Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

Activități numeroase și inedite la eVacanța! Vărăști 2013

02.12.2013
Proiectul eVacanța! continuă în comuna Vărăști (jud. Giurgiu). Până la începerea acestui an școlar în Centrul PAPI s-au desfășurat mai multe activități educaționale, concepute pe tiparul celor propuse de competiția cu același nume inițiată și derulată sub umbrela proiectului ”Economia Bazată pe Cunoaștere”. Toate acestea au fost coordonate de managerul RECL împreună cu bibliotecarul din cadrul Bibliotecii „Vasile Militaru” din Comuna Vărăști, Maria Constantin.

În Vărăşti participarea la competiţia eVacanţă! a devenit o tradiţie și, de aceea, managerul RECL a fost hotărât să continue acest proiect pe cont propriu. “An de an am participat la „e-Vacanţă!” şi am derulat fel de fel de proiecte, iar copiii sunt obişnuiţi să vină aici pe perioada verii. Mi-ar fi fost imposibil să întrerup această activitate şi să le spun să nu mai vină la PAPI în această vară pentru că nu se va mai face nimic. Aşa că am hotărât să organizăm o E-vacanţă locală. Am organizat cursuri de calculator pe grupe de vârstă, au fost şi alte tipuri de activităţi, dar, din păcate au lipsit premiile pentru că nu am obținut finaţarea necesară pentru ele. Ei au știut însă din start că, ceea ce au de câştigat nu sunt premii ci cunoştinţe care le vor fi de folos ulterior. PAPI este prin definiţie un centru de schimbare a mentalităţii, de dezvoltare şi promovare a comunităţii locale şi cred că important este să ţinem oamenii aproape”, a arătat managerul RECL, prof. Cosmin Constantin.

Opt ateliere de lucru și acțiuni de voluntariat

Proiectul eVacanța a avut două secțiuni: clubul de lectură și voluntariatul. În cadrul clubului de lectură s-au desfășurat patru activități: cercul de actorie „Și eu pot fi actor”, cercul de informatică „Info School”, grupul vocal „Șoaptele îngerilor” și cercul de jurnalism și comunicare „Media School”. În ceea ce privește acțiunile de voluntariat din cadrul Centrului PAPI au fost activități cu abordări duhovnicești și psihologice ale firii umane intitulate „Cunoaștere personală” și activități de cunoștințe generale „Conectat la cunoaștere – Vreau să știu!”.

În acest proiect au fost implicați 30 de elevi ai Școlii Gimnaziale Vărăști.

„Proiectul e-Vacanța 2013 reprezintă o continuare la nivel local a ceea ce s-a petrecut în cadrul Proiectului EBC de-a lungul anilor. Am elaborat activități noi, activități adaptate la nevoile comunității vărăștene. Au existat opt ateliere de lucru și acțiuni de voluntariat. Fiecare atelier de lucru a avut obiective bine stabilite în funcție de specificul fiecărui atelier, iar materialele realizate au fost postate pe Internet”, a explicat managerul RECL.

„Am avut activități zilnice, dar și un orar bine stabilit. Copiii au fost împărțiți în două grupe, G1 și respectiv G2, iar activitățile au fost în paralel stabilite. Pe parcursul derulării acestui proiect s-a ținut în permanență legătura cu părinții elevilor participanți, aceștia venind frecvent la Centrul PAPI. Dar au existat și două activități specifice. Părinții au participat la activitatea de deschidere a Proiectului eVacanța 2013 Vărăști, ce a avut loc la 1 iulie și la activitatea de bilanț a proiectului din 15 septembrie”, a adăugat, la rândul său, bibliotecara Maria Constantin.

Cercul de informatică, una dintre cele mai apreciate activități

Cercul de informatică a fost unul dintre cele mai apreciate. În cadrul acestui atelier elevii au primit individual câte o temă, cum ar fi, „Economia Bazată pe Cunoaștere”, „Lectura dăunează grav inculturii!”, „Monografia comunei Vărăști”, „Sănătatea în comunitatea noastră”, „Educația în Vărăști”, „Centrul PAPI” sau edițiile precedente ale proiectului eVacanța. Pentru a le duce la bun sfârșit, elevii s-au informat și au realizat documente Word, prezentări PPT, alții chiar au făcut mici filmulețe.

Toate acestea au fost posibile cu ajutorul resurselor TIC primite de Centrul PAPI prin programul EBC, spune managerul RECL Vărăști.

Articole similare:

“E-Tradiţii în România multiculturală”- o continuare a proiectului eCULTURĂ în variantă vrânceană, la Vintileasca

Prin EBC, “e-Vacanţă!” dezvăluie momente unice la Vărăşti

Voturi: 1

Cuvinte cheie: Vărăștijudețul GiurgiueVacanță!continuare proiecte EBC

Talpa11

Comuna Talpa este situată în nordul judeţului Teleorman, la 45 km distanţă de reşedinţa de judeţ, Alexandria. Relieful este unul specific de câmpie cu o climă temeprat continentalăciteşte tot textul

poza