Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Centre de informare turistică pentru promovarea Banatului la Bănia și Dalboșeț

03.12.2013
Banatul montan, vestit pentru zonele sale turistice va fi promovat cu ajutorul centrelor de informare turistică. Două localități din județul Caraș-Severin, comunele Bănia și Dalboșet vor fi beneficiarele centrelor de informare turistică. În realizarea proiectelor a fost implicat personalul PAPI, care dorește să atragă turiștii în zonă și să rezolve astfel, o problemă majoră cu care se confruntă Banatul montan: lipsa locurilor de muncă.

Locuri de muncă prin dezvoltarea turismului

În comunele cărășene Bănia și Dalboșeț, locuitorii se confruntă cu o lipsă acută a locurilor de muncă. Pentru a revitaliza zona, ambele comune au aplicat și au câștigat finanțări pentru câte un centru de informare turistică. Acestea vor avea rolul de a atrage cât mai mulți turiști în Banatul montan, ceea ce implicit, va duce la dezvoltarea turismului și vor fi create noi locuri de muncă. Practic, Valea Almăjului este cea care va fi promovată și va aduce bunăstare în toată zona.

Cele două centre de informare turistică au rolul de a dezvolta turismul cultural, istoric, religios, agroturismul. De asemenea, vor promova și meșteșugurile populare și produsele de artizanat specifice fiecărei localități. „Noi sperăm ca, de fapt, Centrul de informare turistică să contribuie, în final, la creșterea numărului de locuri de muncă”, a declarat Liliana Albu, manager RECL Bănia.

Centrul de informare turistică din Bănia ocupă un spațiu de 200 de metri pătrați, iar cheltuielile de întreținere, pe timp de cinci ani, vor fi asigurate de consiliul local. Acesta va avea angajați doi agenți de turism.

Proiectul „Înființare centru local de informare turistică și marketingul serviciilor de turismul local în comuna Dalboșeț, județul Caraș-Severin” a primit finanțare prin accesare de fonduri nerambursabile F.E.A.D.R.- măsura 313 ,,Încurajarea actvităţilor turistice”. Centrul de informare turistică din Dalboșet va costa aproximativ 600.000 de lei, plus TVA, iar realizarea lui se află în plină derulare. „Derulăm un proiect important pentru comună: înființarea și funcționarea unui Centru de informare turistică”, a declarat Nicolae Găină, manager RECL Dalboșeț.

Viitorii antreprenori, au urmat cursuri de limbi străine la PAPI

În urma implementării celor două proiecte, la realizarea cărora s-a implicat personalul din cele două centre PAPI din Dalboșeț și Bănia, se estimează că vor fi realizate noi locuri de muncă în cele două comune. Managerii RECL speră ca prin proiectele întocmite de ei locuitorii să nu mai plece să lucreze în străinătate, ci vor deveni antreprenori la ei acasă. Cu atât mai mult cu cât, atragerea turiștilor străini prin promovarea Banatului montan va fi un avantaj pentru viitorii antreprenori cărășeni, deoarece ei au avut posibilitatea să urmeze cursuri de limbi străine la PAPI.

Astfel, pe lângă cursurile de limba engleză care s-au desfășurat la majoritatea centrelor PAPI din Banat, dar și din restul țării, la Bănia câţiva dintre localnici au intenţionat să plece să muncească în agricultură în Portugalia. Datorită mijloacelor IT&C puse la dispoziţie prin EBC, la centrului PAPI, ei au avut posibilitatea să înveţe limba portugheză. Lecţiile au fost predate on-line de către un student portughez, care locuieşte în Timişoara.

Articole similare:

Datorită EBC, Bănia va avea propriul Centru de informare turistică

Lecții online de limba portugheză la PAPI Bănia

Voturi: 0

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza