din localitate, susţinând prin modernizarea fermelor cu mijloace IT eficienţa investiţiilor pe care fermierii vor să le facă din surse proprii sau finanţări FEADR.

Managerul RECL din Cândeşti, Ionuţ Ungureanu, a realizat în cadrul competiţiei eAntreprenor, proiectul care constituie exemplul de bună practică pentru dezvoltarea şi modernizarea fermelor din localitate. Acest proiect este o continuare a colaborării dintre centrul PAPI şi agricultorii din comună.

„Întreprinzătorii pe care i-am promovat în cadrul proiectului eAntreprenor sunt beneficiari ai Măsurii 1.4.1 din cadrul PNDR mai ales că a mai existat o colaborare între personalul RECL şi aceşti întreprinzători, pentru că le-am oferit asistenţă tehnică pe linie de finanţare atunci când şi-au întocmit dosarele”, ne-a declarat managerul RECL.

Beneficiarii proiectului e-Antreprenor sunt două întreprinderi individuale din Cândeşti. În cadrul Întreprinderii Individuale Rodica Elena Patenschi, lucrează întreaga familie, Rodica şi Nicolae Patenschi împreună cu cei doi fii. Familia se ocupă cu cultivarea legumelor în câmp şi în solar, aceasta fiind o tradiţie de familie. 80% din producţia de roşii, castraveţi, varză, conopidă, ardei gras, gogoşari şi vinete, este valorificată pe piaţa liberă. Şi Întreprinderea Individuală Elena Surdu este o afacere a întregii familii, în fermă lucrând cei doi soţi împreună cu fiul lor. Familia Surdu se ocupă cu cultivarea cerealelor, cartofilor şi plantelor furajere. Productiile obţinute, în special cele de cereale şi cartofi, sunt destinate, în proporție de 85%, comercializării. Ideea realizării proiectului eAntreprenor a venit de la sine, în baza discuţiilor anterioare dintre managerul RECL şi reprezentanţii celor două ferme despre ceea ce înseamnă modernizarea fermelor şi a modului de a face agricultură.

„Le-am arătat materiale de promovare şi bineînţeles că au fost de acord cu acest parteneriat, pentru că este o posibilitate de dezvoltare a afacerilor. Acest plan de afaceri de la eAntreprenor este doar un punct comun, o etapă comună, pentru că fiecare din patronii acestor firme au planurile lor de dezvoltare a propriei afaceri. Unul vrea să îşi extindă instalaţia de irigat, altul vrea să îşi cumpere o cositoare, pentru a-şi mări producţia. Eu, în cadrul planului de afaceri, m-am axat pe instruiri şi pe consultanţă în domeniul antreprenoriatului şi pe achiziţionarea de echipamente care să le permită accesul la internet pentru a se informa şi pentru a-şi ţine contabilitatea pe calculator”, ne-a declarat managerul RECL, Ionuţ Ungureanu.

Planuri de afaceri

În cazul fermei familiei Patenschi, planurile - ce vor fi realizate din surse proprii, alte oportunităţi de afaceri, surse atrase în cadrul unui proiect FEADR sau un eventual un credit bancar, vizează creşterea volumului producţiei destinate comercializării, pentru ca într-o perioadă de 5 ani, ferma să devină viabilă din punct de vedere economic. Alt obiectiv este obţinerea în trei ani a unei diversificări a producţiei legumicole prin mărirea suprafeţei cultivate cu cel putin 0,05 ha în solar şi cu 0,15 ha în câmp. Investiţiile preconizate de familia Patenschi sunt achiziţionarea unui motocultor şi extinderea şi modernizarea sistemului de irigaţie existent la fermă.

Cea de a doua familie de fermieri, intenţionează ca din surse proprii, accesarea unei finanţări FEADR sau a unui credit bancar, să cumpere o cositoare cu tamburi de 165 cm. În contextul intenţiilor celor două familii din Cândeşti de a-şi extinde şi moderniza fermele, managerul RECL le-a propus celor două întreprinderi individuale să achiziţioneze unui PC pentru acces la internet şi pentru a ţine evidenţa contabilă primară a afacerii, dar să și colaboreze cu alţi întreprinzători pe diferite portaluri de afaceri, inclusiv pe portalul eComunitate.

Informaţia oferă un mai bun plasament pe piaţă

Managerul RECL Ionuţ Ungureanu a intenţionat ca, prin participarea la competiţia eAntreprenor, să le ofere tuturor celorlalţi fermieri din Cândeşti două exemple concrete pentru modul în care accesul la informaţie le facilitează modernizările fermelor.

„Oamenii sunt interesaţi de cursuri de antreprenoriat, dar uneori sunt costuri pe care unii nu şi le permit. Organizarea la centru PAPI a unor astfel de cursuri le-ar veni în ajutor. Participarea la eAntreprenor este o fază pilot în dezvoltarea unor astfel de proiecte. Cele două afaceri din Cândeşti sunt exemple de bună practică a folosirii instrumentelor puse la dispoziţie de PAPI, de dezvoltare a business-ului printr-o altă viziune, rezultând astfel o fermă modernă, a unor agricultori orientaţi spre nou. Ar obţine eficienţă şi calitate, pentru că altfel merg lucrurile când te interesezi pe internet şi cumperi o sămânţă sau pesticide de bună calitate”, ne-a declarat managerul RECL.

Accesul la informaţie le facilitează fermierilor şi o bună documentare cu privire la materialele folosite la înfiinţarea şi întreţinerea culturilor, dar şi un mai bun plasament pe piaţa agro-alimentară zonală, regională şi naţională, un aspect foarte important în condiţiile în care 80-85% din producţiile celor două ferme din Cândeşti sunt destinate valorificării pe piaţa liberă.

„Proiectul este mare utilitate pentru noi. Ne-ar ajuta mult şi la înfiinţarea culturii, dar şi la desfacere. Pentru că anul acesta, eu vorbesc în numele producătorului, 80 de bani kilogramul de roşii sau 70 de bani cum a fost pe noi, e cam puţin”, ne-a declarat fermierul Nicolae Sterian Patenschi.

Articole similare:

Femeile de afaceri din Saschiz, în competiţia eAntreprenor

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Cândeştijud. BotoşanieAntreprenorcompetiţieplanuri de afaceri

Carastelec5

Cu o suprafață de 39,07 km pătrați, comuna Carastelec se află în zona colinară a platformei Sălăjene, respectiv în Colinele Toglaciului, la limita nord-vestică a județului Sălaj. Se învecinează cu comunele: Camăr, Ip, Bobota, Măieriște. Comuna se compune din două sate: Carastelec și Dumuslău. Centru de comună este localitatea Carastelec. Gospodăriile aparte, îngrijite, specifice satelor cu populație maghiară, alături de tradițiile și obiceiurile etniei maghiare, bine păstrate, fac din Carastelec un areal atractiv din punct de vedere turistic.În fiecare an, pe data de 15 septembrie,citeşte tot textul

poza