Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Comunitate: Borcea

Comuna Borcea face parte din judeţul Călăraşi şi are o suprafaţă de 30.580 ha teren arabil şi intravilan, fiind a doua comună ca mărime şi număr de locuitori din județ. Structural, comuna, este alungită de-a lungul Braţului Borcea şi a Drumului Naţional 3B care o străbate pe o lungime de 9 kilometri.

poza

Vecinii comunei sunt: la est municipiul Feteşti, judeţul Ialomiţa, la sud Judeţul Constanţa, la vest localităţile Jegălia iar la nord judeţul Ialomiţa şi localitatea Ştefan Cel Mare. În ceea ce priveşte altitudine, Comuna Borcea este una din localităţile cu cele mai mici altitudini, 5–10 m (Balta Borcei).

Istoric

Potrivit descoperirilor arheologice, urme materiale cu privire la începuturile acestei localități provin încă din secolele IV-III. Î.H. (ceramică, amfore macedonene şi o drahma de argint emisă de cetatea Hristia), peste care s-au suprapus numeroase urme geto-dacice. Descoperirea de monede greceşti arată că aşezările getice erau legătura Daciei c

mai multe detalii...

Resurse locale

Terenurile de o calitate deosebită şi culturile agricole reprezintă principalele resurse ale comunei Borcea, cele mai întâlnite culturi fiind cele de grâu, porumb, cartofi, plante oleaginoase și legume. Activitatea acestui sector economic este concentrată la nivelul micilor ferme și al producătorilor individuali.

mai multe detalii...

Tradiţii

Cele mai multe tradiţii care s-au păstrat peste ani sunt specifice sărbătorilor religioase. Reprezentative pentru zonă sunt Moşii de Iarnă, Moşii de Vară, colindele în pragul sărbătorilor de iarnă, Boboteaza.

mai multe detalii...

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza