Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Articole

“Şcoala mea verde”, proiect derulat cu sprijin EBC la Şcoala Gimnazială din Dobrun

09.09.2013Şcoala Gimnazială din Dobrun, unul dintre nodurile RECL, s-a numărat printre cele peste 70 de unităţi de învăţământ înscrise în acest an în proiectul naţional “Şcoala mea verde”, coordonat de echipa ”Let’s Do It, Romania”. Proiectul are drept scop dezvoltarea spiritului civic nu doar în rândul elevilor ci şi al localnicilor şi a inclus atât activităţi de ecologizare cât şi de responsabilizare a întregii comunităţi locale.... mai multe detalii...

EBC a facilitat accesul a peste 200 de persoane din județul Olt pe piaţa muncii

07.12.2012Un număr de 211 persoane din judeţul Olt au urmat cursurile de comunicare și de competențe civice și sociale desfăşurate în cadrul proiectului „COMPETENT - Activităţi inovatoare în vederea îmbunătăţirii accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”, derulat în perioada noiembrie 2010-octombrie 2012. Centrul PAPI Dobrun (jud. Olt) a participat la organizarea și găzduirea acestor cursuri şi a pus la dispoziţia cursanţilor... mai multe detalii...

Cu ajutorul calculatoarelor EBC, elevii din Dobrun pot juca şah online

21.09.2012Sportul minţii, o tradiţie în localitatea Dobrun (jud. Olt), este jucat acum de copii şi pe calculator, datorită mijloacelor IT&C puse la dispoziţie prin programul „Economia Bazată pe Cunoaştere”, derulat de MCSI. Săptămânal, aceştia iau lecţii clasice şi virtuale în cadrul proiectului “Şahul începe cu o idee creativă”. Acelaşi proiect le-a prilejuit în luna mai şi o excursie la Federaţia Română de Şah.mai multe detalii...

Prin tehnologia IT&C pusă la dispoziție, EBC sprijină reconversia profesională a 200 de persoane din Olt

10.08.2012La centrul PAPI din coumuna Dobrun (jud. Olt) se desfăşoară o serie de cursuri de reconversie profesională, 200 de persoane folosind mijloacele IT&C puse la dispoziţie prin programului “Economia Bazată pe Cunoaştere” (EBC), derulat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Cursurile sunt structurate pe două linii: de iniţiere în utilizarea calculatorului şi de iniţiere pentru competenţe comune, care se axează pe comunicare,... mai multe detalii...

Primarii comunităţilor EBC, mai atenţi la oportunităţi decât ceilalţi edili

20.10.2011Primarii comunelor Prundeni (Vâlcea), Dobrun (Olt) şi Urzicuţa (Dolj), toate trei incluse în reţeaua comunităţilor EBC, au fost singurii, dintr-un număr de 40, care au răspuns invitaţiei de a participa la ONGFest, un eveniment desfăşurat la Craiova pentru iniţierea unui program de finanţare a întreprinderilor sociale. Astfel, aceste trei comune... mai multe detalii...

Primarii comunităţilor EBC, implicați în programe de finanțare a întreprinderilor sociale

07.10.2011

Primarii comunelor Prundeni (Vâlcea), Dobrun (Olt) şi Urzicuţa (Dolj), toate trei incluse în reţeaua comunităţilor EBC, au fost singurii, dintr-un număr de 40, care au răspuns invitaţiei de a participa la ONGFest, un eveniment desfăşurat la Craiova pentru iniţierea unui program de finanţare a întreprinderilor sociale.

Astfel, aceste... mai multe detalii...

PAPI Dobrun ajută la organizarea economică a „fabricii” de artizani populari locali

03.09.2010

Cu sprijinul PAPI Dobrun și al primăriei din localitate, artizanii se vor putea grupa în diverse organizații economice, vor învăța cum să-și promoveze produsele – atât offline, dar mai ales online - și vor avea și un site pe internet de unde doritorii le vor putea achiziționa produsele.

mai multe detalii...

Magazin virtual pentru costumele populare de la Dobrun

05.08.2010

Dobrun, o localitate din județul Olt, vrea să transforme tradiţia ţesăturilor populare într-o activitate organizată, aducătoare de venituri. Proiectul oltenilor include și crearea unui magazin virtual, ce va permite plata online, cu cardul.

mai multe detalii...

Lunca Banului7

Fiind aşzată pe valea râului Prut, relieful predominant este seşul cu excepţia câtorva coline care se întind la vest de satele Lunca Veche, Oţetoaia şi Lunca Banului, cunoscute sub numele de „Chişul Iepurelui”, Pădurea Bastei şi colina „Saca”.citeşte tot textul

poza