Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Antreprenoriat în economie socială la PAPI Jurilovca

30.10.2013
Managerul RECL Jurilovca (jud. Tulcea) a adus în comunitate un important proiect POSDRU care va avea ca finalitate înființarea unui incubator de afaceri. În cele patru structuri de economie socială au fost angajate 12 persoane defavorizate care timp de o jumătate de an vor beneficia de subvenții pentru afacerile lor, dar și de consiliere financiar contabilă, juridică și de marketing.

Asociația Europa pentru Dezvoltare Umană a lansat programul „Incubatorul de Economie Socială, în cadrul proiectului strategic „RIES – Rețeaua incubatoarelor de economie socială, abordare strategică a dezvoltării resurselor umane”. Proiectul a fost depus pe POSDRU și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial „Dezvoltarea resurselor umane” 2007-2013. A primit finanțare, iar managerul RECL Jurilovca, considerând că este o bună oportunitate pentru membrii comunității sale, i-a contactat pe reprezentanții asociației și a adus proiectul și în comuna sa.

Finalitatea proiectului RIES e reprezentată de întemeierea a patru afaceri de economie socială în fiecare din cele patru regiuni de implementare: Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Sud Esti și București Ilfov. Pentru regiunea de dezvoltare sud-est a fost aleasă pentru implementare comuna Jurilovca.

„Am luat legătura cu cei de la asociație, știind că se implementează în mai multe regiuni și că se aleg zonele prioritare, în funcție de nevoile locale, astfel încât comunitatea unde se implementează proiectul să fie un promotor local. S-au organizat cursuri, s-a înființat un centru de resurse și un incubator de economie socială. 30 de persoane au beneficiat de cursuri de anteprenoriat social, iar jumătate dintre acestea au fost chiar din comuna noastră. Cursanții au fost persoane defavorizate social, fără venituri, șomere, care reprezintă de altfel și grupul țintă al proiectului. E important de menționat că în urma absolvirii acestor cursuri, beneficiarii au participat la un concurs de planuri de afaceri. A fost organizat la nivel regional, pentru regiunea de sud-est, iar toate cele patru proiecte câștigătoare au fost din comuna Jurilovca. Ceea ce înseamnă că cele patru afaceri de economie socială vor fi dezvoltate în comunitatea noastră”, a spus managerul RECL Jurilovca, Paul Condrat.

Afacerile de economie socială vizează atât latura umană, comunitatea, cât și factorii economici, adică generarea unui profit, care să fie reinvestit în rezolvarea problemelor comunității. Afacerile pe care câștigătorii acestui proiect intenționează să le înființeze vizează serviciile și producția.

„Foarte bun proiectul, o poartă spre deschidere. A fost o experiență interesantă, nouă și de perspectivă, mai ales că aici la țară nu sunt locuri de muncă. Proiectul ne dă șansa de a învăța, de a evolua. Am învățat să comunic, să socializez, am acumulat și câteva noțiuni teoretice, cum ar fi de exemplu, să facem actele pentru o asociație. Informațiile pe care le-am primit au vizat turismul și agricultura, adică domenii în ce am putea noi investi pentru că acesta e viitorul în mediul rural. Facem pași mici și, ajutați de specialiști, încercăm să ne depășim condiția. Orice învățăm e un mic plus, un beneficiu”, ne-a mărturisit una dintre beneficiarele proiectului, Cătălina Niculae.

Incubator de afaceri pentru 4 start-up-uri

Incubatorul de afaceri prevede angajarea a 12 persoane, iar în a doua jumătate a lunii septembrie această etapă a proiectului a fost încheiată. Cele patru afaceri de economie socială câștigătoare primesc o subvenție timp de 6 luni, care constituie practic start-up-ul, iar pe lângă latura financiară, primesc și consultanță financiar contabilă, juridică și de marketing.

„Pe de o parte e avantajul creării de locuri de muncă pentru persoanele defavorizate, iar pe de altă parte vorbim de un excedent între venituri și cheltuieli, nu despre un profit ca atare, ce e prevăzut a fi optimizat în rezolvarea unor probleme ale comunității. Spre exemplu, ne confruntăm cu o lipsă a spațiilor verzi, așadar una dintre afacerile de economie socială va fi de amenajare a spațiilor verzi, lucru pe care îl vom face împreună cu administrația publică locală, dar și agenți economici privați dacă este cazul. Ne gândim, de asemenea, să producem legume, fructe și să le valorificăm, adică să obținem produse tradiționale: gemuri, dulcețuri, bulion. Finanțarea e acordată pe o perioadă de 6 luni, dar noi sperăm ca după primele 2-3 luni, adică până la sfârșitul anului, să obținem deja venituri care să fie rezervele pentru cheltuielile viitoare, astfel încât după ce se termină suvbenția să putem continua activitățile”, a adăugat managerul RECL Jurilovca.

20 de noi specialiști în economia socială

Pe lână cei 15 beneficiari ai cursului de economie socială, care sunt persoanele defavorizate din comunitate și reprezintă grupul țintă, există un alt grup beneficiar ce urmează cursuri de anteprenoriat, aceștia devenind specialiști în economie socială. Din comuna Jurilovca au fost selectate 5 persoane. Dintre acestea 3 au participat la o vizită de studiu în Portugalia, iar în momentul de față sunt la instruire încă 2 persoane.

Valoarea proiectului RIES se ridică, în toate regiunile de implementare, la 5 milioane de euro.

Articole similare :

La Perişor, şomerii sunt calificaţi în întreprinderea primăriei

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Jurilovcajudețul Tulceaeconomie socialăincubator de afaceristart-upmarketingîntreprinderi sociale

Scaesti4

Din punct de vedere arheologic, Scăeştiul se află la confluenţa dintre trei mari şantiere argeologice, pe epoca neolitică (Argetoaia), pe epoca bronzului (cultura Coţofeni), şi pe epoca romană (Răcari), fiind o zonă bogată în inventarul ceramic.citeşte tot textul

poza