Loading date and time...

Premii şi distincţii

 

EPSA 2011

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” a primit o nouă certificare de bună practică în cadrul ediției 2011 a premiilor „European Public Sector Awards” (EPSA) din cadrul Institutului European de Administrație Publică.

Certificarea proiectului EBC ca „Best Practice” a venit în urma a trei etape de evaluare derulate până în prezent de un juriu experimentat desemnat de EPSA, rezultând o listă scurtă de 58 de nominalizați dintr-un total de 274 de proiecte din 33 de țări participante la ediția din acest an. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a concurat la premiile EPSA 2011 la categoria „Smart Public Service in a Cold Economic Climate” – Servicii publice inteligente într-un context economic dificil. Dinstincția de bună practică oferită în acest an recompensează și certifică rezultatele remarcabile pe care le-a avut proiectul EBC până în prezent.

 

COMPUTERWORLD Honors Program

Unitatea de Management a Proiectului, din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, a fost desemnată ca Laureat în cadrul ComputerWorld Honors Program 2011.

Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Washington D.C., SUA.

 

ASOCIATIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI

Premiul I în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, la categoria "Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei", organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în 2010.

Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică în administraţia publică din România datorită rezultatelor remarcabile obţinute, a eficienţei demonstrate şi a practicilor inovative diseminate.

 

THE HIGHEST HONOR IN PROJECT MANAGEMENT

Finalist în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", organizată de Asociația Internațională de Project Management.

Rigurozitatea implementării şi succesul înregistrat de Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri şi Portalul eComunitate, ce fac parte din proiectul "Economia Bazată pe Cunoaştere", au impresionat juriul IPMA (Asociaţia Internaţională de Project Management), care le recomandă drept una dintre cele mai importante realizări în domeniul managementului de proiect.

 

e-Inclusion 2008

Medalie în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, la secţiunea "Geographic Inclusion", Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii digitale.

 

Premiile IT&C ale Romaniei 2006

Economia Bazată pe Cunoaştere a fost considerat "Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional" în cadrul Premiilor IT&C ale României – Bucurerști, 2006, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale - Bucureşti, 2006.

„e-Vacanţă” cu miros de cozonaci la Teiu

11.01.2010
Competiţia „e-Vacanţa” de iarnă se află în plină desfăşurare. Competitorii, cu experienţă bogată sau aflaţi la început de drum, încearcă să acumuleze cât mai multe puncte. Elevii din comuna Teiu, judeţul Argeş, au reuşit să armonizeze cerinţele competiţiei cu tradiţiile localităţii lor.

Pentru că unitatea şcolară „Vladimir Streinu” din Teiu se află în plin proces de reabilitare, activităţile elevilor au fost desfăşurate în centrul PAPI. Pe lângă lucrările elaborate pe calculator, elevii argeşeni au respectat în totalitate datinile locului. Copiii au colindat, au primit mere şi covrigi, după care tot ceea ce au făcut în această perioadă a sărbătorilor a fost transpus pe suport electronic.

Acest proiect a devenit o tradiţie pentru elevii şcolii Vladimir Streinu, aceasta fiind a treia ediţie la care participă. În prezent, „e-Vacanţa” şi Teiu au devenit un tot unitar: nu mai poţi spune e-Vacanţa” fără a menţiona de Teiu sau viceversa, fie vară, fie iarnă. Precum toate celelalte concursuri, şi această ediţie a fost foarte bine primită de copii. Preferăm însă să nu dezvăluim prea multe, pentru a nu vă pierde curiozitatea de a urmări activităţile copiilor din Teiu ”, a precizat profesoara Corina Ciobanu, coordonatorul proiectului.

Profesoara a mai adăugat că elevii şi cadrele didactice au privit acest proiect nu ca pe o datorie, ci ca pe un prilej de a destăinui întregii lumi poveşti din viaţa lor şi a comunităţii în care trăiesc, poveşti de suflet pe care acum, după sărbători, le vor afla şi alţii. Aceste poveşti, cu miros de scorţişoară şi cozonac, ilustrează nu doar tradiţiile din comuna Teiu, ci şi adaptarea acestei comunităţi la solicitările prezentului.

Cea mai bună prezentare a proiectului „e-Vacanţă” de la Teiu sunt chiar lucrările elevilor. Reproducem câteva dintre pasajele semnificative ale acestora, în forma în care vor fi încărcate pe site. „ Tărâmul Speranţei, 20 decembrie 2009. Dragă Moş Crăciun, iată-ne ajunşi din nou în prag de sărbători, când lumea de pretutindeni nu vorbeşte despre altceva decât despre sosirea ta. Întreaga comunitate locală teiană este îmbrăcată de ghirlande şi luminiţe multicolore, iar la fiecare ulicioară răsună glasurile cristaline ale colindătorilor care încearcă să vestească Naşterea Domnului. În aceasta iarnă, satul a îmbrăcat straie albe, de sărbătoare; totul este alb pe întreaga întindere pentru a aştepta sosirea ta, precum şi trecerea în noul an ce va veni. Probabil că nu vei avea motive de îngrijorare pentru că săniuţa ta va putea aluneca lin prin mantia albă de zăpadă ce scârţâie sub paşii jucăuşi ai copiilor bucuroşi şi fericiţi de căderea primei zăpezi din această iarnă. Şi cum să nu fie fericiţi când fulgii de nea sunt cea mai mare bucurie a copiilor în această perioadă?! ” (daiana_mady_97[at]gmail.com).

Eu îţi scriu aici, la gura sobei, unde focul scrâşneşte în vatră şi unde mama, cu mâinile ei iscusite şi bătătorite de vitregiile timpului ce au trecut prin părul ei alb, lucrează, de zor, la andrele. Până şi Kitty leneveşte fericită la picioarele mamei. Doar ghemele de lână multicolore îi mai atrag din când în când atenţia şi sare jucăuşă încercând să le prindă, confundându-le în somnolenţa ei cu vreun amărât şoricel ce spera să-i cadă în mreje. Toată această atmosferă feerică mă îndeamnă să-ţi împărtăşesc câte puţin din gândurile mele inocente ce-mi mistuie uneori existenţa. ” (sdragos90[at]gmail.com).

Pe aceeaşi temă:

e-Poveşti: Viaţa văzută prin ochii copiilor din comunităţile defavorizate ale României este plină de speranţă

Campanie la Teiu-Argeş: Copilul tau îţi cere să te laşi de fumat!

Elevii din Teiu, cei mai buni voluntari

La Teiu, cuibul părăsit al lui Vladimir Streinu

Voturi: 1

Cuvinte cheie: copiiTeiuconcurse-VacanţăiarnăPAPI

Carastelec5

Cu o suprafață de 39,07 km pătrați, comuna Carastelec se află în zona colinară a platformei Sălăjene, respectiv în Colinele Toglaciului, la limita nord-vestică a județului Sălaj. Se învecinează cu comunele: Camăr, Ip, Bobota, Măieriște. Comuna se compune din două sate: Carastelec și Dumuslău. Centru de comună este localitatea Carastelec. Gospodăriile aparte, îngrijite, specifice satelor cu populație maghiară, alături de tradițiile și obiceiurile etniei maghiare, bine păstrate, fac din Carastelec un areal atractiv din punct de vedere turistic.În fiecare an, pe data de 15 septembrie,citeşte tot textul

poza