Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Adolescenții din PAPI Costești își pun pe picioare viitoarele afaceri

18.09.2010
Daniel Damian este un puşti de clasa a X-a care a ajuns din vacanţa la ţară pe care şi-o petrecea în satul bunicilor, pe „băncile” unei şcoli de antreprenoriat. A aflat de această școală de la managerul centrului PAPI Costești și a decis să se înscrie la cursuri.

În localitatea în care trăiesc bunicii lui Daniel Damian, Costeşti, judeţul Iaşi, există un singur loc în care băiatul îşi poate verifica e-mailul sau să dea o „tură” pe net, ceea ce este un „must” pentru un adolescent – centrul PAPI.

“Trec mereu pe acolo când mă duc la ţară. Acum doi ani chiar am lucrat ca voluntar la o lucrare despre localitate. De câte ori mă duc la internet, pentru că e singurul loc din sat unde pot să deschid un calculator, mai vorbesc şi cu doamna care administrează centrul PAPI. Ea mi-a spus de şcoala asta de antreprenoriat şi m-am gândit să mă înscriu şi eu pentru că mă pasionează domeniul acesta şi cam asta aş dori să fac mai târziu în viaţă”, a povestit Daniel.

Managerul RECL se implică în viața adolescenților

Tamara Liteanu, managerul RECL din Costeşti, având acces permanent la internet, ţine legătura cu mai multe asociaţii printre care şi Asirys, care se ocupă de această şcoală de antreprenori. Ea le-a spus şi lui Daniel şi altor câţiva adolescenţi despre program şi i-a îndemnat să se înscrie.

“Celor de la asociație li s-au părut interesante ideile băieţilor noștri şi ne-am bucurat mult când i-au acceptat pe copii. Au învăţat acolo cum se face o afacere, care sunt paşii care trebuie urmaţi, cum se face un studiu de piaţă, cum să caute potenţiali beneficiari”, a explicat Tamara Liteanu.

“Şcoala Nonformală de Antreprenori Sociali” a început în vară, se derulează pe parcursul a nouă luni şi cuprinde patru sesiuni practice. Orice tânăr din zona noastră, care are între 13 şi 30 de ani, poate aplica la acest program, trimiţând on-line formularul de aplicaţie. Tinerii sunt împărţiţi în echipe, fiecare având ca sarcină realizarea unui plan de afaceri.

Temă de interes: oportunităţile de dezvoltare a afacerilor în mediul on-line

“Ideea la care am ajuns noi şi pe care am şi pus-o în practică a fost să deschidem un pub cu ceainărie, care să fie şi un loc bun pentru desfășurarea unor anumite evenimente de networking, de tip business. Şi am căutat un astfel de loc, pe care să-l închiriem, am vopsit, am aranjat mese şi scaune. Acum fiecare are de derulat un eveniment de socializare şi o petrecere. Eu vreau să fac la finalul lui noiembrie un eveniment la care să aduc diverşi specialişti care să vorbească despre oportunităţile de dezvoltare a afacerilor în mediul on-line”, a spus Daniel.

Băiatul spune că cel mai mult i-a plăcut la curs faptul că nu aveau „profesori” şi că modalitatea principală de învăţare erau discuţiile. Daniel a spus că printre lucrurile pe care le-a învăţat se numără faptul că oricine poate deveni un om de afaceri de succes dacă are o idee bună de care se ţine cu seriozitate. 

În afară de Daniel Damian, încă alţi trei tineri au intrat în acest program cu ajutorul managerului PAPI din Costeşti. Băieţii sunt nerăbdători să afle acum dacă se vor număra printre câştigătorii taberei care se organizează la finalul şcolii, în decembrie, undeva în Maramureş sau Bucovina, şi unde vor învăţa să facă un proiect pentru atragerea de fonduri europene.

Educația viitorilor antreprenori începe să-și facă loc în comunitățile EBC

Cursurile de antreprenoriat pentru adolescenți încep, de altfel, să-și facă tot mai des apariția în programele educaționale desfășurate de centrele PAPI și nodurile Școală ale RECL din toată țara. Este și cazul Școlii de Arte şi Meserii din Dărmăneşti, judeţul Dâmboviţa, care a participat cu un echipaj format din nouă elevi, la activităţile Şcolii de vară pentru copii şi tineri organizate de Biblioteca judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” și unde tinerii din Dărmăneşti au fost învăţaţi cum să-şi pornească o mică afacere. „ Activităţile propuse au urmărit formarea unor deprinderi practice şi informarea tinerilor într-un domeniu mai puţin cunoscut, şi anume ”Proprietetea intelectuală şi combaterea săraciei”. Un alt aspect vizat a fost familiarizarea participanţilor cu etapele şi procedurile legale de înfiinţare a unei firme.”, a precizat Maria Vlăsceanu, managerul reţelei Electronice a Comunităţii Locale (RECL) Dărmăneşti.

Mai mult, comuna Sânger, din județul Mureș, a inclus cursurile de antreprenoriat pentru adolescenți în planul său de sustenabilitate.

Pe aceeași temă:

Tinerii din Dărmăneşti, învăţaţi cum să înceapă o afacere

PAPI Voluntar din comuna Costeşti, jud. Iaşi

Voturi: 5
Cuvinte cheie: Costeștijudețul IașiDărmăneștiSângerjudețul Dâmbovițajudețul Mureșșcoalaantreprenoriatcursuri de antreprenoriat pentru tineribusinessnetworking
Adaugă comentariul tău

ce e sigur!

Dată: 21.01.2011 Autor: dumitru.voinescu
Nu e vorba de "poate". Cu siguranta ne vom afla cu totii in mainile lor si vom astepta sa corecteze ei ce am gresit noi acum!

Viitor asigurat

Dată: 05.12.2010 Autor: Olaru Constantin
Este bine daca tineretul este preocupat de astfel de proiecte cu ajutorul centrelor PAPI. Poate ca ei vor fi cei ce vor ridica nivelul de trai in Romania.

adolescenti

Dată: 30.11.2010 Autor: monicom
Foarte bine ca avem adolescenti intreprinzatori si nu doar dezorientati

invatare

Dată: 29.11.2010 Autor: monicom
Discutiile sunt o forma foarte buna de invatare, tocmai ceea ce le lipseste scolilor traditionale, orientate mai mult pe monolog. Felicitari lui Daniel pentru initiativa.

Mulţumim dna Tamara!

Dată: 23.10.2010 Autor: Mihaela Diana Podariu
Mulţumim doamna Tamara pentru că ne-aţi recomandat tinerilor din comunitatea dvs. Astfel ne-aţi adus 4 tineri activi şi talentaţi, care ne-au ajutat la realizarea Centrului de Tineret ASIRYS. Dany ne-a impresionat prin pasiunea sa pentru online şi antreprenoriat şi e un tânăr de la care ai foarte multe de învăţat. În viitor sunt sigură că mulţi tineri din Costeşti vor contribui la crearea unei comunităţi mai active prin intermediul dvs.

Ei sunt parte a viitorului nostru !

Dată: 22.10.2010 Autor: CCiobanu
Felicitari pentru articol ! L-am cunoscut pe Daniel si vreau sa cred ca vom mai auzi de el ! De fapt, formarea unor astfel de tineri reprezinta unul din cele mai "utile" rezultate ale proiectului EBC. Peste 10 ani, acesti "cetateni" ( sper, ai României), vor fi la randul lor parinti... ! In ceea ce priveste implicarea managerului RECL Costesti, e suficient sa amintesc proverbul..."omul sfinteste locul" !

Carastelec5

Cu o suprafață de 39,07 km pătrați, comuna Carastelec se află în zona colinară a platformei Sălăjene, respectiv în Colinele Toglaciului, la limita nord-vestică a județului Sălaj. Se învecinează cu comunele: Camăr, Ip, Bobota, Măieriște. Comuna se compune din două sate: Carastelec și Dumuslău. Centru de comună este localitatea Carastelec. Gospodăriile aparte, îngrijite, specifice satelor cu populație maghiară, alături de tradițiile și obiceiurile etniei maghiare, bine păstrate, fac din Carastelec un areal atractiv din punct de vedere turistic.În fiecare an, pe data de 15 septembrie,citeşte tot textul

poza