Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Centrele PAPI din Dărmăneşti şi Bărăşti sprijină instruirea fermierilor

09.03.2011
Comunităţile Bărăşti din judeţul Olt şi Dărmăneşti din judeţul Dâmboviţa, au încheiat un parteneriat care îşi propune să contribuie la dezvoltarea celor două localităţi prin instruirea si informarea fermierilor. În cadrul cursurilor organizate, oameni din cele două comunităţi au învăţat, deşi aveau alte meserii, cum să devină agricultori.

Parteneriatul dintre Bărăşti şi Dărmăneşti s-a derulat în cadrul proiectului “Cunoaşterea, cale spre dezvoltare!”, prin programul Conect. Valoarea proiectului este de 24.976 lei, din care cofinantarea primăriilor se ridică la 1.800 lei. Pe lângă cursurile propriu-zise, care s-au desfăşurat în fiecare dintre cele două centre PAPI, proiectul presupune şi schimburi de experienţă prin vizite reciproce între membrii comunităţilor Dărmăneşti şi Bărăşti. În acest parteneriat au fost înscrişi câte 10 agricultori din fiecare localitate. Cursurile au fost gratuite şi au fost susţinute de formatori autorizaţi din cadrul oficiilor judeţene de consultanţă agricolă.

„Oamenii de aici au mult pământ care trebuie lucrat, aşa că cine are teren face aceste cursuri. Unii vor să îşi facă ferme de capre sau de vaci, pentru că au animale, alţii au grădini de zarzavat. Fiecare a învăţat la cursuri ceea ce a avut nevoie. Oamenii au şi alte meserii – de exemplu au participat două învăţătoare, doi sau trei patroni, un electrician, dar dacă vor să îşi deschidă ferme de subzistenţă, atunci au trebuit să înveţe cum se cresc animalele sau plantele”, a explicat administratorul IT al PAPI Bărăşti, care s-a ocupat de acest proiect.

Primul schimb de experienţă a avut loc la Bărăşti, şi s-a bucurat şi de participarea reprezentanţilor administraţiilor locale, personalului RECL, alături de cea a coordonatorului local (LPC), agricultorilor şi întreprinzătorilor locali.

Cele 20 de persoane venite din Dărmăneşti au vizitat, întâi de toate, PAPI Bărăşti, apoi Biblioteca din localitate, primăria şi, cel mai important, câteva afaceri din localitate considerate de succes, S.C. Semrom Oltenia, producătoare de seminţe pentru cereale, şi ferma unui tânăr care a obţinut finanţare europeană pe Măsura 112.

“Domunl administrator IT Aurelian Negrea, împreună cu viceprimarul, ne-a atătat centrul PAPI, biblioteca şi organizarea compartimentelor primăriei Bărăşti, după care am plecat la Semrom Oltenia. Un reprezentant al societăţii ne-a vorbit despre companie, începând de la suprafaţa deţinută, tehnologiile aplicate, utilajele agricole folosite, până la modul de întocmire a contractelor cu persoanele fizice din localitate. Participanţii au fost foarte interesaţi de utilajele care le-au fost prezentate şi de tehnologiile folosite pentru obţinerea seminţelor”, a explicat managerul PAPI din Dărmăneşti, Maria Vlăsceanu.

Vizitatorii au fost foarte mulţumiţi şi de întâlnirea cu tânărul fermier care a câştigat un proiect european pe Măsura 112 pentru că din explicaţiile lui au înţeles cum funcţionează acest sistem al accesărilor de fonduri în Uniunea Europeană şi au prins curaj ca să încerce şi ei.

“După aceste vizite ne-am întors la centru PAPI, unde au continuat discuţiile, în special pe tema accesării fondurilor europene pe Măsurile 141 şi 112. Primăria Bărăşti are un compartiment de consultanţă agricolă şi doamna inginer care se ocupă de această activitate ne-a dat o serie de informaţii foarte utile în legătură cu finanţările europene pentru agricultură. În curând îi vom primi noi la Dărmăneşti pe cei din Bărăşti”, a mai spus Maria Vlăsceanu.

Managerul PAPI din Dărmăneşti a concluzionat că acest gen de activitate este unul util şi interesant şi a spus că şi ceilalţi membrii ai grupului din Dărmăneşti care au făcut această vizită cred la fel.

„Oamenii au plecat acasă mai optimişti şi au văzut că unii au reuşit să acceseze fonduri europene, aşa că au prins şi ei curaj să încerce. Chiar şi agricultori cu experienţă au aflat lucruri noi despre această meserie. Interesul a fost mare şi pentru tipurile de utilaje prezentate de firma Semrom. Din punctul de vedere al administraţiei locale a fost de asemenea interesant să vedem cum lucrează ei, pentru că au un alt mod de organizare şi o altă deschidere spre cetăţeni”, a spus managerul din Dărmăneşti.

Activităţi similare în EBC

Astfel de schimburi de experienţă se desfăşoară în toată ţara, principiul de bază în stabilirea unor reţele de colaborare între RECL fiind acela de a împărtăşi cunoştinţe şi informaţii despre problemele întâmpinate şi găsirea soluţiilor care să răspundă nevoilor lor. Stabilirea reţelelor de colaborare reprezintă un instrument de comunicare directă, informare şi schimb de experienţă, iar apartenenţa la reţeaua de colaborare RECL oferă premisa şi cadrul necesar pentru asigurarea calităţii serviciilor. Încurajarea comunicării între nodurile RECL ale comunităţilor EBC are drept scop final facilitarea transferului de modele integrate cu sisteme TIC în cadrul activităţilor economice, sociale, culturale, educaţionale şi de comunicare în cadrul comunităţii.

Articole similare:

Transfer de cunoştinţe între generaţii în cinci comunităţi EBC

Schimb de experienţă la Sângeorgiu de Pădure: ”Marele câştig este acela că am căutat soluţii şi idei împreună”

Voturi: 0
Cuvinte cheie: BărăştiDărmăneştijud. Oltjud. Dâmboviţaschimb de experienţăConectagricultoricursuri
Adaugă comentariul tău

mai repede

Dată: 21.03.2011 Autor: magda.mihai
Eu ma bucur ca aceste lucruri incep si acum. Numai ca as vrea ca totul sa mearga mai repede. Sigur ca imi dau seama ca nu se poate, dar cine stie...

ce bine ar fi fost

Dată: 21.03.2011 Autor: moderator2
Ce bine ar fi fost daca toate aceste cursuri si initiative s-ar fi luat de acum macar 10 ani. Cred ca eram departe..judecand dupa interesul pe care il arata oamenii acum.

Lunca Banului7

Fiind aşzată pe valea râului Prut, relieful predominant este seşul cu excepţia câtorva coline care se întind la vest de satele Lunca Veche, Oţetoaia şi Lunca Banului, cunoscute sub numele de „Chişul Iepurelui”, Pădurea Bastei şi colina „Saca”.citeşte tot textul

poza