Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Centrul Cultural „Vasile Militaru” – principalul proiect al RECL Vărăști pentru 2014

07.12.2013
Înaugurarea centrului cultural din Vărăști, o inițiativă din anul 2012 a managerului RECL, a intrat în linie dreaptă, acesta urmând să fie principalul obiectiv de finalizat în 2014. Centrul cultural va purta numele poetului local Vasile Militaru, cel pe care managerul RECL l-a propus pentru a fi numit cetățean de onoare al comunei Vărăști.

Managerul RECL are o bună colaborare cu toate instituțiile publice din comună, cu Primăria Vărăști, județul Giurgiu, cu Școala cu clasele I-VIII, cu Biblioteca Comunală „Vasile Militaru” și Școala Dobreni. Multe dintre proiectele desfășurate le-a derulat în parteneriat cu biblioteca. Centrul PAPI funcționează, de altfel, în aceeași clădire cu Biblioteca „Vasile Militaru” și Centrul de Documentare și Informare (CDI), trei dintre nodurile principale ale RECL Vărăști. Acesta este locul unde elevii, cadrele didactice și cetățenii comunei vin pentru a-și îmbogăți orizontul științific și cultural, unde se pot dezvolta socio-profesional cu ajutorul mijloacelor moderne, unde pot comunica și desfășura activități interculturale. CDI-ul are două funcții: cea de bibliotecă și cea de cercetare și prelucrare a materialului informativ. Managerul RECL și-a propus ca în 2014 toate cele trei instituții să se reunească sub un singur acoperiș, care să se numească Centrul Cultural „Vasile Militaru”.

„Noi vrem ca tot spațiul acesta format din Centrul PAPI, Biblioteca „Vasile Militaru” și Centrul de Informare al școlii, toate aceste proiecte să le grupăm într-un singur proiect și anume Centrul Cultural „Vasile Militaru”. Momentan lucrez la aspectul acesta, încerc să stabilesc un regulament de funcționare a centrului, să realizez documentația de constituire a centrului și toată activitatea mea se concentrează în prezent pe subiectul acesta”, a spus managerul RECL, Cosmin Constantin.

Centrul Cultural va purta numele poetului Vasile Militaru, cel care în 2014 va fi numit și cetățean de onoare al comunei.

„Vasile Militaru. Noi vrem să îl facem cetățean de onoare, ne dorim acest lucru. Se pare că la jumătatea anului viitor se va îndeplini acest deziderat. Mai exact, în vară, pe 8 iulie 2014, pentru că atunci se vor implini 55 de ani de la moartea poetului. În plus, există și un timp mai îndelung de pregătire a activității. Pentru că la anul vrem să invităm personalități deosebite, de marcă, în momentul în care îl vom investi pe Vasile Militaru ca cetățean de onoare al comunei Vărăști. Și oarecum și acest aspect a primat să nu ne grăbim și să facem lucrurile în pripă, ci să le facem mai elaborat”, a adăugat managerul RECL Vărăști.

Managerul RECL a susținut realizarea acestei construcții socio-culturale încă din anul 2012, de când a anunțat că nu va precupeți niciun efort și va utiliza în acest scop toate resursele, tehnologiile și mijloacele moderne puse la dispoziţie prin intermediul programului „Economia Bazată pe Cunoştere”, derulat și finanțat de Ministerul pentru Societatea Informațională.

Vasile Militaru ( 1886 – 1959) a fost un poet și scriitor român naționalist, fost deținut politic sub regimul comunist din România, care a publicat și sub pseudonimul Radu Barda.

Articole similare:

Promovarea poetului Vasile Militaru

Prin EBC, 4 obiective culturale vor prinde contur în 2013 în localitatea Vărăşti

Voturi: 1
Cuvinte cheie: Vărăștijudețul GiurgiuCentrul Cultural „Vasile Militaru”obiective culturale

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza