Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Campanie la Teiu-Argeş: Copilul tău îţi cere să te laşi de fumat!

11.12.2009
Un grup de elevi din comuna Teiu, judeţul Argeş, a desfăşurat una dintre cele mai eficiente campanii împotriva fumatului din România ultimilor ani. Mai întâi, copiii au început să atragă atenţia propriilor părinţi asupra efectelor nocive ale ţigărilor, după care au încercat să-i determine pe toţi locuitorii comunei să renunţe la tutun, prin postere, pliante şi muncă de convingere susţinută.

Fără sute de mii de euro, clipuri audio sau televizate, elevii clasei a VIII-a a Şcolii „Vladimir Streinu” din Teiu au susţinut una dintre cele mai interesante şi autentice campanii antifumat care a mers la inima publicului ţintă. Campania „Fum cu fum, te faci scrum” a fost derulată de şcolari cu sprijinul Reţelei Electronice Locale din comunitatea Teiu, înfiinţată prin proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere.

În cadrul acestui proiect, într-o primă etapă, elevii au fost informaţi cu privire la riscurile pe care fumatul le poate avea asupra sănătăţii individului, cu precădere boli cronice şi mortale. În al doilea rând, în cadrul orelor de educaţie sanitar-ecologică, au fost evidenţiate consecinţele negative ale consumului de tutun asupra mediului înconjurător – emisia de gaze otrăvitoare în atmosferă, efectele devastatoare ale fumatului pasiv asupra copiilor, distrugerea bunurilor personale din cauza fumului de ţigară etc.

Cea de-a doua etapă a campaniei s-a desfăşurat prin colaborare cu Asociaţia „Aer Pur”. Participanţii la proiect au intrat în posesia unor pliante şi postere pe care ulterior le-au distribuit cetăţenilor comunei şi le-au postat în locuri vizibile întregii comunităţi locale. În cadrul acestei etape, copiii au încercat să-şi determine propriii părinţi şi cunoscuţii să renunţe la fumat. „ Indiferent de pătura socială, venituri sau grad de civilizaţie, nu cred că există un mesaj antifumat mai puternic decât cel pe care ţi-l poate transmite propriul copil ”, au recunoscut la unison localnicii din Teiu.

Fum cu fum, ajungi scrum!

O altă activitate din cadrul programului a fost realizarea de către elevi a unor postere cu tema „Fum cu fum te faci scrum”. Prin aceste postere, inspirate de imaginile de pe pachetele de ţigări - şi alimentate din plin de imaginaţia personală - , elevii au surprins sfârşitul tragic al celor care nu renunţă la acest viciu devastator.

Nu mare ne-a fost surprinderea să constatăm că elevii, deşi la vârste fragede, conştientizează mai bine decât adulţii riscurile acestui viciu. O deovedesc din plin părerile împărtăşite cu privire la acest subiect ”, a precizat dirigintele clasei implicate în campanie, profesoara Corina Ciobanu.

Parteneriat între elevii din Teiu (Argeş) şi cei din Vărăşti (Giurgiu)

Campania elevilor din Teiu nu se opreşte aici. În parteneriat cu şcoala din Vărăşti din judeţul Giurgiu şi cu organizaţia „Aer Pur”, unitatea de învăţământ din Teiu a implementat un alt program similar privind „informarea, educarea şi atragerea atenţiei comunităţilor locale cu privire la impactul fumatului asupra calităţii vieţii şi a mediului înconjurător”.

Obiectivele principale ale noii campanii sunt: implicarea autorităţilor locale în desfăşurarea acţiunilor legate de problematica fumatului în general şi în rândul tinerlor, în mod special; determinarea autorităţilor şi a firmelor să amenajeze „spaţii fără consum de ţigări”, care ulterior să fie extinse la nivelul întregii comunităţi (aşa numitele parcuri de „aer pur”); obţinerea de contribuţii la realizarea de materiale antifumat, precum şi expunerea acestora în locurile publice. Implicarea cadrelor didactice din comunităţile-pilot în lupta împotriva fumatului este un alt obiectiv prioritar al campaniei anti-ţigări.

În altă ordine de idei, proiectul copiilor a fost depus la Petrom şi ar putea obţine acordul de finanţare prin programul ecologic „Ţara lui Andrei”. De aceea, clasa a VIII-a a şcolii din Teiu transmite cititorilor acestui portal, pe lângă mesajul de a renunţa la fumat, rugămintea de a vota în număr cât mai mare proiectul lor, la adresa

http://www.taraluiandrei.ro/ModCity/VoteProject.aspx

În urma rezultatelor obţinute în campania antifumat, asociaţia „Aer Pur” a hotărât să le facă elevilor implicaţi în proiect o surpriză, o festivitate de premiere a celor mai implicaţi şcolari, programată pentru data de 11 decembrie la sediul PAPI din comuna Teiu.

Pe aceeaşi temă:

La Teiu, cuibul părăsit al lui Vladimir Streinu

„e-Vacanţă”, primul pas al Şcolii din Vărăşti spre podiumul „Galei Premiilor în Educaţie”

Voturi: 2

Cuvinte cheie: TeiuArgeşcampanie antifumateleviPAPI Teiuecologiecalitatea vieţiiproiect

Adaugă comentariul tău

traditie

Dată: 10.02.2011 Autor: dorina.velicu
scoala din teiu are deja traditie in campaniile antifumat

Scumpire

Dată: 18.12.2009 Autor: andrei.maruc
Cred ca se fac 10 lei insa nici aceasta scumpire nu cred ca-i va afecta pe fumatorii inraiti sa renunte la ele, mai bine renunta l mancare decat la drog.

cu cat?

Dată: 14.12.2009 Autor: ionel.lita
Cu cat se scumpesc? Chiar asa de mult incat sa renunte la ele orice fumator inrait?

Solutie radicala

Dată: 13.12.2009 Autor: ion.nastase
Ca sa nu-i mai bazaie copiii, au o singura solutie: sa lase tigarile mai ales ca de la 1 ianuarie se scumpesc din nou.

groaznic

Dată: 13.12.2009 Autor: andrei.maruc
Cred ca e groaznic sa vina chiar pustiul tau sa ti se uite in ochi si sa-ti zica: " tata, ce faci, ma omori cu buuna stiinta?"

autoritate?

Dată: 12.12.2009 Autor: virgil.popescu
Of! mai intai ne sparg becurile ca sa le cumparam pe cele economice, acum ne ascund sau rup tigarile... Nu zic ca nu e bine, dar parca prea ajung sa fiu tinut la respect de propriul meu copil. Eu ce autoritate mai am?

@mircea

Dată: 12.12.2009 Autor: teodora.iancu
Foarte bine, sa se ascunda pentru ca fac un lucru rau! De fapt, e si mai rau, pentru ca acum isi expun proprii copii si le rapesc dreptul de a fi sanatosi. Excelenta initiativa!

Pt. vtoma

Dată: 12.12.2009 Autor: cory.prof
Da, au posibilitatea s-o faca, tocmai acesta este si scopul acestor initiative: copii trebuie sa-si impuna dreptul de-a fi sanatosi. Si de la cine ar putea parintii sa asculte mai bine decat de la proprii copii si sa le dea de gandit?

Alta situatie - mai ingrata!

Dată: 12.12.2009 Autor: vtoma
Dar ce se fac copiii ai caror parinti ii afuma fara nici o jena ? Au acestia posibilitatea ca in fata parintilor sa isi impuna dreptul de a respira?

Situatie ingrata

Dată: 11.12.2009 Autor: mircea.olaru
Mie mi-e mila de parintii lor daca sunt si fumatori. Va dati seama ce se intampla daca aveti un asemenea activist in casa? Trebuie sa va ascundeti asa cum faceati in liceu!

Excelent

Dată: 11.12.2009 Autor: dorina.velicu
Copiilor acestora li s-a oferit o cauza justa pentru care sa lupte, nu este de mirare ca au succes.

Carastelec5

Cu o suprafață de 39,07 km pătrați, comuna Carastelec se află în zona colinară a platformei Sălăjene, respectiv în Colinele Toglaciului, la limita nord-vestică a județului Sălaj. Se învecinează cu comunele: Camăr, Ip, Bobota, Măieriște. Comuna se compune din două sate: Carastelec și Dumuslău. Centru de comună este localitatea Carastelec. Gospodăriile aparte, îngrijite, specifice satelor cu populație maghiară, alături de tradițiile și obiceiurile etniei maghiare, bine păstrate, fac din Carastelec un areal atractiv din punct de vedere turistic.În fiecare an, pe data de 15 septembrie,citeşte tot textul

poza