Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Agroturismul din Hangu se dezvoltă pe baza experienței obținute în competiția eAntreprenor și proiectul Conect

15.09.2011
După reuşita colaborării în cadrul unui proiect Conect axat pe dezvoltarea agroturismului, managerul RECL şi administratorul Pensiunii „Lostriţa” din Hangu (jud. Neamţ) au lansat un plan de afacere care a fost premiat la competiţia eAntreprenor.

Echipa „eAntreprenor Hangu – Neamţ” a obţinut premiul al 3-lea în cadrul competiţiei eAntreprenor, fiind cotată cu 177 de puncte, la distanţă de numai 12 puncte de proiectul situat pe locul întâi. Proiectul este rezultatul colaborării dintre managerul RECL din Hangu, Mihai Conuţ şi Sergiu Vamanu, administratorul SC Relaxbicaz SRL, care administrează Pensiunea „Lostriţa”. La acest moment, proiectul se apropie de momentul demarării planului de afaceri.

„Aşteptăm momentul decernării premiilor, după care vom începe desfăşurarea planului de afaceri”, ne-a declarat managerul RECL, Mihai Conuţ.

Asocierea între managerul RECL şi administratorul pensiunii în competiţia eAntreprenor continuă o îndelungată colaborare în cadrul Proiectului „Economia bazată pe Cunoaştere”. Pensiunea „Lostriţa” a beneficiat de promovare atât pe internet, cât şi prin pliante, cataloage şi afişe, dar a mai fost şi o foarte bună colaborare în cadrul unui proiect Conect al cărui obiectiv a fost dezvoltarea agroturismului în două localităţi situate la sute de kilometri distanţă una de alta, dar cu potenţial turistic similar, Hangu şi Pătârlagele (jud. Buzău).

„Cu Sergiu Vamanu am mai colaborat şi în cadrul Proiectului Conect– Contribuţie la dezvoltarea turismului montan şi agroturismului, dezvoltat în parteneriat de centrul PAPI din Hangu şi centrul PAPI din Pătârlagele. Şi dacă s-a ivit această nouă oportnitate, ne-am spus că e bine să colaborăm şi în cadrul eAntreprenor”, ne-a declarat managerul RECL din Hangu, Mihai Conuţ.

O afacere bine construită

Situată pe malul lacului Izvorul Muntelui, în satul Buhalniţa, comuna Hangu, Pensiunea “Lostriţa” are o capacitate de cazare formată din opt camere şi două apartamente, la care se adaugă spaţiile de agrement, un restaurant şi o terasă acoperită. Prin dezvoltarea proiectului „eAntreprenor Hangu – Neamţ”, cei doi parteneri îşi propun ca după şase luni de lansarea acestuia să obţină atragerea a 200 de clienţi pentru cazare şi 300 de clienţi pentru restaurantului pensiunii. Promovarea se va face atât pe internet, cât şi prin materiale tipărite cu ajutorul echipamentelor achiziţionate în cadrul proiectului, un laptop, o imprimantă şi o cameră foto digitală. Vor fi tipăriţi 500 de fluturaşi şi 150 de cataloage.

O altă activitate ce va fi dezvoltată va fi instruirea în IT a două persoane care vor lucra la promovarea pensiunii şi care vor participa la cursuri pentru dobândirea permisului European de Conducere a Calculatorului (ECDL).

Reuşita planului de afaceri va fi asigurată şi de punctele forte ale unui business bine concepute. Turiştii sunt atraşi şi de obiectivele turistice din zonă, dar şi de specificul gastronomic, cu caş, telemea şi mămăligă la micul dejun, sau batal la ceaun - după o metodă tradiţională - la cină, dar şi de oferta de activităţi de agrement.

“Suntem renumiţi pentru gama de activităţi pe care o oferim spre delectare clienţilor noştri. De aceea, vor găsi la noi metode de relaxare diverse, potrivite pentru orice stare sau situaţie: dacă vor să se odihnească, să doarmă şi să se bucure pur şi simplu de aerul curat de munte, beneficiază de un peisaj şi un confort care să îi facă să îşi dorească să se întoarcă la noi în fiecare weekend. Dar pe lângă asta, le propunem turiştilor o serie de activităţi de agrement pe care le pot practica alături de cei dragi, fie în pensiune, fie în împrejurimi”, spune Sergiu Vamanu, administratorul Pensiunii “Lostriţa”.

Obiectivele turistice din zonă sunt Piatra Teiului - Poiana Largului, Cheile Bicazului, Codrii de Aramă, Cetatea Neamţului, Palatul Cnejilor, Mănăstirea Neamţ, Mănăstirea Secu, Mănăstirile Agapia şi Văratec, Casa Memorială ”Ion Creangă” de la Humuleşti, Depozitul de Armăsari de la Dumbrava, Rezervaţiile geologice Cernegura, Pietricica şi Cozla, dar şi plimbările cu telegondola sau vizite la muzeele sau Grădina Zoo din Piatra Neamţ.

Feedback bun al proiectului Conect

Echipa din cadrul eAntreprenor are şi experienţa colaborării la proiectul Conect “Contribuţie la dezvoltarea turismului montan şi agroturismului”, în cadrul căruia 14 beneficiari, administratori sau viitori proprietari de agropensiuni, 7 din Hangu şi 7 din Pătârlagele, au participat la cursuri de formare în domeniul agroturismului, recunoscute de CNFPA, evenimente de punere în valoare a tradiţiilor locale, dar şi la un schimb de experienţă în zona Bran – Moeciu, recunoscută la nivel naţional pentru cea mai puternică dezvolare a agroturismului. Potrivit managerului RECL, feedbackul pozitiv al proiectului Conect este remarcat prin faptul că administratorii de agropensiuni din Hangu au început să îşi desfăşoare activitatea cu mai mult profesionalism.

„Antreprenorii locali au început să îşi schimbe viziunile ca urmare a implementării proiectului Conect, mai ales după schimbul de experienţă organizat la Bran şi Moeciu. Au început să lucreze altfel, este remarcată şi o altă abordare a relaţiilor acestor administratori de pensiuni cu clienţii care le trec pragul. Au început să îşi schimbe anumite criterii şi modul de atragere a clienţilor”, spune Mihai Conuţ.

Dar efectele pozitive ale proiectului Conect sunt sesizabile şi prin creşterea numărului de agropensiuni.

„Anul trecut şi în perioada trecută din acest an, au fost înfiinţate 7 – 8 noi unităţi turistice”, spune managerul RECL Hangu.

Articole similare:

Oameni de afaceri în concursul eAntreprenor, cu ajutorul RECL Sângeorgiu de Pădure

Managerul RECL Băneasa a intrat în competiţia „eAntreprenor”

Voturi: 0
Cuvinte cheie: Hangujud. NeamţeAntreprenorcompetiţieplanuri de afaceri

Carastelec5

Cu o suprafață de 39,07 km pătrați, comuna Carastelec se află în zona colinară a platformei Sălăjene, respectiv în Colinele Toglaciului, la limita nord-vestică a județului Sălaj. Se învecinează cu comunele: Camăr, Ip, Bobota, Măieriște. Comuna se compune din două sate: Carastelec și Dumuslău. Centru de comună este localitatea Carastelec. Gospodăriile aparte, îngrijite, specifice satelor cu populație maghiară, alături de tradițiile și obiceiurile etniei maghiare, bine păstrate, fac din Carastelec un areal atractiv din punct de vedere turistic.În fiecare an, pe data de 15 septembrie,citeşte tot textul

poza