Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Proiect eCultura derulat la Tulgheș și Sângeorgiu de Pădure, premiat de Biblionet

08.12.2013
Proiectul ATES – „Alimentația Tradițională Sănătoasă și Echilibrată”, derulat de Biblioteca Comunală Tulgheș în parteneriat cu Biblioteca Orăşenească Sângeorgiu de Pădure, în competiția EBC eCULTURA, a fost premiat la concursul „Idei pentru mâine @ biblioteca ta”, în cadrul Programului Național Biblionet. Înmânarea premiului s-a făcut în cadrul Conferinţei Future Comunities - Future Librairies - 2013 care s-a desfăşurat la Biblioteca Naţională între 30 octombrie şi 1 noiembrie. La festivitate au participat doamna Jessica Dorr, director adjunct al Programului Global Librairies din cadrul Fundaţiei Bill&Melinda Gates şi directorul Biblionet IREX România, Paul Andre Baran.

În cadrul concursului au fost înscrise cele mai interesante proiecte finalizate de bibliotecile publice în ultimii şase ani. Au fost premiate 30 de biblioteci publice, fie ele judeţene, municipale, orăşeneşti şi comunale din toată ţara, valoarea totală a premiilor fiind de 10.000 de dolari.

Proiectul ATES – „Alimentația Tradițională Sănătoasă și Echilibrată” a fost derulat de Biblioteca Comunală Tulgheș, în parteneriat cu Biblioteca Orăşenească Sângeorgiu de Pădure, Judeţul Mureş şi Biblioteca Şcolii Generale Tulgheş în competiția EBC eCULTURA.

Obiectivul principal al proiectului a fost acela de a păstra și promova tradițiile locale culinare naturale în educație cu scopul de a îmbunătăți starea de sănătate a populației, de a aduce în comunitate diversitate și interculturalitate, prin utilizarea eficientă a tehnologiei.”

„În cadrul conferinţei am avut onoarea să fiu premiată pentru proiectul eCULTURA ATES desfăşurat în 2012 în cadrul programului ”Economia Bazată pe Cunoaştere”. Acest proiect a fost o reuşită, iar premiul primit anul acesta pentru mine, ca bibliotecar înainte de pensionare a însemnat un ,,Oscar” pentru întreaga activitate. Proiectul eCultura EBC-017 ATES 2012 a fost posibil doar excelentei colaborări cu Şcoala Gimnazială Tulgheş, cu Biblioteca Orăşenească Sângeorgiu de Pădure, judeţul Mureş şi datorită dotărilor bibliotecii cu mijloacele moderne de comunicare IT&C din cadrul Programelor Biblionet şi EBC”, a mărturisit bibliotecara, Maria-Otilia Bârsan.

Premiul în bani va ajunge la Biblioteca Comunală Tulgheş, împreună cu volumul cu exemple de bune practici, realizat pe baza proiectelor înscrise în concurs.

„Activitățile din cadrul proiectului ATES au fost numeroase și interesante, îmbinând în mod armonios tradiţia cu tehnica modernă, alimentaţia sănătoasă, echilibrată şi naturală cu mişcarea sportivă, drumeţiile şi munca agricolă. După lansarea proiectului în școli şi comunităţi, în ziua de 1 iunie, de Ziua Copilului, a avut loc o vizită de proiect. Un număr de 20 de elevi, cadre didactice şi bibliotecara de la Sângeorgiu de Pădure au sosit la Tulgheș pentru a face cunoştinţă cu noi şi pentru a participa la o întrecere de gătit preparate tradiționale din cele două comunități. Şapte echipaje care s-au întrecut în pregătirea de bucate gustoase la foc deschis în ceaun. Activităţile sportive și distractive organizate au deschis şi mai mult pofta de mâncare. Pe mesele frumos aranjate la iarbă verde sau pe scena de la terenul de fotbal au fost expuse salate de legume proaspete, tocăniţă de iepure sau miel, mămăliguţă cu urdă şi brânză de oaie, mai multe sortimente de gulaş picant şi ca desert, clătite" , a detaliat Maria-Otilia Bârsan.

Centrul PAPI - puntea de legătură între comunităţile partenere

"O contribuţie deosebită în buna organizare a acestei întâlniri au avut directorii Şcolii Generale Tulgheş şi Sângeorgiu de Pădure, cadrele didactice şi responsabilii PAPI din cele două comunităţi, Primăria Comunei Tulgheş şi cele trei bibliotecare împlicate. De asemenea, am colectat fotografii vechi şi reţete culinare tradiţionale, am filmat reportaje cu persoane vârstnice pentru a afla secretele longevităţii, am participat la lecţii de sănătate publică, am întocmit piramida alimentaţiei raţionale, am pregătit o gustare tradiţională, am organizat expoziţii de carte şi lucru manual, am efectuat o vizită de proiect la Sângeorgiu de Pădure, am urmat cursuri de calculatoare şi, la final, am realizat un calendar gastronomic comun a celor două comunităţi implicate”, a adăugat Maria-Otilia Bârsan.

Proiectul ,,Alimentaţie tradiţională, echilibrată şi sănătoasă” s-a derulat în perioada: 21 mai - 30 septembrie 2012 şi a obţinut o finanţare nerambursabilă prin programul EBC de 16.000 de lei, cu o contribuţie de 3% din partea Consiliului Local Tulgheş.

Articole similare:

”Alimentație tradițională, echilibrată și sănătoasă”, proiect cultural finalizat cu succes în Tulgheș

La Tulgheş, EBC ajută la răspândirea conceptului de alimentaţie tradiţională şi sănătoasă

Voturi: 0
Cuvinte cheie: TulgheșSângeorgiu de Pădurepremiu BiblioneteCULTURAalimentație sănătoasă

Salasu de Sus3

Comuna este situată în depresiunea Haţegului străjuită de masivul Retezat în partea de sud. Are un relief de şes şi colinar, fiind formată din 11 sate aşezate pe râurile ce izvorăsc din Retezat.citeşte tot textul

poza