Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Articole

28 de locuitori din Băișoara și Iara devin contabili

24.03.2011

Un număr de 28 de persoane din comunele clujene Băișoara și Iara, comunități care fac parte din programul ”Economia Bazată pe Cunoaștere”, au ocazia să primească atestate profesionale de contabil. Ele participă la un curs de formare profesională, organizat de Clubul Ecologic și de Turism “Albamont” Alba, în parteneriat cu Punctul de Acces Public la Internet Iara. Anunțul a fost... mai multe detalii...

Ediție jubiliară a Serbărilor Zăpezii, sprijinită de RECL Băișoara

23.03.2011Comuna Băișoara, din județul Cluj, a găzduit în luna februarie o ediție de gală a Serbărilor Zăpezii, ce au loc în fiecare an în stațiunea Muntele Băișorii. Este vorba de ediția cu numărul 10, organizată de Palatul Copiilor din Cluj-Napoca, a cărei tabără din stațiune este conectată la internet cu ajutorul asistenței oferite de Rețeaua Electronică a Comunității Locale (RECL) din Băișoara.mai multe detalii...

Personalul RECL Băișoara a sprijint comunicarea online pentru ediția jubiliară a Serbărilor Zăpezii

04.03.2011

Comuna Băișoara, din judeţul Cluj, a găzduit în luna februarie o ediție de gală a Serbărilor Zăpezii, ce au loc în fiecare an în stațiunea Muntele Băișorii. Este vorba de ediția cu numărul 10, organizată de Palatul Copiilor din Cluj-Napoca, a cărei tabără din stațiune este conectată la internet cu ajutorul asistenței oferite de Rețeaua Electronică a Comunității Locale (RECL) din Băișoara. Astfel, copiii și profesorii lor care au participat la Serbările... mai multe detalii...

PAPI mobile pentru zonele izolate din Apuseni

19.09.2010

Avantajele și beneficiile de care se bucură locuitorii din comunitățile acoperite prin proiectul Economia bazată pe Cunoaștere, precum și reușitele înregistrate de aceștia mulțumită ajutorului pe care l-au primit din partea angajaților Rețelelor Electronice ale Comunităților Locale, au depășit granițele localităților în care activează acestea. Oameni din comune învecinate au început să vină la centrele PAPI și să solicite sprijin pentru rezolvarea diferitelor probleme cu care se confruntă și... mai multe detalii...

Satele din Transilvania, promovate prin festivaluri inedite

02.07.2010

Arta constituie una dintre cele mai avantajoase modalităţi de promovare a unor noi destinaţii turistice din Transilvania. De aceea, autorităţile locale din judeţele Mureş şi Cluj au decis să creeze evenimente culturale, care să aducă faimă localităţilor, dar care, totodată, să îi determine pe turişti să le comunităţile mai mici. Un exemplu este organizarea primului festival de film din mediul rural din România.

mai multe detalii...

Băişoara, pe harta obiectivelor turistice clujene

29.05.2010

Staţiunea Băişoara se află printre cele mai importante obiective turistice marcate pe harta turistică a judeţulului Cluj. Această hartă a fost tipărită în 10.000 de exemplare şi va fi pusă în circulaţie de Consiliul Judeţean Cluj.

mai multe detalii...

Consiliul judeţean Cluj investeşte într-un câmp de panouri solare

16.03.2010

Comuna Floreşti va găzdui unul dintre cei mai importanţi producători de energie verde din Transilvania: un parc de panouri solare. Investiţia este rezultatul unui proiect al companiei publice Tetarom Cluj, al cărei acţionar majoritar este Consiliul Judeţean Cluj.

mai multe detalii...

Camerele de Comerţ vor să preia şcolile de arte şi meserii

29.12.2009Reprezentanţii camerelor judeţene de comerţ şi industrie ar dori să preia şcolile de arte şi meserii. Miza acestei schimbări ar fi o mai bună corelare a programelor de pregătire practică şi a numărului absolvenţilor dintr-un anumit domeniu, cu piaţa muncii. Moţii din Apuseni, de exemplu, s-ar bucura ca odraslele lor să înveţe mai bine în şcolile de prelucrare a lemnului şi să aibă şcoli profesioniste de turism, pentru că astfel ar putea scăpa de sărăcie. mai multe detalii...

Trei pârtii de schi noi pentru Băişoara

23.11.2009Staţiunea Băişoara, una dintre cele mai frumoase destinaţii turistice din Munţii Apuseni, va avea trei noi pârtii de schi. Pe lângă cele trei pârtii, amenajate de comunitatea locală, va exista şi o investiţie privată, tot în domeniul sporturilor de iarnă.mai multe detalii...

Festivalurile şi meşteşugurile tradiţionale relansează turismul în Cluj

30.09.2009Vechile meşteşuguri tradiţionale din Transilvania au devenit o marcă a Clujului. Oraşul atrage sute de mii de vizitatori la târgurile şi expoziţiile care promovează munca meşterilor din tot Ardealul.mai multe detalii...

Pagini: 1|2| >

Bicaz10

Oraşul Bicaz este situat în partea de vest a judeţului Neamţ, în zona montană, la confluenţa râului Bicaz cu râul Bistriţa. În ceea ce priveşte cadrul natural, oraşul Bicaz este plasat la limita dintre masivul Ceahlău, munţii Tarcăului, munţii Stânişoarei. Ca înălţimi se remarcă muntele Sima - 1147 m, Batca Stegea - 1316 m şi Cosmiţa - 1012,5 m. De pe munţii din jur se varsă în râul Bistriţa numeroase pâraie: Izvorul Muntelui cu afluent pârâul Furcituri, Izvorul Alb, Potoci, Secu, Cojusna, Podiş, Neagu, Gicovenilor, Dorului. În râul Bicaz se varsă pârâiele Basa şi Apusului.citeşte tot textul

poza